لوح‌های هخامنشی به کشور بازمی‌گردند

مجموعه: رویدادها ، تاریخ انتشار: ۰۱ / ۰۶ / ۱۳۹۵ ، شناسه: ۱۸۹۱ ، بازدید:۳۰۴۴

معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی از بازگشت گنجینه بزرگ الواح هخامنشی به ایران و ثبت ملی راهپیمایی اربعین به عنوان دو دستاورد بزرگ دولت یازدهم در میراث فرهنگی خبر داد.

 

لوح‌های هخامنشی به کشور بازمی‌گردند

 

به نقل از میراث آریا (chtn) مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نشست خبری با اصحاب رسانه که امروز یکشنبه 31 مرداد ماه در سالن فجر سازمان برگزار شد، گفت: صدور حکم استرداد و بازگرداندن الواح هخامنشی در سومین دادگاه بین المللی مربوطه، دستاورد بی نظیر این سازمان و دولت یازدهم به شمار می رود.

وی افزود: این استرداد درمورد بزرگترین محموله اشیای تاریخی مسروقه ایران که همان الواح هخامنشی است، رخ می دهد.
سلطانی فر تصریح کرد: این الواح بنابه تصویب حکومت پهلوی اول به دانشگاه شرق شناسی شیکاگو برای مطالعه تحویل داده شده بود، این مرکز آمریکایی برخلاف تعهدات، به جز بخش کمی از الواح در سه مقطع سال های 1327، 1350 و 1383، بخش بزرگی از آن را همچنان در اختیار داشته است.

وی ادامه داد: بهانه برنگرداندن این آثار در سال های اخیر هم ادعای یک گروه از بازماندگان حادثه تروریستی 1996 در بیت المقدس است که مدعی بودند ایران در این حادثه دست داشته است و برهمین مبنا باید این الواح توقیف شده و به فروش برسد و از راه درآمد فروش آن به بازماندگان غرامت پرداخت شود.

معاون رئیس جمهور تاکید کرد: با پی گیری حقوقی در سه سال گذشته در سه دادگاه بین المللی مختلف، ادعای دخالت ایران در این ترور رد شد و در آخرین دادگاه در 29 تیرماه 1395 نیز حکم صادره دادگاه با این مضمون که «این الواح قابل فروش نیست و جنبه فرهنگی دارد و چون ادعای ترور رد شده الواح باید به ایران برگردد» به نفع ما صادر شد.

وی اضافه کرد: اگر دادگاه تجدیدنظر خللی ایجاد نکند، بزرگترین گنجینه میراث فرهنگی کشور پس از سالها به ایران بازخواهد گشت.

وی گفت: مهمترین دستاوردهای این سازمان در طول سه سال گذشته، حفظ میراث ارزشمند فرهنگی ملموس و ناملموس در عرصه‌های مختلف و به عنوان یک اصل پذیرفته شده است، به گونه‌ای که موفق شدیم بسیاری از مسئولان کشور را به این باور برسانیم که اهتمام ویژه‌ای در این زمینه داشته باشند و امروز بسیاری از استانداران، وزرا، شهرداران و فرمانداران حفظ بنای تاریخی را به عنوان یک فضیلت می‌دانند.

وی به مذاکرات شهرداری‌ها با سازمان میراث فرهنگی اشاره کرد که درخواست مرمت بناها و بهره‌برداری از آن‌ها را دارند، اتفاقی که در حال ایجاد یک نوع رقابت بین مدیریت‌های شهری شده است، حتی‌ بسیاری از نمایندگان مجلس پیگیر طرح و تصویب برای حفاظت از میراث فرهنگی در کشور هستند.

تذکر : استفاده از مطالب وب سایت ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است . کلیه حقوق، محتوا و طراحی سایت متعلق به وب سایت ستاوین می‌باشد. در غیر این صورت مراتب از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهد شد .

دوستان و همراهان عزیز ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) ، با نظرات و پیشنهادات سازنده خود ما را در ارائه هر چه بهتر مطالب و اهداف مان، که همانا ارتقا جایگاه و فرهنگ معماری می باشد ، یاری کنید . منتظر دیدگاه های شما عزیزان هستیم . . .

منبع: سرویس معماری هنرآنلاین

آیا تمایل دارید نام ، برند و محصولات شما برای مخاطبین ما نمایش داده شود؟ ( اینجا کلیک کنید )

گردآوری شده توسط تحریریه ستاوین

تبلیغات

شبکه هنر و معماری ستاوین

استفاده از محتوای سایت با ذکر منبع و درج لینک بلامانع است . کلیه حقوق مادی و معنوی , محتوا و طراحی متعلق به شبکه هنر و معماری ستاوین می باشد .