نشست : قصه شهر سیزدهم
موضوع : ترافیک و آلودگی هوا , بررسی رهیافتی نوین و انسان مدار
ارائه دهنده : سعید اکبریان
دبير گفت و گو : -----
مکان : سناباد 41 ، چها راه اول سمت راست، سالن جلسات پژوهشکده ثامن
زمان : سه شنبه 17 آبان ماه 1395 , ساعت 16 الی 19
پیشتر انسانها برای درامان ماندن از بلایای طبیعی چون زلزله، سیل، طوفان و ... دست به ابداع و اختراع می زدند و "تکنولوژی" را برای مقابله با "مسأله های محیط ساخت" بکار می گماردند تا به حدی که رشد افزون و شتابان تکنولوژی، باعث استیلایش بر محیط و محاط زندگی انسان گردید. شهرنشینی و انباشتگی جمعیت و فراخی وسعت شهر و به تبع آن، تولید عنصر مدرنی به نام "خودرو" موجب پیدایش دو مسأله انسان ساخت "ترافیک" و "آلودگی هوا" در بیشتر شهرهای جهان گردید. همزیستی ناهمساز جان و روان انسان با دود و آهن سبب هدررفت انرژی های خدادادی، اتلاف زمان و کوتاهی عمر شد به گونه ای که امروز در شهر مشهد 46درصد سفرها با خودروی شخصی صورت میگیرد و 75 درصد آلاینده ها ناشی از تردد وسایل نقلیه است و سالانه به طور متوسط 400 نفر جان خود را در تصادف با وسایل نقلیه ازدست داده اند که 56درصد آنان عابر پیاده و 26درصد، راکبین موتورسیکت بوده اند و شمار بیشماری نیز به بیماری های تنفسی مبتلا گشته اند. بنابراین حل این دو مسآله در گرو تدبیری علمی و تصمیمی عملی است . برآنیم تا با تحلیلی چندسویه و تجربه ای اندوخته؛ به راهبردها و راهکارهای مفید براساس تفکر سیستمی و با اتکای به مثلث فرهنگ و فن و قانون بپردازیم و با تأکید بر توسعه حمل و نقل همگانی، دوچرخه سواری و پیاده مداری، گامی برای برون رفت از وضع موجود و نیل به محیطی خداپسند و انسان دوست برداریم.
ترافیک و آلودگی هوا؛بررسی رهیافتی نوین و انسان مدار
ترافیک و آلودگی هوا؛بررسی رهیافتی نوین و انسان مدار
ترافیک و آلودگی هوا؛بررسی رهیافتی نوین و انسان مدار
ترافیک و آلودگی هوا؛بررسی رهیافتی نوین و انسان مدار
ترافیک و آلودگی هوا؛بررسی رهیافتی نوین و انسان مدار
ترافیک و آلودگی هوا؛بررسی رهیافتی نوین و انسان مدار
ترافیک و آلودگی هوا؛بررسی رهیافتی نوین و انسان مدار
ترافیک و آلودگی هوا؛بررسی رهیافتی نوین و انسان مدار
ترافیک و آلودگی هوا؛بررسی رهیافتی نوین و انسان مدار
ترافیک و آلودگی هوا؛بررسی رهیافتی نوین و انسان مدار
در ارتباط با قصه شهر :
- تجربه گفتگو يكي از مهم ترين دستاوردهاي انساني است. امري كه با گذر زمان آن را به يك ضرورت حتمي در مناسبات جاري ما تبديل نموده است.
تصور بر اين بود كه با گسترش ابزارهاي ارتباطي، جايگزين مناسبي براي گفتگوي رو در رو به عنوان كهن ترين نوع ارتباط پديد آمده است. اما اكنون با عبور از تجارب دهه گذشته تقريبا روشن شده است كه بهترين نوع ارتباط گونه اي است كه بتواند علاوه بر كلمات، لحن ، حس ، چهره و ساير ويژگي هاي بياني افراد را منتقل نمايد.
