معمار شلیلایی به تازگی به عنوان برنده چهل و یکیمن جایزه پریتزکر شناخته شده است؛ پانزده قاب روایت این گزارش از پروژههای شاخص او است.
جایزه پریتزکر هرساله در چنین روزهایی دریافتکننده منتخب این جایزه را معرفی میکند؛ جایزهای که به نوبل معماری هم شهرت دارد و در کنار دوسالانه ونیز نزد معماران از جایگاه معتبری برخوردار است.
حالا طبق اعلام رسمی برگزارکنندگان، جایزه 2016 پریتزکر به "آلخاندرو آراونا" معمار شیلیایی تبار، تعلق گرفته است. این جایزه به دلیل تلاشهایی که این معمار در طراحی ساختمانهای خدماتی، خانههای کم هزینه و پروژههای مربوط به بازسازی پس از سانحه داشت، به وی تعلق گرفت. هیئت داوران چهل و یکیمن جایزه پریتزکر اذعان کردند که آلخاندرو آراونا، با معماری اجتماعی خود سعی کرده تا با بحران مسکن جهانی مقابله کند.
شهرت آلخاندرو آراونا، تنها محدود به شیلی نیست بلکه او وقایع معماری مختلف در سطح جهان همواره حضور داشته است. او از سال 2009 تا 2015 جزء داوران جایزهی پریتکرز بوده و اخیراً شرکت خود را تأسیس کرده است. آراوانا یکی از بنیانگذاران گروه معماری ELEMENTAL در سانتیاگو است.
روش کار این معمار آموزش مهارتهای ساختمانی به مردم و مشارکت گرفتن از آنها برای ساخت خانهی خود بود. این خانههای ارزان قیمت معمولاً با مصالح بومی شکل میگیرند و به صورت کامل ساخته نمیشوند تا ساکنین بتوانند در گذر زمان خود آنها را توسعه دهند. آلخاندرو آراونا به جای اینکه بیرون از میدان، تنها به طراحی بپردازد، خود را در تمام جوانب طراحی دخیل کرده و فرصتهای جدیدی را برای هر پروژه ایجاد کرده است.
اکنون طی این گزارش پروژههای شاخص این طراح و معمار را در پانزده قاب مرور میکنیم...
Alejandro Aravena Siamese Towers
Alejandro Aravena Mathematics School
Alejandro Aravena Villa Verde House
Alejandro Aravena Quinta Monroy Housing
Alejandro Aravena Ayelen School 01
Alejandro Aravena Writers Cabin
Alejandro Aravena St Edwards University
Alejandro Aravena Bicentennial Childrens Park
Alejandro Aravena Bicentennial Childrens Park
Alejandro Aravena Innovation Center
Alejandro Aravena Constitucion Cultural Center
Alejandro Aravena Medical School
Alejandro Aravena Novartis Campus Shanghai Office Building
Alejandro Aravena Las Cruces Pilgrim Lookout Point
تذکر : استفاده از مطالب وب سایت ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است . کلیه حقوق، محتوا و طراحی سایت متعلق به وب سایت ستاوین میباشد. در غیر این صورت مراتب از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهد شد .
دوستان و همراهان عزیز ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) ، با نظرات و پیشنهادات سازنده خود ما را در ارائه هر چه بهتر مطالب و اهداف مان، که همانا ارتقا جایگاه و فرهنگ معماری می باشد ، یاری کنید . منتظر دیدگاه های شما عزیزان هستیم . . .
منبع: سرویس معماری هنرآنلاین
گردآوری شده توسط تحریریه ستاوین