نشست : پرسه , گفتوگوهایی پیرامون خوانش شهر
موضوع : شهر خاطره سینما
دبیر نشست : آرین انزانپور
ارایه دهنده : امیر خضرایی منش
- نویسنده و مترجم سینمایی
- دبیر فصلنامهی سینمایی «فیلمخانه»
مکان : بلوار سجاد , حامد جنوبی 12 , پلاک 108 , گالری رادین
زمان : پنج شنبه , 19 مرداد ماه 1396 , ساعت 17
- نویسنده و مترجم سینمایی
- دبیر فصلنامهی سینمایی «فیلمخانه»
- امیر خضراییمنش , جُستارنویس ، مترجم و منتقد حوزه سینما، ادبیات و فرهنگ بوده که ضمن سالها همکاری با نشریات، رسانهها و ناشرین معتبر کشور به طور جدی به مطالعه در حوزه شهر پرداخته است.
سومین گفتوگو از سری نشستهای #پرسه (گفتگوهایی پیرامون خوانش شهر) بر طبق روال دو هفته یکبار خود، عصر روز پنجشنبه ۱۹ مرداد ماه به میزبانی گالری رادین مشهد و با عنوان «شهر خاطره سینما» با حضور جمعی از متخصصین شهرسازی و معماری و همچنین علاقهمندان به هنر هفتم و سایر هنرمندان علاقهمند به مباحث شهری و شهروندی برگزار گردید.
پیش از شروع نشست، به جهت آمادهسازی ذهن مخاطبان بخشهایی از فیلم «از شهر و از خاطره» به کارگردانی «ترنس دیویس» پخش گردید. سپس با شروع رسمی برنامه، ابتدا دبیر نشست آقای مهندس آرین انزانپور ضمن خوشامدگویی به حضار به ارائه توضیحاتی مقدماتی در باب ماهیت و روند نشستهای «پرسه» پرداخت. در ادامه برای ورود به بحث اصلی، مهمان نشست، جناب آقای امیر خضراییمنش، جُستارنویس، مترجم و منتقد حوزه سینما، ادبیات و فرهنگ به بیان توضیحاتی پیرامون ساخت اجتماعی خاطره در بستر شهر و نسبت آن با سینما پرداخت و در همین ارتباط بخشهایی از فیلم «دریای آبی عمیق» ساخته دیگر «ترنس دیویس» پخش شد.
سپس مبحث تبدیل شهر همهشمول به شهر شخصی مورد توجه قرار گرفت و این منظر بحث شد که سینما چطور کیفیت همهشمول شهر را بدل به مقولهای فردی میسازد و در این زمینه فصلی از فیلم «متروپولیتن» ساخته «ویت استیلمن» برای حاضران به نمایش درآمد.
در ادامه گفتوگو پیرامون موضوع بازنمایی شهر در سینما و پایبندی به واقعیت شهر و یا ساخت شهر ایدهآل در فیلمها توسط امیر خضراییمنش مطرح گردید که با پخش تکههایی از فیلم «آخرین روزهای دیسکو» ساخته دیگر «ویت استیلمن» همراه گردید.
در ادامه پس از پایان بحثهای طرح شده و ارائه اولیه توسط مهمان برنامه، دبیر نشست به بیان توضیحاتی تخصصی در رابطه با تفاوتهای معنایی «فضا» و «مکان» و نقش شهروند و انسان در شکلگیری هر یک و همچنین انواع بازنمایی آنها در سینما پرداخته و ضمن دعوت از مخاطبان به مشارکت در گفتوگو، ادامه برنامه را به گفتوگو درباره کیفیت بازنمایی شهر در سینمای ایران هدایت کرده که با بیان موارد و مثالهایی از طرف ایشان، امیر خضراییمنش و همچنین مخاطبان همراه گردید.
در انتها بررسی نقش و جایگاه متولیان امور شهری در سفارش تولید فیلمهایی بر بستر شهرها به جهت بازنمایی کالبد آنها در مقاطع تاریخی مختلف و همچنین به تصویر کشیدن خاطرات جمعی مردم از مکانها، با همراهی مخاطبان و بیان نظرات آنها به عنوان بخش پایانی نشست سوم بررسی و گفتوگو گردید.
چشمها باید به روی خیابان گشوده باشند؛ چشمهایی که به صاحبان مُسلّم خیابان تعلق دارند.
/جین جیکوبز / روزنامهنگار و نظریهپرداز شهری/
وقتی دربارهی شهر حرف میزنیم، میتوانیم درباره هر چیزی حرف بزنیم، هر وقت هم که سعی میکنیم «تنها» دربارهی شهر حرف بزنیم، می بینیم که داریم درباره هر چیزی حرف میزنیم.
«شهر» به همهچیز مربوط است. از همین روست که شبیه ذهن آدمیست.
«پرسه» تلاش دارد بستر گفتوگوهایی پیرامون «خوانش شهر» را در مشهد فراهم نموده و گامهایی در راستای «تجربهی شهر» از چشمانداز حوزههای مختلف بردارد.
دستیابی هرچه کاملتر به مقصود، نیاز به همراهی مخاطبان دارد ؛ «پرسه» سعی دارد آرام و پیوسته گام برداشته و در این مسیر دست تکتک متخصصین شهری، هنرمندان و فعالین شهری و اجتماعی را -که دغدغهی شهر دارند- به گرمی میفشارد.
امیدواریم شما نیز ما را در مواجه با تجربههای زیسته خود در شهر و خوانشهای بیشتری از آن همراهی نمایید.
جهت اطلاعات بیشتر و دسترسی به کانال تلگرام " پرسه " کلیک نمایید ...
تذکر : استفاده از مطالب وب سایت ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است . کلیه حقوق، محتوا و طراحی سایت متعلق به وب سایت ستاوین میباشد. در غیر این صورت مراتب از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهد شد .
دوستان و همراهان عزیز ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) ، با نظرات و پیشنهادات سازنده خود ما را در ارائه هر چه بهتر مطالب و اهداف مان، که همانا ارتقا جایگاه و فرهنگ معماری می باشد ، یاری کنید . منتظر دیدگاه های شما عزیزان هستیم . . .
ترجمه شده توسط تحریریه ستاوین - (علیرضا اورعی)