ضرباهنگ باغ‌موزه‌ ایرانی، کوشک و حوض‌خانه در یک پروژه مدرن

مجموعه: رویدادها ، تاریخ انتشار: ۰۹ / ۰۵ / ۱۳۹۶ ، شناسه: ۲۴۵۸ ، بازدید:۳۲۰۸

آرک دیلی وبسایت تخصصی اخبار و رویدادهای معماری جهان بار دیگر به معرفی یک پروژه ایرانی دیگر پرداخته است.

 

ضرباهنگ باغ‌موزه‌ ایرانی، کوشک و حوض‌خانه در یک پروژه مدرن

 

دفتر "معماران مدام" در طراحی باغ موزه گیاهان دارویی در منطقه کردان کرج ، از الگوهای کلی طراحی باغ ایرانی بهره گرفته‌اند. کوشک ساختمان همان بخش اداری آن است و کرت‌های پرگل مجموعه یادآور خیابان‌های باغ‌های ایرانی است.

ساناز قائم‌مقامی و مجتبی مظاهری طراحان این پروژه ، روایتی قرن بیست و یکمی از الگوی کهن باغ ایرانی با کوشکی در یک سوم باغ با حوض کاشی و فواره‌هایش ارائه داده‌اند.حجمی سفید و پویا با ریتمی بالارونده که در نقش دیوارهای باغ از زمین بلند می‌شود و در نهایت با پلی به عمارت کوشک می‌رسد. حجم سفید آنجا که از زمین بلند می شود، گالری های موزه را در خود جای داده است و دیوارهایش به عنوان پوسته دوم، با نقشی ازفرش های بختیاری پوشانده شده است.

کوشک باغ موزه گیاهان دارویی هم ساختمانی است که سالن همایش ها و میهمان خانه را در خود جای داده است و در طبقه همکف فضای حوض‌خانه را تعریف می کند.

همچنین پوشش نمای کوشک، شیشه و کاشی هفت رنگ است، نقش کاشی هفت رنگ از ورودی مسجد شیخ لطف الله الهام گرفته شده است چون به نظر می‌رسد موضوع  نقش کاشی در مسجد شیخ لطف الله باغ باشد.

این پروژه موفق شده در جایزه معماری داخلی ایران سال ۹۵ عنوان تقدیر شده بخش گروه ساختمان های عمومی- فرهنگی را از آن خود کند.

 باغ موزه گیاهان دارویی، فضایی برای معرفی، شناساندن و ارائه دستاوردهای مربوط به پزشکی و گیاهان دارویی در ایران است. در این موزه، راه‌ها و شیوه‌های مختلفی به کار گرفته شده است که تا حد ممکن تنوع و تکثر و فواید و ویژگی‌های گیاهان دارویی در ایران، تاریخ مطالعه و تحقیق درباره گیاهان دارویی، تاریخ پزشکی ایران، ظرفیت‌های گیاهان دارویی ایرانی و همچنین طب سنتی برای حرکت‌های علمی پیش رو به مخاطب معرفی شود.

 

ضرباهنگ باغ‌موزه‌ ایرانی، کوشک و حوض‌خانه در یک پروژه مدرن

 

ضرباهنگ باغ‌موزه‌ ایرانی، کوشک و حوض‌خانه در یک پروژه مدرن

 

تذکر : استفاده از مطالب وب سایت ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است . کلیه حقوق، محتوا و طراحی سایت متعلق به وب سایت ستاوین می‌باشد. در غیر این صورت مراتب از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهد شد .

دوستان و همراهان عزیز ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) ، با نظرات و پیشنهادات سازنده خود ما را در ارائه هر چه بهتر مطالب و اهداف مان، که همانا ارتقا جایگاه و فرهنگ معماری می باشد ، یاری کنید . منتظر دیدگاه های شما عزیزان هستیم . . .

منبع: سرویس معماری هنرآنلاین

آیا تمایل دارید نام ، برند و محصولات شما برای مخاطبین ما نمایش داده شود؟ ( اینجا کلیک کنید )

گردآوری شده توسط تحریریه ستاوین - (لقمان کسمایی)

تبلیغات

شبکه هنر و معماری ستاوین

استفاده از محتوای سایت با ذکر منبع و درج لینک بلامانع است . کلیه حقوق مادی و معنوی , محتوا و طراحی متعلق به شبکه هنر و معماری ستاوین می باشد .