خانه ی بهنام فاخرترین اثر دانشکده ی معماری تبریز

مجموعه: رویدادها ، تاریخ انتشار: ۲۴ / ۱۱ / ۱۳۹۳ ، شناسه: ۱۹۳ ، بازدید:۴۸۳۹

مسئول دانشکده معماری تبریز گفت:خانه ی بهنام در نوع خود از فاخرترین آثار مجموعه ی دانشکده معماری است.

روشنی افزود: خانه ی بهنام تبریز که سبک معماری اولیه آن اشاره به دوره ی زندیه دارد و در دوره ی قاجار مورد بازسازی قرار گرفته است این خانه شامل یک ساختمان اصلی، به عنوان ساختمان قشلاقی و یک ساختمان کوچک به عنوان ساختمان ییلاقی است و دو حیاط اندرونی و بیرونی دارد که پنجره های حیاط بیرونی به شکل پنجره های اروسی دوجداره است و دو نیم ایوان مشرف به حیاط بیرونی است و فضای تابستان نشین نیز در ضلع جنوبی قرار دارد و در نوع خود از فاخرترین آثار مجموعه ی دانشکده ی معماری است.

مساحت اعیانی این ساختمان 840 متر مربع و مساحت عرضه آن 900 متر مربع است.

وی گفت:تقریبا نود و هشت درصد خانه های قدیمی تبریز از دوره ی قاجاریه به این طرف محسوب میشوند چرا که زلزله ی تاریخی سال 1193هجری قمری تمام قسمتهای تبریز از جمله آثار تاریخی را ویران کرد و از خانه ها ی قدیمی و تاریخی چیزی باقی نماند.

روشنی ادامه داد:این خانه به طوری که در تاریخ هم ثبت شده است به اعتمادالدوله والیه ی شهر تبریز تعلق دارد که در این مکان سکنی گزیده است البته قبل از وی نیز این خانه دایر بوده است .

وی افزود:تالار خانه ی بهنام دارای نقاشی های روی گچ و دیوارنگاریهای ارزشمندی است که نمادهای حیوانی و انسانی در آن دیده می شود. اما به واسطه ی زلزله ی آن زمان ، نامی از این نگار گران باقی نمانده است . در قسمت غربی بنا که تخریب شده اصطبل، مطبخ و توالت قرار داشته است حیاط اندرونی این خانه با ابعاد متناسب، زیبایی زیادی را به مجموعه بخشیده است. مهتابی این خانه در ضلع شمالی مجموعه و رو به حیاط اندرونی است.

به گفته ی وی خانه ی بهنام از هشتادوپنج سال قبل محل زندگی یکی از خانواده های ملاک شهر تبریز به نام خانواده ی بهنام قرار گرفت و در سال 1369 از سوی اداره یکل میراث فرهنگی استان خریداری و پس از مرمت های اساسی تبدیل به دانشکده ی معماری و شهرسازی شد و هم اکنون در سه مقطع کارشناسی-کارشناسی ارشد و دکترای معماری دانشجو می پذیرد.

منبع : بنانیوز

تذکر : استفاده از مطالب وب سایت ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است . کلیه حقوق، محتوا و طراحی سایت متعلق به وب سایت ستاوین می‌باشد. در غیر این صورت مراتب از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهد شد .

دوستان و همراهان عزیز ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) ، با نظرات و پیشنهادات سازنده خود ما را در ارائه هر چه بهتر مطالب و اهداف مان، که همانا ارتقا جایگاه و فرهنگ معماری می باشد ، یاری کنید . منتظر دیدگاه های شما عزیزان هستیم . . .

آیا تمایل دارید نام ، برند و محصولات شما برای مخاطبین ما نمایش داده شود؟ ( اینجا کلیک کنید )

گردآوری شده توسط تحریریه ستاوین

تبلیغات

شبکه هنر و معماری ستاوین

استفاده از محتوای سایت با ذکر منبع و درج لینک بلامانع است . کلیه حقوق مادی و معنوی , محتوا و طراحی متعلق به شبکه هنر و معماری ستاوین می باشد .