در این پست با ستاوین همراه باشید تا نگاهی به نمازخانه بوستان عباس آباد ، با تئوری پیوند طریقت و شریعت ، در تهران داشته باشیم ... به گفته معمار پروژه ، در مسیر رسیدن به خدا ابزارهایی چون شریعت، عرف، قانون و … راهنمای انسان هستند. مولانا مسیر طی طریق به سمت خدا را در دو حوزه کلی بریدن از عالم مادی و فنا بیان می کند. در این پروژه ،که در بوستان سفرهای دریایی واقع گردیده،اسکله، که پایگاه سفرهای دریایی است ،مصداق نمادین این مسیر معنوی در نظر گرفته شده است.
از طرفی شریعت مهمترین ابزار هدایت کننده انسان به سوی معبود است که در این طرح هسته اصلی نمازخانه با فرم مکعبی شکل خود این مفهوم را می رساند. مکعب ،به عنوان فرمی سمبلیک و آشنا، نماد برابری انسان ها و سمبل آشنای خانه خداست. سعی در یافتن مصداق های مراحل سیر و سلوک، نقش رمزآلود نمودن طرح را بر عهده دارد. بخش تاریک مسیر اسکله تداعی گر استغنا است.
شکافته شدن کنج مکعب نمازخانه، یکی از معجزات اسلام،شکاف رکن یمانی و واقعه ولادت یگانه موعود کعبه را به نمایش می گذارد. ساختار اصلی طرح به وسیله این انرژی در هم شکسته و فرم های به وجود آمده تداعی گر مقرنسهای موجود در معماری مساجد اسلامی است. در نهایت شیب ملایم اسکله به سمت بالا به وضوح در مخاطب خود حس عروج و فنا را القاء می کند. در انتهای مسیر چشم انداز مخاطب تصویری از طبیعت، حیرت و غرق شدن در ذات حق می باشد.
تذکر : استفاده از مطالب وب سایت ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است . کلیه حقوق، محتوا و طراحی سایت متعلق به وب سایت ستاوین میباشد. در غیر این صورت مراتب از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهد شد .
دوستان و همراهان عزیز ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) ، با نظرات و پیشنهادات سازنده خود ما را در ارائه هر چه بهتر مطالب و اهداف مان، که همانا ارتقا جایگاه و فرهنگ معماری می باشد ، یاری کنید . منتظر دیدگاه های شما عزیزان هستیم . . .
منبع: ستاوین ( شبکه هنر و معماری ایران )
گردآوری شده توسط تحریریه ستاوین - (علیرضا اورعی)