در این پست ،با ستاوین همراه شوید تا نگاهی به موسسه پژوهشی فناوری و صنعتی ITRI ، واقع در پارک تحقیقاتی و نوآوری تایوان در Nantou داشته باشیم. این مرکز در واقع یک مرکز تحقیقاتی عمومی برای ترویج و نشر اختراعات و نوآوری های صنعتی در تایوان می باشد و انتظار می رود تا بتواند به عنوان مرکزی برای پارک علوم که قرار است در این منطقه ساخته شود ، ایفای نقش نماید . Noiz با همکاری Bio Architecture Formosana وارد رقابت طراحی این مجموعه در آوریل 2010 شدند و موفق به کسب جایزه و رتبه اول گردیدند.
در بازه زمانی فاز توسعه طرح ، سایت پروژه مجبور به تغییر مکان برای یک بار شد و عملیات اجرایی نهایتا در سپتامبر 2014 کامل شد . استودیو طراحی Noiz Architects ، مسئولیت طراحی داخلی پروژه ،نما و منظر پروژه و مشاور Formosana ، مسئولیت طراحی معماری مجموعه را در اختیار داشته است .
برنامه ITRI ، شامل تحقیقات مختلف آزمایشگاهی ، کتابخانه ای ، فضای نمایشگاهی جهت آخرین دستاورد های تکنولوژی و پژوهش ، فضاهای کافه و . . . می باشد .از این مرکز انتظار می رود بتواند به بالاترین درجه معماری زیست محیطی دست یابد،بنابراین آخرین دستاورد های تکنولوژی جهت ایجاد معماری و ساختار هماهنگ با محیط زیست با هدف خلق نمادی جهت پارک علوم و فناوری به خوبی نمایش دهنده تکنولوژی های پیشرفته در تایوان باشد .
ایده نما :
به گفته معمار پروژه ، درجات مختلفی از نور و روشنایی با توجه به ماهیت تحقیقات در هر آزمایشگاه در مجموعه تحقیقاتی مورد نیاز است و این موضوع با راه حل ، تغییر ابعاد بازشوها و شکل آن به جهت نمایی آشفته دارای توجیه نبود . از طرفی نیاز به عملکرد های بسیار بالا و نیاز های پروژه نسبت به تاسیسات و سرویس دهی آن ، به ناچار می بایست بخشی از حجم تاسیسات در بیرون از جداره پروژه جانمایی می شد.
راه حل ما ، شکل گیری یک پوسته بر روی نما با استفاده از 4000 قطعه مدولار بود ،تا ضمن ایجاد فضایی خالی در میان دو پوسته و تامین فضای کافی جهت توسعه های آینده ، به نمایی سه بعدی و منعطف نیز دست پیدا کنیم . با ستاوین ( شبکه معماری ایرن ) همراه باشید تا با اجزای نما بیشتر آشنا شوید . . . این ایده ،در جهت حفظ ارزش های زیست محیطی ، اقتصادی از طریق تنظیم نور داخل بنا با استفاده از تنظیم تراکم و زاویه باله ها به صورت یکپارچه نیز دارای عملکرد مطلوبی می باشد .
این اجزای کوچک به مشابه پوست یک ماهی در کنار هم تشکیل یک بافت، کل و جریان را می دهند، سبب پویاتر شدن ظاهر و نمود خارجی پروژه نیز می گردند . ساختار این پنل ها از ورق های آلومینیوم بوده تا وزن کل پوسته به حداقل ممکن کاهش یابد . این سیستم،سبب ایجاد افکت های بسیار خلاقانه نور در فضاهای داخلی نیز می گردد ،که تماما توسط موتورهای الکتریکی در قسمت فوقانی سازه کنترل می گردد . در این پروژه سعی شده است با استفاده از نقشه برداری های بسیار دقیق از بنا و انطباق با طرح پوسته ،خطاهای قابل پیش بینی تا حد بسیار کاهش یابد . . . با ستاوین ( شبکه معماری ایران ) همراه باشید تا در ادامه عکس های پروژه با این مرکز تحقیقاتی بیشتر آشنا شوید ....
تذکر : استفاده از مطالب وب سایت ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است . کلیه حقوق، محتوا و طراحی سایت متعلق به وب سایت ستاوین میباشد. در غیر این صورت مراتب از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهد شد .
دوستان و همراهان عزیز ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) ، با نظرات و پیشنهادات سازنده خود ما را در ارائه هر چه بهتر مطالب و اهداف مان، که همانا ارتقا جایگاه و فرهنگ معماری می باشد ، یاری کنید . منتظر دیدگاه های شما عزیزان هستیم . . .
منبع: ستاوین ( شبکه معماری ایران ) , Archdaily
ترجمه شده توسط تحریریه ستاوین - (علیرضا اورعی)