مرکز تحقیقات انرژی خورشیدی Chu Hall ، اخیرا با بودجه ای در حدود 59 میلیون دلار در دپارتمان و مرکز تحقیقات ملی Energy’s Lawrence Berkeley ،تحت نام (Berkeley Lab) ساخته شده است . این مرکز، بعد از مدت ها تحت نام Chu Hall به صورت رسمی تغییر نام پیدا کرد . این مرکز مدرن تحقیقاتی، در سال 2015 توسط تیم طراحی SmithGroupJJR طراحی و توسط کمپانی ساختمانی McCarthy ساخته شده است.
ساختمان Chu Hall، آخرین بخش ساخته شده و الحاقی به مجموعه ساختمان های مرکز تحقیقات که به صورت تعاملی و مشترک فعالیت می کند، می باشد . این مجموعه ،در منطقه قدیمی شهر و در زیربنا ی39 هزار مترمربع ، در سه سقف، برای حدود 100 محقق ساخته شده است . بیشتر محققین مربوط به Department of Energy-funded Joint Center for Artificial Photosynthesis (JCAP) می باشند، که یکی از بزرگترین برنامه های تحقیقاتی ملی در آمریکا را در زمینه توسعه فن آوری و تکنولوژی انرژی های خورشیدی و سوخت مصنوعی پیش می برند .
تا قبل از ساخت این مجموعه ،محققین JCAP در فضاهای اجاره ای در West Berkeley فعالیت داشته اند.اکنون در این مرکز تحقیقاتی به غیر از محققین،دفاتر اداری و اجرایی Kavli Energy NanoSciences Institute نیز جانمایی شده است ،که در زمینه تحقیق بر روی علوم مرتبط با انرژی و نانومتریال ها فعالیت می کنند.
این مجموعه در سه سطح طراحی و ساخته شده است :
سطح اول : Plinth ، در این سطح فضاهایی که به جهت نور و لرزش دارای حساسیت های بالاتری هستند،قرار دارند، که در سطح زیرین جانمایی شده اند.
سطح دوم : Breezeway ، این بخش از مجموعه در تراز همکف اجرا شده و ورودی اصلی و لابی مجموعه در این تراز طراحی شده است . فضای اداری مشترک برای محققین اصلی، فضاهای مطالعه جهت محققین و تئوریسین ها و فضاهای بزرگ و کوچک برای کنفرانس های مشترک نیز در این سطح جانمایی شده است .
سطح سوم : Corona ، در این سطح از مجموعه ، آزمایشگاه ها و فضاهای تحقیقاتی و فعالیت های مرتبط با نانوتکنولوژی در یک فرم پلانی مستطیل شکل جانمایی شده است .
در فضای خارجی بنا ، فضاهایی نیز برای جلسات جهت گفتمان محققین طراحی شده است .به گفته Suzanne Napier ، مسئول و مدیر استودیو تکنولوژی و علوم در سانفرانسیسکو، این مرکز با برنامه ریزی های خود ،تصمیم بر شکل گیری مرکزی تحقیقاتی برای همکاری های علمی و تعامل در داخل و خارج مجموعه در زمینه فعالیت خود می باشد .
هدف نهایی Chu Hall ، " خلق و تولید انرژی از منابع طبیعی ، بدون کربن و پایدار " می باشد . بدین جهت ،طراحی و ساخت این مجموعه ، تا حدود 30 درصد با راهکار های طراحی ، معماری و دیتایل های اجرایی به تحقق موضوع کمک می کند . از جمله موارد به کاررفته در طراحی ، استفاده از راهکار های تاسیسات کارآمد مکانیکی و عناصر و فاکتور های معماری پایدار در سرمایش و گرمایش فضا ها می باشد . استفاده از چیلرهای با راندمان بالا و درایور های با فرکانس متغییر ، سیستم های خنک کننده هیبریدی و نیز استفاده از سیستم های هوشمند سازی به گونه ای که بتواند وضعیت باز و بسته بودن بازشوها را کنترل کند ، از جمله این راهکارها می باشد .
توجه به جانمایی فضاهایی که نیاز بیشتر به نور طبیعی داشته ،نیز لحاظ بازشو های سقفی که سبب هدایت نور روز به مرکز فضا می گردد . نیز از جمله راهکار های معماری برای موضوع پایداری می باشد , در زمینه تاسیسات الکتریکی , استفاده از تکنولوژی LED و روشنایی های کارآمد و تاسیسات مکانیکی , اجرای تاسیسات بهینه و آبیاری محوطه به صورت قطره ای و کارآمد نیز از دیگر نقاط قابل توجه در طراحی این مجموعه به گفته طراح آن می باشد .
از مهمترین و بارزترین فاکتورهای طراحی معماری پایدار , اجرای بام سبز و سطوح سبز (green roof) در بخش شمالی و جنوب بنا برای ایجاد عایق های حرارتی و به حداقل رساندن دمای محیطی در این مرکز تحقیقاتی می باشد . پنل های فوتوولتائیک نیز در سطوح انتهایی جانمایی شده است . با ستاوین همراه باشید تا با این مرکز تحقیقاتی زیبا و مدرن در Berkeley , آمریکا بیشتز آشنا شوید .
تذکر : استفاده از مطالب وب سایت ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است . کلیه حقوق، محتوا و طراحی سایت متعلق به وب سایت ستاوین میباشد. در غیر این صورت مراتب از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهد شد .
دوستان و همراهان عزیز ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) ، با نظرات و پیشنهادات سازنده خود ما را در ارائه هر چه بهتر مطالب و اهداف مان، که همانا ارتقا جایگاه و فرهنگ معماری می باشد ، یاری کنید . منتظر دیدگاه های شما عزیزان هستیم . . .
منبع: archdaily
ترجمه شده توسط تحریریه ستاوین - (علیرضا اورعی)