در این پست با ستاوین همراه باشید تا نگاهی به موزه گل رز ( Rose Museum ) , با طراحی خاص و منحصر به فرد پوسته خارجی و فلزی داشته باشیم ... موزهها، معمولاً به عنوان ویترینی از جذابیت و زیبایی فراموش شدهی دوران گذشته شناخته میشوند. هر چند این روزها حتی المانهای زندگی مدرن نیز راهی به موزهها یافتهاند. به تازگی موزهای زیبا و متفاوت در شهر پکن افتتاح شده که پیوندی دلنشین با گلهای رز دارد.
به تازگی شرکت معماری و طراحی “Next Architects”، احداث اولین موزهی مرتبط با گلهای رز را ،در شهر پکن چین به پایان رساند.سازهای که هم زیبا است و هم تماشایی. این موزه که اولین موزه از نوع خود در جهان به شمار میرود، در نزدیکی مرکز شهر پکن واقع شده است. سازهای جالب که در پارک صد هکتاری گلهای رز ساخته شده است، جایی که به عنوان نمایشگاه، میزبان بیش از دو هزار گونهی مختلف و شناخته شدهی گلهای رز جهان است.
“موزهی رز شهر پکن” (the Beijing Rose Museum) با الهام از ظرافت و زیبایی این گلها، جامهای درخشان و رویایی به تن کرده است. جامهای از جنس فولاد ضد زنگ که با الگوهای دلفریب از گلهای رز چینی آراسته شده است. به واسطه فضایی که بین این ذرهی درخشان و ساختمان اصلی موزه ایجاد شده، فضای داخلی موزه آب و رنگی دیگر یافته است. در واقع نور از میان این گلهای رز شکفته شده به فضای مابین سازهی اصلی و این دیواره فلزی وارد شده و سایه روشنهای چشمگیری را به وجود میآورد.
هدف از ساخت این موزه تلفیق مدرنیته، هنر و تاریخ است. تمام آن چه که در این موزه در معرض دید بازدید کنندگان قرار گرفته است، به شکلی با گلهای خوش رنگ و لعاب رز ارتباط دارد.
از سوی دیگر این موزه نگاهی مدرن به چشمانداز خانههای محصور، حیاط دار و روستایی این کشور دارد. فضای داخلی این خانهها به شکلی زیبا رو به فضای بیرونی منزل راه دارند. به علاوه این خانهها نمادی از معماری کهن و سنتی این کشور هستند. در عین حال این موزه ویترینی است از پیشینهی غنی فرهنگی این کشور و نیز گوشه چشمی به تاریخ ارزشمند و پربار پرورش گلهای رز در چین دارد، تاریخی که بر طبق تخمینهای موجود به قرن ۱۱ پیش از میلاد باز میگردد.
“جان ون دی واتر” (John van de Water) یکی از طراحان گروه در مورد ایدهی ارائه شده چنین میگوید:
“مهمترین چالش پیش روی ما، ارائه طرحی بود که در عین نمایندگی دنیای مدرن و امروزی چین، به شکلی عمیق و درخشان ریشههای تاریخی و فرهنگی این سرزمین کهن را نیز بازتاب دهد.”
همانگونه که در طول روز، نور به داخل نفوذ کرده و مشغول جلوهگری است، شب هنگام، این درخشش فضای داخلی موزه است که بیننده را مجذوب خود میکند. بیشک تصویری از رزهای درخشان که در میان زمینهای تاریک سوسو میزنند، جلوهای بس فریبنده دارد. همچنین بازتاب این نما در میان دریاچهی درخشان این پارک، بخشی دیگر از زیباییهای ظاهری این سازه است. درهای این موزه اکنون به روی عموم باز است.
* بخشی از متون این پست اقتباس از safar.14p.ir می باشد.
تذکر : استفاده از مطالب وب سایت ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است . کلیه حقوق، محتوا و طراحی سایت متعلق به وب سایت ستاوین میباشد. در غیر این صورت مراتب از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهد شد .
دوستان و همراهان عزیز ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) ، با نظرات و پیشنهادات سازنده خود ما را در ارائه هر چه بهتر مطالب و اهداف مان، که همانا ارتقا جایگاه و فرهنگ معماری می باشد ، یاری کنید . منتظر دیدگاه های شما عزیزان هستیم . . .
منبع: safar.14p.ir , شبکه معماری ایران (ستاوین) , contemporist
گردآوری شده توسط تحریریه ستاوین