نام کامل پروژه : Estádio Jornalista Mário Filho
تیم طراحی پروژه : Waldir Ramos , Raphael Galvão , Miguel Feldman , Oscar Valdetaro, Pedro Paulo B. Bastos , Orlando Azevedo, Antônio Dias Carneiro
ابعاد زمین : 110 متر * 75 متر , پس از جام جهانی 2014 : 68 متر * 105 متر
ظرفیت : ۷۸٬۸۳۸ صندلی
ارتفاع : ۳۲ متر
با ستاوین همراه باشید تا در این پست به بهانه شروع بازی های المپیک ریو 2016 برزیل، نگاهی به استادیوم ماراکانا (Maracna) (با نام رسمی ژورنالیست ماریو فیلهو) که متعلق به دولت مرکزی ریو می باشد ، داشته باشیم . نام این استادیوم از رودخانه ای در شهر ریو گرفته شده است و در برخی اوقات تحت نام اصلی ورزشگاه به افتخار خبرنگار معروف، ماریو فیلهو نام گذاری گردیده که از حامیان اصلی ساخت این ورزشگاه نیز بوده است.
برزیل بواسطه تیم فوتبالش از شهرت بسیاری برخوردار است، این تیم بارها به مقام قهرمانی جام جهانی فوتبال رسیده و بی تردید، این ورزش از جایگاه مهمی در برزیل برخوردار است. استادیوم های فوتبال بزرگی در برزیل وجود دارد و استادیوم ماراکاناMaracanã Stadium، یکی از معروفترین آنها در سطح جهان است. این استادیوم، بزرگترین استادیوم فوتبال در جهان محسوب می شود . استادیوم ماراکانا ،ورزشگاهی است در شهر زیبای ریودوژانیرو، در برزیل .نام مارکانا نیز از یک کلمه بومی که اسم گونه ای از طوطی ساکن در آن مناطق میباشد ،مشتق شده است.
در تاریخ دوم آگوست سال 1948 میلادی، کلنگ احداث استادیوم به زمین زده شد. اما بواسطه برخی دلایل، دولت نتوانست پروژه ساخت استادیوم را در زمان مقرر به پایان برساند. در نتیجه، فیفا مسئولیت برگزاری مسابقه پایانی را به دکتر اوتورینو باراسی محول کرد تا علیرغم عدم تکیمل استادیوم، بدون مشکلی این مسابقه انجام شود. استادیوم ماراکانا یک استادیوم کاملاً سرباز محسوب می شود و مالکیت آن در اختیار دولت محلی ریودوژانیرو قرار دارد. این استادیوم در ۱۶ ژوئن ۱۹۵۰ میلادی در بازی دوستانه تیمهای Rio de Janeiro و São Paulo به طور رسمی افتتاح شد . ۸ روز بعد استادیوم میزبان بازیهای جام جهانی ۱۹۵۰ برزیل بین تیمهای برزیل و مکزیک بود ،که با نتیجه ۴ بر صفر به سود برزیل تمام شد.
استادیوم ماراکانا، که به عنوان ورزشگاه اصلی رقابتهای جام جهانی ۱۹۵۰ ساخته شد. پس از آن به طور عمده مورد استفاده باشگاههای بزرگ برای برگزاری مسابقات فوتبال قرار گرفتهاست. همچنین میزبان تعدادی از کنسرتها و سایر رویدادهای ورزشی نیز بودهاست. و اکنون میزبان افتتاحیه المپیک ریو 2016 می باشد . با ستاوین ( شبکه معماری ایران ) همراه باشید ...
استادیوم ماکارانا در سال ۱۹۶۶ به دنبال مرگ روزنامه نگار معروف برزیلی Mario-Fiho به این نام، نام گذاری شد ولی اکثر مردم این استادیوم را با همان نام ماراکانا (Maracanã) میشناسند. ماراکانا تا سال ۱۹۹۰ میلادی تغییر چندانی نداشت ،تا اینکه در ۱۹ جولای ۱۹۹۲ با مرگ سه تماشاچی و زخمی شدن ۵۰ تماشاچی جایگاه بالایی بسته شد و جایگاه های ایستاده ورزشگاه حذف شدند که بر اثر این حادثه استادیوم دستخوش تغییراتی شد.
در سال ۲۰۰۷ میلادی که برزیل میزبان جام جهانی ۲۰۱۴ شد، واضح بود که ورزشگاه ماراکانا به عنوان میزبان فینال جام جهانی به تغییرات اساسی و توسعه مجدد نیاز دارد. توسعه ساختمان استادیوم در سال ۲۰۱۰ آغاز شد. در این تغییرات ردیف پایین استادیوم بازسازی و سقف جدیدی برای ورزشگاه ساخته شد. درحال حاضر گنجایش آن ۸۲،۲۳۸ تماشاچی است .بزرگترین استادیوم در برزیل و آمریکای جنوبی است. پس از نوسازی و ارتقاء گنجایش آن به حدود ۸۵۰۰۰ تماشاگر رسیده و برای بازیهای جام جهانی ۲۰۱۴ و بازی المپیک ۲۰۱۶ اماده شده است. ورزشگاه ماراکانا در ۲ ژوئن ۲۰۱۳ در بازی دوستانه برزیل و انگلیس بار دیگر افتتاح شد. ماراکانا ورزشگاه اصلی باشگاههای فلامینگو، واسکو دوگاما، فلومیننزه و بوتافوگو میباشد.
نکته جالب توجه دیگر در ساخت این ورزشگاه ، تلاش های هفت مهندس معمار بزرگ در ساخت این استادیوم می باشد. با ستاوین ( شبکه معماری ایران ) همراه باشید ...
با ستاوین همراه باشید تا نگاهی به تاریخچه و روند ساخت این استادیوم زیبا داشته باشیم ...
اخبار مرتبط با المپیک ریو 2016 در ورزشگاه :
به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به ریو، با گذشت یک ساعت از آغاز مراسم افتتاحیه المپیک، رژه ورزشکاران شرکت کننده با رژه کشور افغانستان آغاز شد. بعد از رژه چندین کشور که بر اساس ترتیب حروف الفبا انجام می شود، کاروان ایران با پرچمداری زهرا نعمتی وارد استادیوم ماراکانا شد و رژه رفت. علاوه بر تنها کماندار کاران ایران، تیراندازی، تنیس روی میز، والیبال، شمشیربازی دیگر رشته هایی بودند که نمایندگان المپیکی آتها در رژه شرکت کردند. کاروان ایران با ٦٤ ورزشکار در ١٤ رشته در سی و یکمین دوره بازی های المپیک شرکت دارد. این بازی ها تا ٣١ شهریورماه 1395 ادامه خواهد داشت.
تذکر : استفاده از مطالب وب سایت ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است . کلیه حقوق، محتوا و طراحی سایت متعلق به وب سایت ستاوین میباشد. در غیر این صورت مراتب از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهد شد .
دوستان و همراهان عزیز ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) ، با نظرات و پیشنهادات سازنده خود ما را در ارائه هر چه بهتر مطالب و اهداف مان، که همانا ارتقا جایگاه و فرهنگ معماری می باشد ، یاری کنید . منتظر دیدگاه های شما عزیزان هستیم . . .
منبع: شبکه معماری ایران (ستاوین)
گردآوری شده توسط تحریریه ستاوین - (علیرضا اورعی)