دسترسی آتش نشانان به ساختمان های بلند مرتبه

مجموعه: رویدادها ، تاریخ انتشار: ۱۴ / ۱۱ / ۱۳۹۳ ، شناسه: ۱۶۲ ، بازدید:۴۳۸۷

در همایش رفتارشناسی حریق بررسی شد: دسترسی آتش نشانان به ساختمان های بلند مرتبه

گروه تأسیسات: همايش دو روزه رفتارشناسي حريق با رويكرد مديريت پيشگيري و اطفاء در حوادث، شاهد حضور كارشناساني بود كه در سمينارهاي حاشيه‌اي و نمايشگاه همزمان ، نگراني‌ها، دانش و تجربه خود را به بحث و تبادل نظر گذاشتند. تجربه‌اي بي‌همتا كه براي نخستين مرتبه در كشور به وقوع پیوست و كارشناسان اين حوزه مهم و درعین‌حال مغفول گرد هم جمع شدند. به همین مناسبت با تعدادي از كارشناسان و سخنرانان همايش گفتگويی داشتيم كه در پي مي‌آيد:

در آينده با حريق‌هاي متفاوتي روبرو خواهيم شد

مجيد بهراني، دليل شركت خود را در همايش این‌طور شرح داد: اين همايش اولين همايش تخصصي حريق است. ما كه در زمينه پوشش‌هاي ضدحريق تخصص داريم گزارشي در اين مورد تهيه كرديم تا در مورد تكنولوژي‌هاي ضد حريق به مسئولان، مجريان و پيمانكاران اطلاع‌رساني کرده و به تبادل‌نظر بپردازيم. علت حضور ما هم اين بود كه توان فني مجموعه خودمان را معرفي نموده و از تجربيات ديگر دوستان هم استفاده كنيم تا ببينيم در چه جايگاهي قرار گرفته‌ايم.

وي افزود: همايش‌ها، سمينارها و نمايشگاه‌هاي این‌چنینی كه شركت‌هاي برتر در آن حضور دارند، در نهايت منجر به حفظ سرمايه‌هاي ملي مي‌شود. در زمينه نفت و گاز نيازهاي جدي به توسعه پوشش‌هاي ضدحريق وجود دارد و با توجه به اولويت‌هاي اين صنايع توجه اصلي بر روي ايمني و پيشگيري حريق در آنها متمركز بوده است. در سال‌هاي اخير خوشبختانه استانداردهايي براي ساختمان‌هاي بلندمرتبه وضع‌شده و پوشش‌هاي ضد حريق در صنعت ساختمان نيز اهميت يافته است.

بهرامي در زمينه حريق و ساختمان و چالش‌هاي آن گفت: اين موضوع در ايران جديد است و  تاريخچه آن به 10 تا 12 سال نمي‌رسد و الزامات قانوني آن نيز در سال‌هاي اخير وضع‌شده است. البته در كل دنيا اين موضوع جديد است. وقتي سرمايه‌ها و مجتمع‌ها و ساختمان‌هاي بلند به‌راحتی به خاطر حريق آسيب مي‌بينند، تصميم بر اين شد كه روش‌‌هاي پيشگيري را افزايش دهند و ساختمان‌ها را ايمن كنند.

وي ادامه داد: در كشورهاي همسايه خيلي زودتر از ما به اهميت اين موضوع پي‌بردند و با جديت اجرا مي‌شود و الآن آنها شرايط خيلي بهتري از ما دارند، گرچه در سال‌هاي اخير فعاليت‌هاي سازمان آتش‌نشاني به‌ویژه در زمينه پيشگيري فوق‌العاده بوده است. همین‌که اين موضوع را به‌صورت استانداردي الزامي توانسته‌اند در بياورند و اعمال كنند جاي قدرداني دارد و اين قانون شرايط ايمني بهتري را در آينده ايجاد خواهد كرد.

بهرامي اظهار داشت: عادتي در ما ایجادشده كه تا شرايط خيلي اضطراري نشود براي آن فكري نمي‌كنيم. با توجه به اينكه رویکرد ساخت‌وساز به سمت ساختمان‌هاي بلند و مجتمع‌هاي تجاري بزرگ است در آينده با حریق‌های متفاوتي روبه‌رو خواهيم شد. حريق‌هايي كه دسترسي به آن براي تيم آتش‌نشاني آسان نخواهد بود و اين ساختمان‌‌هاي بزرگ اولين موضوع كه زمان است ، دچار مشكل مي‌شود و اگر دير به حريق برسيم آن‌قدر آتش گسترده خواهد شد كه عملاً امكان متوقف ساختن آن نيست. پوشش‌های ضد حريق اين زمان را در اختيار تيم ‌آتش‌نشاني مي‌گذارد تا بتوانند انجام عمليات كنند.

آيين‌نامه‌ها كامل اجرا نمي‌شوند

احسان ابراهيم‌پور،كارشناس عمران و سازه با اظهار خوشنودي بابت برگزاري چنين همايشي گفت: این همایش فرصتي است تا در راستاي ارتقاي فرهنگ ساخت‌وساز و رسالتي كه  براي ترويج فناوري‌هاي نوين اين حوزه وجود دارد، پیش برویم و همگام با ساخت‌وسازهایی كه در اقصی نقاط دنيا وجود دارد بتوانيم مصالح مدرن را وارد بازار ساخت‌وساز مملكت بكنيم.

