طراحی نما : Lerch Bates
شروع عملیات ساختمانی : 2006
اتمام عملیات ساختمانی : 2013
نوع سازه : بتنی
در این پست با ستاوین همراه باشید تا نگاهی به برج Cayan با بیش از 300 متر ارتفاع و با فرم مارپیچ در دبی داشته باشیم ... به گفته معمار پروژه , این برج در شرایط آب و هوایی مختلف به دلیل ارتفاع زیاد در معرض باد شدید قرار می گیرد که شکل مارپیچی و طراحی علمی آن مانع از آسیب باد به آن می شود . عملیات ساختمانی برای این برج در سال 2006 آغاز شد و در سال 2013 تکمیل گردید . برج Cayan در 75 طبقه ساخته شده و 495 واحد آپارتمانی مجهز در آن وجود دارد. پلان شش ضلعی این برج در زاویه 90 درجه طراحی شده اما از میانه برج هر طبقه حدود 2/1 درجه با طبقه بعدی خود تغییر زاویه می دهد .
این برج به صورت دوقلو طراحی شده که هر یک از برج ها حول هسته مرکزی در دو زاویه متفاوت چرخش می کند و همین چرخش باعث می شود نیروی باد در ارتفاع بالای این برج به حداقل برسد. همچنین این چرخش باعث می شود بیننده در هر طبقه از برج نمای متفاوتی را نسبت به طبقات دیگر تجربه کند . برای حفظ کارایی تاسیسات مکانیکی و برقی در این برج ، تاسیسات از طریق هسته مرکزی برج توزیع می شود که تداعی کننده یک شریان مرکزی در سازه این برج است .
استفاده از پوشش ورقه های کامپوزیت شیشه ، استیل و آلومینیوم در کالبد اصلی این برج موجب شده است از نظر ناظر بیرونی، این برج دوقلو به صورت یک برج دیده شود برج کایان (Cayan)، بلندترین برج دنیا که دارای یک پیچخوردگی 90 درجه است و در سال 2013 ساخته شده است، در میان 10 آسمانخراش برتر دنیا قرار گرفته است.
این برج 75 طبقهای 310 متری که با هزینهی یک میلیارد درهم ساخته شده است، در دبی مارینا، مرتفعترین بلوک دنیا، واقع است، که در آن سه تا از بلندترین برجهای مسکونی دنیا قرار دارند. برج کایان که به وسیلهی معماران برج خلیفه، اسکیدمور، اووینگز، و مریل، و نیز شرکت خطیب و عَلَمی ساخته شده است، رتبهی چهارم را در لیست 10 برج برتر مرتفع با ارتفاع بیش از 100 متر، به دست آورد.
امپوریس در بیانیهای گفت: شکل پیچ خوردهی این ساختمان، نیروهای باد را که بر روی برج عمل میکند، کاهش میدهد و باد را به صورتی هدایت میکند که نیروهای آن نمیتوانند خود را سازماندهی کنند .
بنا به گفتهی رئیس گروه کایان، احمد م. الحاطی در گفتگو با امارات 24|7 در تاریخ ژوئن 2013، این شرکت سازندهی این برج هیچ برنامهای برای ساخت برج دیگری از این نوع در دنیا ندارد. قبلاً گزارش شد که این برج که در ابتدا برج اینفینیتی نامیده میشد، تنها برجی در این امیرنشین است که شرکت سازنده به علت طراحی آن مجبور شده است برای خرید فضای هوایی پول بدهد.
دکتر منتصر الراعی، مهندس ارشد شرکت خطیب و علمی، مشاور پروژهی این برج، گفت: «به علت چرخش ساختمان، مقداری از نمای ساختمان معلق است، بدان معنا که مقداری از فضا خارج از پایهی ساختمان است .
منبع :
ستاوین ( شبکه معماری ایران )
کیمیا نیوز , نویسنده : داوود محبی
مجموعه دخترونه , گردآوری : نیلوفر سلطانی ( ساکن امارات )
تذکر : استفاده از مطالب وب سایت ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است . کلیه حقوق، محتوا و طراحی سایت متعلق به وب سایت ستاوین میباشد. در غیر این صورت مراتب از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهد شد .
دوستان و همراهان عزیز ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) ، با نظرات و پیشنهادات سازنده خود ما را در ارائه هر چه بهتر مطالب و اهداف مان، که همانا ارتقا جایگاه و فرهنگ معماری می باشد ، یاری کنید . منتظر دیدگاه های شما عزیزان هستیم . . .
گردآوری شده توسط تحریریه ستاوین - (علیرضا اورعی)