گرامیداشت عباس کیارستمی در نشست یکصد معمار , یکصد انتخاب

مجموعه: رویدادها ، تاریخ انتشار: ۲۶ / ۰۴ / ۱۳۹۵ ، شناسه: ۱۷۹۴ ، بازدید:۲۹۷۳

نشست  یکصد معمار، یکصد انتخاب  با عنوان  با یاد نظام عامری، با نگاه عباس کیارستمی  برگزار و در آن مطرح شد با وجود این‌که برزیلی‌ها در شروع دوران معاصر، معماری ضعیف‌تری نسبت به ایران داشتند، اما برعکس ایران، توانستند مهر خود را بر معماری جهان بزنند.

 

گرامیداشت عباس کیارستمی , نشست یکصد معمار , یکصد انتخاب , عباس کیارستمی , کیارستمی , یکصد معمار ,

 

به گزارش هنرآنلاین، در این برنامه، هشت اثر دیگر از آثار برتر معماری معاصر ایران معرفی شد. ضمن آن‌که چهره ماندگار خوش‌نویسی ایران،‌ یدالله کابلی خوانساری، به عنوان مهمان ویژه نشست، به بیان دیدگاه خود درباره معماری پرداخت.

در ابتدای این نشست، بهروز مرباغی -مدیر پروژه- ضمن تسلیت فقدان دو شخصیت بزرگ معماری و سینمای ایران، نظام عامری و عباس کیارستمی، اعلام کرد که انجمن مفاخر معماری ایران، چهارشنبه 6 مردادماه، برنامه ویژه‌ای برای بزرگداشت نظام عامری برگزار خواهد کرد.

در این نشست، بهروز سرابندی با معرفی شهرک اکباتان تهران به عنوان یکی از شاخص‌ترین مصادیق مجموعه‌سازی برتر کشور و حتی خاورمیانه، گفت "اگر روش ساخت این مجموعه تداوم پیدا می‌کرد و توسعه می‌یافت، امروز ما دچار مسکن مهر نمی‌شدیم".

عقیل امام‌قلی ساختمان دانشکده علوم اجتماعی و علوم انسانی دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره)، در قزوین را معرفی و مطرح کرد که "فضای ایرانی بنا در ترکیب با ظرایف و اجرای مدرن، این اثر را برجسته می‌کند". ساختمان گروه صنعتی بهشهر (آموزش و پرورش فعلی) در خیابان شهید قرنی، اثری از دفتر معماری عبدالعزیز فرمانفرماییان و با طراحی نادر اردلان، اثر دیگری بود که توسط کارلین عیشو نژادیان، به عنوان اثر مدرنی که تمام ویژگی‌های معماری ایران را دارد،‌ ارائه شد.

مجموعه مسکونی مس سرچشمه در کرمان با طراحی عباس مسعودی، از طرف مهناز محمودی به عنوان اثر برتری معرفی شد که ضمن پاسخ‌گویی به نیازهای انسان امروز، از نظر طراحی و انسجام، یادآور "ذهنی‌بافت" های قالی کرمان است. انوشه منصوری، در توصیف کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران، اثر بهمن پاک‌نیا، گفت این بنا در عین سادگی و خلوص، ظرایف بسیاری از معماری اصیل ایران را دارد و کاملا جوابگوی نیازهای یک کتابخانه اصیل و موفق است.

یوسف بهدری محوطه شهری (میدانگاه) مقابل هتل عباسی اصفهان را بخاطر ارزش‌های شاخص معماری و طراحی شهری، شایسته عنوان اثر برتر معماری معاصر دانست. این بنا را الیاس گبای طراحی کرده‌است. در این نشست، اثری از فرخ اصالت به نام "ویلای البرز"معرفی شد، این اثر را خسرو سالاریان معرفی کرد. امیرهوشنگ اردلان، خانه یدالله کابلی در طالقان، اثر حسین ناصری ‌را بخاطر ملاحت طرح و سادگی آن به عنوان اثر برتر معرفی کرد.

همچنین، فیلمی 10 دقیقه‌ای از گفت‌وگویی ویژه با محمدرضا جودت پخش شد که در آن ضمن بیان گوشه‌هایی از ویژگی‌های معماری مدرن ایران، مقایسه کوچکی بین معماری برزیل و معماری ایران در یکصد سال گذشته مطرح شد. به اعتقاد جودت، برزیلی‌ها، با وجود آن‌که در شروع دوران معاصر بسیار ضعیف‌تر از ایران بودند، در طول زمان، توانستند مهر و نقش خود را به معماری مدرن جهان بزنند، ‌ولی ما نتوانستیم.

گفتنی است، انجمن مفاخر معماری ایران با اجرای پروژه "یک‌صد معمار، یک‌صد انتخاب" قصد دارد 100 اثر را از میان آثار ساخته‌شده در 60 سال اخیر توسط 100 معمار شناخته‌شده ایرانی معرفی کند. این پروژه با برگزاری نشست‌هایی اجرا می‌شود که در هر نشست،معماران نام‌آشنای ایرانی هر کدام بنای انتخابی خود را با بیان توضیحات و با استناد به مبانی نظری معرفی می‌کنند و در نهایت، 100 بنای منتخب معماران، در کتابی مستند و علمی منتشر می‌شود تا در فضای علمی و دانشگاهی نیز مورد استفاده قرار گیرد. نشست دهم "یکصدمعمار، یکصد انتخاب" روز چهارشنبه بیستم مردادماه برگزار خواهدشد.

 

تذکر : استفاده از مطالب وب سایت ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است . کلیه حقوق، محتوا و طراحی سایت متعلق به وب سایت ستاوین می‌باشد. در غیر این صورت مراتب از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهد شد .

دوستان و همراهان عزیز ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) ، با نظرات و پیشنهادات سازنده خود ما را در ارائه هر چه بهتر مطالب و اهداف مان، که همانا ارتقا جایگاه و فرهنگ معماری می باشد ، یاری کنید . منتظر دیدگاه های شما عزیزان هستیم . . .

منبع: سرویس معماری هنرآنلاین

آیا تمایل دارید نام ، برند و محصولات شما برای مخاطبین ما نمایش داده شود؟ ( اینجا کلیک کنید )

گردآوری شده توسط تحریریه ستاوین - (علیرضا اورعی)

تبلیغات

شبکه هنر و معماری ستاوین

استفاده از محتوای سایت با ذکر منبع و درج لینک بلامانع است . کلیه حقوق مادی و معنوی , محتوا و طراحی متعلق به شبکه هنر و معماری ستاوین می باشد .