وي در مورد لزوم ورود فناوري‌ها و چالش‌هاي فراروي آن اظهار داشت: خواهش من اين است كه از بعد فني به اين فناوري‌ها نگاه كنيد و در جهت ارتقاي فرهنگ ساخت‌وساز در جامعه مهندسي پيش برويم. نمونه‌اي از آن سيستم ساخت‌وساز خشك يا (Dry Wall) است كه نزديك به يك قرن در سراسر دنيا توليد و اجرا مي‌شود  و نزديك به دو دهه است كه در ايران هم به اجرا در مي‌آيد.

ابراهيم‌پور گفت: با اينكه آيين‌نامه‌ها و قوانين مختلفي در سازمان نظام‌مهندسي و شهرداري و ارگان‌هاي مرجع داريم، اما به بندبند آن عمل نمي‌شود و نيازهايي وجود دارد كه مرتفع نمي‌شود و اين چالش اصلي مجموعه‌هاي مهندسي است. وي ادامه داد: ما همچنان در عالم مصالح سنتي هستيم و بدون در نظر گرفتن اقتصاد و منطق مهندسي هنوز اين ساخت‌وسازها در حال انجام است.البته با ترويج فناوري‌هاي جديد و جامعه مهندسي اميد داريم كه روزبه‌روز بيشتر متعهد به اجراي آيين‌نامه‌ها و مقررات بشويم.

وی خاطرنشان کرد: امروز در همایش در مورد انتخاب سيستم‌هاي ساخت‌وساز مناسب براي حريق كه يكي از موارد فيزيك ساختمان است صحبت خواهيم كرد. هدف ما هم معرفي نحوه انتخاب هوشمندانه مصالح است تا با انتخاب مصالح استاندارد علاوه بر اينكه مسائل حريق پوشش دهيم ، با يك تير چند نشان بزنيم و نيازهاي ديگر آيين‌نامه‌هاي داخلي را مرتفع كنيم.

متوليان امر همگي آشنايي دارند

اميد موسوي، متخصص ايمني گاز دليل حضور خود را چنين شرح داد: در مبحث حريق يك مثلث آتش داريم اگر هرکدام از اضلاع اين مثلث را برداريم حريق به وجود نخواهد آمد. چيزي كه ما در اين همايش مي‌خواهيم معرفي كنيم و ارتباط آن با مثلث آتش حذف آيتم انفجار است يعني آيتمي كه اشتعال را به وجود خواهد آورد.

موسوي افزود: سيستم گرمايشي در منازل  و محيط كار ما گاز است. اگر در هرکدام از اين مجاري گاز نشتي به وجود آيد و مثلث تشكيل شود انفجار به وجود خواهد آمد. با نصب سيستم‌هاي اعلام نشت و شيرهاي قطع‌كن گاز جلوي مثلث آتش را مي‌توانيم بگيريم.

وي با اشاره به آمار پزشكي قانوني گفت: از سال 82 و 83 آمار مرگ خاموش ناشی از مونواكسيد كربن هرسال افزایش‌یافته است. اين موضوع تا سال 86 كه دولت بحث حذف يارانه حامل‌هاي انرژي را مطرح كرد، در حال افزایش بود و دولت به‌جای اينكه الگوي مصرف مردم را تغيير دهد و مردم به‌جای اينكه رفتار خود را عوض كنند به همان رفتار ادامه داده و آيتم‌هاي ايمني را كم كردند. درست است كه مبحث 19 مقررات ملي ساختمان مي‌گويد همه درزها بايد بسته شود و از پنجره دوجداره استفاده شود، ولي در مثلث آتش اكسيژن مطرح است. اگر بخاري و يا پكيج خانه گاز co يا همان عامل مرگ خاموش را انتشار بدهد در اين شرايط چه اتفاقي خواهد افتاد؟ بر اساس آمار پزشكي قانوني در سال 86 یک‌باره آمار مرگ ناشي از گازگرفتگي بسیار بالا رفت ( 1030 نفر در سال) و بعدازآن دوباره مسئولان به خود آمدند و بر تأمین هواي تازه بر اساس مبحث 17 مقررات ملي ساختمان دوباره از سال 86 تأکید شد.

ادامه اين مطلب را در نشريه پيام ساختمان شماره 202 مطالعه بفرماييد.

منبع : payampress

تذکر : استفاده از مطالب وب سایت ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است . کلیه حقوق، محتوا و طراحی سایت متعلق به وب سایت ستاوین می‌باشد. در غیر این صورت مراتب از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهد شد .

دوستان و همراهان عزیز ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) ، با نظرات و پیشنهادات سازنده خود ما را در ارائه هر چه بهتر مطالب و اهداف مان، که همانا ارتقا جایگاه و فرهنگ معماری می باشد ، یاری کنید . منتظر دیدگاه های شما عزیزان هستیم . . .

آیا تمایل دارید نام ، برند و محصولات شما برای مخاطبین ما نمایش داده شود؟ ( اینجا کلیک کنید )

گردآوری شده توسط تحریریه ستاوین

تبلیغات

شبکه هنر و معماری ستاوین

استفاده از محتوای سایت با ذکر منبع و درج لینک بلامانع است . کلیه حقوق مادی و معنوی , محتوا و طراحی متعلق به شبکه هنر و معماری ستاوین می باشد .