کشف ساختارهای معماری مدفون در تخت جمشید

مجموعه: رویدادها ، تاریخ انتشار: ۱۶ / ۱۰ / ۱۳۹۴ ، شناسه: ۱۳۵۲ ، بازدید:۳۷۴۴

جلوه‌هایی نو از فارس مرکزی در زمان هخامنشیان , کشف ساختارهای معماری مدفون در تخت جمشید

 

فصل اول از دور دوم مطالعات هیأت مشترک ایران و فرانسه در محوطه میراث جهانی پاسارگاد و دشت مرغاب به شناسایی و آشکار شدن ساختارهای معماری مدفون فراوان منجر شد.

 

کشف ساختارهای معماری مدفون در تخت جمشید , جلوه‌هایی نو از فارس مرکزی در زمان هخامنشیان , هخامنشیان , تخت جمشید , ساختارهای معماری , فارس مرکزی , ستاوین

 

به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، کوروش محمد خانی سرپرست ایرانی هیأت با اعلام این خبر گفت:هدف اصلی در مطالعات هیات مشترک ایران- فرانسه شناخت بهتر محوطه باستانی پاسارگاد، شناسایی حدود محوطه پاسارگاد در دوره هخامنشیان بود.

او به دست آوردن دید کلی از سیستم شهرسازی ، مطالعه چشم انداز فرهنگی پاسارگاد در دشت مرغاب و شناسایی و حفاظت بهتر از آثار این محوطه را اهداف دیگر این فصل اعلام کرد.

محمد خانی گفت: در این فصل از مطالعات متخصصان ژئوفیزیک، توپوگرافی و باستان شناسی چشم انداز در محوطه پاسارگاد و دشت مرغاب به پژوهش و تحقیق پرداختند.

وی با اشاره به اینکه در این فصل حدود 50 هکتار از محوطه حفاظت شده بصورت میکرو توپوگرافی برداشت شد اظهار داشت :20 هکتار از قسمت شرقی محوطه در اطراف تل تخت به روش مغناطیس سنجی با استفاده از دستگاه مغناطیس سنج ربیدیوم- سزیوم مورد بررسی قرار گرفت و ساختارهای معماری مدفون بسیاری شناسایی و آشکار شد.

به گفته او همچنین قسمت های مختلف بستر رودخانه و قسمت جنوبی محوطه به وسیله روش الکترو مغناطیس برای یافتن حدود باستانی شهر پاسارگاد مورد تحقیق و بررسی قرار گرفت.

محمد خانی تصریح کرد :تیم بررسی باستان شناسی هیات مشترک همچنین با همکاری بخش باستان شناسی پایگاه میراث جهانی پاسارگاد به بررسی های باستان شناسی در قسمت شمالی محوطه پرداختند.

او با بیان اینکه این مطالعات در پی انعقاد تفاهم نامه 5ساله بین پژوهشگاه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و دانشگاه لیون 2 فرانسه انجام گرفت گفت: در این فصل ،همکاری بین پژوهشکده باستان شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، پایگاه میراث جهانی پاسارگاد و هیات مشترک ایران- فرانسه انجام شد .

سرپرستی ایرانی هیات را کورش محمدخانی دانش آموخته دکتری باستان شناسی با تخصص آرکئوژئوفیزیک از دانشگاه لیون 2 فرانسه و سر پرست فرانسوی هیآت را دکتر سباستین گندت از مرکز ملی پژوهشهای عملی فرانسه- دانشگاه لیون 2 بر عهده داشتند.

بررسی ژئوفیزیک ، باستان شناسی و زمین شناسی شهر هخامنشی پاسارگاد و دشت مرغاب که با مجوز ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری از هفدهم آبان ماه امسال شروع شده بود به پایان رسید.

 

تذکر : استفاده از مطالب وب سایت ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است . کلیه حقوق، محتوا و طراحی سایت متعلق به وب سایت ستاوین می‌باشد. در غیر این صورت مراتب از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهد شد .

دوستان و همراهان عزیز ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) ، با نظرات و پیشنهادات سازنده خود ما را در ارائه هر چه بهتر مطالب و اهداف مان، که همانا ارتقا جایگاه و فرهنگ معماری می باشد ، یاری کنید . منتظر دیدگاه های شما عزیزان هستیم . . .

منبع: هنرآنلاین

آیا تمایل دارید نام ، برند و محصولات شما برای مخاطبین ما نمایش داده شود؟ ( اینجا کلیک کنید )

گردآوری شده توسط تحریریه ستاوین

تبلیغات

شبکه هنر و معماری ستاوین

استفاده از محتوای سایت با ذکر منبع و درج لینک بلامانع است . کلیه حقوق مادی و معنوی , محتوا و طراحی متعلق به شبکه هنر و معماری ستاوین می باشد .