ویلای دهه 30 تهران و معمار مطرح ایتالیایی

مجموعه: رویدادها ، تاریخ انتشار: ۲۵ / ۰۹ / ۱۳۹۵ ، شناسه: ۲۰۹۷ ، بازدید:۴۱۵۰

ویلای نمازی با سبک معماری فرمال خود جزو بناهای قابل توجه و مهم تهران در منطقه نیاوران به شمار می رود.

 

ویلای دهه 30 تهران و معمار مطرح ایتالیایی

 

طی روزهای گذشته خبرهایی از خارج شدن ویلای نمازی یکی از آثار شاخص معماری اواخر دهه 30 شمسی از ثبت ملی و صدور مجوز تخریب آن در رسانه‌ها منتشر شده است. اگرچه این اتفاقی استثنایی محسوب نمی‌شود اما تشخص این بنا و طراح آن بر اهمیت موضوع می‌افزاید.

ویلای نمازی با سبک معماری فرمال خود جزو بناهای قابل توجه و مهم تهران در منطقه نیاوران به شمار می‌رود. جیو پونتی در سال 1339 شمسی (1960 میلادی) ویلای فوق را به سفارش شفیع و ویدا نمازی طراحی و اجرا کرد. ویلایی که با توجه به سبک فرمال و زیبای خود از جالب توجه ترین بناهای تهران به شمار می‌رود. نمونه مهم و جهانی سبک معماری فرمال تقریباً یک دهه قبل از پروژه ویلا نمازی توسط لکوربوزیه در نوتردام فرانسه طراحی و ساخته شد و جیو پونتی هم در ویلای نمازی  نشانه و امضای  سبک لوکوربوزیه را به این بنا  تزریق کرده است.

جیو پونتی(Gio Ponti ) از مهم‌ترین و با نفوذترین معماران اواسط قرن 20 بوده که در زمینه‌های مختلف معماری، طراحی صنعتی، هنر، و حتی چاپ مقالات پژوهشی فعالیت داشته است. او 18 نوامبر 1891 در میلان متولد و در 16 سپتامبر 1979 چشم از جهان فروبست. این معمار، تحصیلکرده دانشگاه پلی تکنیک میلان است.

وی در سال 1923 همکاری خود را با معماران Emilio Lancia و Mino Fiocchi آغاز کرد و در طی این دوران بناهایی از جمله: خانه ای در میلان (1925)، ویلای Bouilhet در پاریس (1926) را طراحی نمود. سرانجام پس از سال 1927 تنها با Lancia در استودیو Ponti e Lancia PL همکاری کرد. به این ترتیب، پونتی طی آن زمان، تحت تأثیر جنبش هنری ایتالیایی، نئو کلاسیک قرار گرفت.

تذکر : استفاده از مطالب وب سایت ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است . کلیه حقوق، محتوا و طراحی سایت متعلق به وب سایت ستاوین می‌باشد. در غیر این صورت مراتب از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهد شد .

دوستان و همراهان عزیز ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) ، با نظرات و پیشنهادات سازنده خود ما را در ارائه هر چه بهتر مطالب و اهداف مان، که همانا ارتقا جایگاه و فرهنگ معماری می باشد ، یاری کنید . منتظر دیدگاه های شما عزیزان هستیم . . .

منبع: سرویس معماری هنرآنلاین

آیا تمایل دارید نام ، برند و محصولات شما برای مخاطبین ما نمایش داده شود؟ ( اینجا کلیک کنید )

گردآوری شده توسط تحریریه ستاوین - (لقمان کسمایی)

تبلیغات

شبکه هنر و معماری ستاوین

استفاده از محتوای سایت با ذکر منبع و درج لینک بلامانع است . کلیه حقوق مادی و معنوی , محتوا و طراحی متعلق به شبکه هنر و معماری ستاوین می باشد .