مشهد با تمامي فرصت هايش، امروز بيش از هر زماني به گفتگو و يا حتي تمرين گفتگو ميان نخبگان خود نيازمند است.
"قصه شهر" تلاشي گروهي است كه مقرر دارد دوشنبه هر هفته ميزبان جمعي از کارشناسان حرفه ای حوزه شهرسازی باشد كه پيرامون يك يا چند تجربه در حوزه شهری، گفتگويي را صورت دهند.
اغراق نیست اگر بگوییم که بنیان زندگی انسان در طول اعصار و قرون گذشته، همواره مفهومی به نام ارتباط بوده و می باشد. بر این اساس، می توان مدعی شد که اساساً انسان بدون در نظر گرفتن این مفهوم، از معنی خالی خواهد شد. جامعه بشری با استفاده از ارتباط، توانایی های جدیدی را برای خویش به وجود آورده و مسیر تعالی خویش را هموار ساخته است. ارتباط با دیگران از طریق کلام را باید نقطه کانونی ارتباطات انسانی فرض کرد. کلام، قدیمی ترین و البته هنوز هم مهم ترین مسیر ارتباطی انسان می باشد که در طول زمان تکامل یافته و خود را به عنوان تجربه ای به نام "گفت و گو" در جهان معاصر نمایان ساخته است.
از دیگر سوی، هر زمان که به انسان می اندیشیم، ناخودآگاه و به اجبارِ شرایط معاصر، باید از شهر و شهروندی نیز سخن گوییم، آن هم به دلیل پیوند و آمیختگی غیر قابل گسست مفهوم شهر و زندگی انسانی!
آرزوی ساختن مشهدی مبتنی بر استاندارهای جهان شمول در نخستین قدم نیازمند گفت و گو پیرامون زندگی انسان و شهر می باشد. همه به خوبی می دانیم که گفت و گو و اندیشیدن درباره این مفاهیم، نیازمند تعامل همه کسانی است که در حوزه های مختلف، نسبت به این کلیدواژه های اصلی دیدگاه هایی دارند.
در فصل نخست قصه شهر بر آن بودیم تا خود را در مسیر گفت و گو بیازماییم و این آزمایش با متخصصان حوزه شهرسازی آغاز شد. اکنون در فصل جاری با تجربه دوره پیشین بر آنیم تا نخبگان و اندیشمندان حوزه های مختلف را به نشستن کنار یکدیگر و گفت و گو درباره شهر دعوت کنیم. پر واضح است که این گفت و گویِ میان رشته ای و تضارب آرای مختلف، افق های جدیدی را برای همه ما روشن خواهد ساخت.
از طریق لینک ذیل می توانید به کانال قصه شهر در تلگرام دسترسی داشته باشید ...
https://telegram.me/ghesseh_shahr
از طریق لینک ذیل می توانید به پیج فیسبوک قصه شهر دسترسی داشته باشید ...
https://www.facebook.com/groups/ghessehshahr/
- حضور در جلسات قصه شهر براي عموم آزاد و رایگان است، اما با توجه به ضرورت محدوديت تعداد حاضرين، ثبت نام الزامي است. از اين رو علاقه مندان مي توانند از طريق سامانه ثبت نام قصه شهر به آدرس @ghesseh_shahr_bot در اين جلسه ثبت نام نمايند.
تذکر : استفاده از مطالب وب سایت ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است . کلیه حقوق، محتوا و طراحی سایت متعلق به وب سایت ستاوین میباشد. در غیر این صورت مراتب از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهد شد .
دوستان و همراهان عزیز ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) ، با نظرات و پیشنهادات سازنده خود ما را در ارائه هر چه بهتر مطالب و اهداف مان، که همانا ارتقا جایگاه و فرهنگ معماری می باشد ، یاری کنید . منتظر دیدگاه های شما عزیزان هستیم . . .
منبع: پژوهشکده ثامن , شبکه معماری ایران (ستاوین)
گردآوری شده توسط تحریریه ستاوین - (علیرضا اورعی)