در این پست نگاهی خواهیم داشت به موزه ای با فرمی متفاوت در ریودوژانیرو کشور برزیل که تداعی کننده حرکتی به سوی آینده است . . . موزه فردا ، اثر معمار معروف که به تازگی نیز مسئولیت طراحی بلندترین برج دنیا را در کنار برج خلیفه دبی بر عهده دارد .با ستاوین همراه باشید تا با این موزه زیبا بیشتر آشنا شویم . . . نقطه ای در قلب این شهر که جلوتر از زمانش فکر کرده و دانایی دارد. این موزه شامل آثاری از هنر مدرن است ، به گفته طراح پروژه ، در طراحی این موزه از فرهنگ کارناوال الهام گرفته شده است .
این موزه، شامل 5000 مترمربع فضای نمایشگاهی دائم و موقت و پلازایی به مساخت 7600مترمربع است ،تا به کمک آن کاربری فرهنگی با بافت شهری مجاورش ارتباط برقرار کند و تحولات خارقالعاده اطراف خود را بازتاب دهد. این موزه بر روی اسکله Mauá ساخته شده است. ساختمان موزه طراحی منحصر به فردی با پیش آمدگی متمایز دارد ، ساختار موزه از دو طرف دارای پیش آمدگی می باشد .این ساختار دارای پیش آمدگی هایی به طول 75 متر در جهت پلازا و 45 متر در سمت دریا می باشد .
سانتیاگو کالاتراوا می گوید ، شهر ریو دو ژانیرو به عنوان الگویی می باشد که نشان می دهد چطور به کمک طراحی امکانات فرهنگی ،می توان کیفیت فضاهای شهری را ارتقا داد . ارتفاع ساختمان موزه ۱۸ متر می باشد.نمایشگاه دائمی در طبقه بالا قرار دارد که دارای ۱۰ متر ارتفاع می باشد و چشم انداز پانورامایی به خلیج Guanabara را به نمایش می گذارد ،که به گفته معمار پروژه از منظر خلیج Sao Bento Monastery به عنوان سایت تاریخی میراث جهانی یونسکو محافطت می کند .
ایده پروژه نیز طراحی بنایی با حس آسمانی،گویی در دریا شناور است همانند یک کشتی یا در آسمان همانند پرنده و یا یک گیاه می باشد... به همین دلیل استخری در کنار آن طراحی شده تا با انعکاس تصویر ساختمان موزه در آب این تعلیق به خوبی نمایان شود. به جهت ماهیت قابل تغییر نمایشگاه ، معمار پروژه تصمیم بر طراحی و تولید ساختاری مشابه طرح اولیه در داخل بنا گرفته است،که به گفته وی این سادگی اجازه میدهد تا تطبیق پذیری عملکردی در فضا به خوبی صورت پذیرد .
موزه فردا که در اسکله Maua قرار دارد،قسمتی از برنامه بزرگ نوسازی محله Porto Maravilha است. ساختمان از انرژیهای پایدار استفاده می کند که انرژیهای طبیعی را به منابع برق پیوند میزند. از آب خلیج برای کنترل دمای داخلی ساختمان استفاده میشود و یک منبع نیز، آب استخر اطراف موزه را تأمین میکند.ساختمان از پنلهای خورشیدی فتوولتائیک نیز بهره میبرد.این پنلها را میتوان تنظیم کرد تا در طول روز، زاویه تابش نور خورشید را بهینه کرده و برای تأمین انرژی تجهیزات ساختمان از انرژی خورشیدی استفاده شود.با ستاوین همراه باشید . . .
نمایشگاههای موزه، این موضوعات را حمایت میکنند: رشد جمعیت و افزایش طول عمر، الگوهای مصرف، تغییرات آبوهوا، مهندسی ژنتیک و زیست رفتارشناسی، توزیع ثروت، پیشرفتهای تکنولوژی و تغییر گیاهان و جانداران ناحیه. لازم به ذکر است مدیریت نمایشگاه دائمی، بر عهده فیزیکدان و جهانشناس Luiz Alberto Oliveira است.
تذکر : استفاده از مطالب وب سایت ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است . کلیه حقوق، محتوا و طراحی سایت متعلق به وب سایت ستاوین میباشد. در غیر این صورت مراتب از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهد شد .
دوستان و همراهان عزیز ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) ، با نظرات و پیشنهادات سازنده خود ما را در ارائه هر چه بهتر مطالب و اهداف مان، که همانا ارتقا جایگاه و فرهنگ معماری می باشد ، یاری کنید . منتظر دیدگاه های شما عزیزان هستیم . . .
منبع: وب سایت Archdaily , DesignBoom , مهرازان , مساحت , شبکه معماری ایران ( ستاوین)
ترجمه شده توسط تحریریه ستاوین