پروژه مرکز مطالعات و تحقیقات نفت از معماران زاها حدید به بهره برداری رسید.
تازهترین پروژه معماران استودیو زاها حدید و پاتریک شوماخر رونمایی شد. این پروژه مرکز مطالعات و تحقیقات نفت ملک عبدالله در ریاض است که در قالب یک موسسه غیر انتفاعی تحقیقات مستقل در مورد انرژیرا در دستور کار خود دارد.
این موسسه سیاستهایی را توسعه میدهد که تاثیرات زیست محیطی و هزینههای عرضه انرژی را کاهش میدهد و راه حلهای عملی مبتنی بر تکنولوژی را برای استفاده از انرژی جستجو میکند.
این مرکز با مساحت 70 هزار متر مربع شامل دارای پنج بخش اصلی، همچنین یک کتابخانه پژوهشی با آرشیوی مشتمل بر 10 هزار جلد کتاب است.
مرکز مطالعات و تحقیقات نفت در پاسخ به شرایط محیطی Plateau ریاض برای به حداقل رساندن مصرف انرژی و منابع طراحی شده است.
استراتژی سازماندهی اولیه طراحی یک سیستم سلولی و جزئی مدولار است که ساختمانهای اداری مختلف را به عنوان یک مجموعه واحد با فضاهای عمومی متصل میکند.
سازههای لانه زنبوری منشوری شش گوش با استفاده از حداقل مواد برای ایجاد یک شبکه از سلولها در یک حجم پیش بینی شده است. . طراحی مدولار این پروژه تمام عناصر طرح را یکپارچه میکند و سلولهای شش ضلعی فرصتهای بیشتری برای افزایش اتصال در مقایسه با سلولهای مستطیلی را فراهم کرده است.
هر یک از پنج بخش اصلی این پروژه به توابع جزئی تری تقسیم میشود و آرایش و ساختار خاص آن کمک میکند تا تاثیرات نور و گرمای سنگین فلات ریاض کاهش یابد. بادگیرهای تعبیه شده در سقف هم در بخشهای جنوبی حیاطها، بادهای شمالی را برای خنک کردن حاط ها به درون بنا هدایت میکنند.
کاهش 45 درصدی مصرف انرژی، بازیافت آب آشامیدنی، استفاده از مواد بازیافتی در اجرای پروژه از ویژگیهای آن است.
مرکز مطالعات و تحقیقات نفت ریاض موفق شده است در فهرست جهانی ساختمانهای هوشمند Honeywell قرار بگیرد. این فهرست بر اساس معیارهایی از جمله پایداری محیطی، ایمنی و بهره وری تشکیل میشود.
تذکر : استفاده از مطالب وب سایت ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است . کلیه حقوق، محتوا و طراحی سایت متعلق به وب سایت ستاوین میباشد. در غیر این صورت مراتب از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهد شد .
دوستان و همراهان عزیز ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) ، با نظرات و پیشنهادات سازنده خود ما را در ارائه هر چه بهتر مطالب و اهداف مان، که همانا ارتقا جایگاه و فرهنگ معماری می باشد ، یاری کنید . منتظر دیدگاه های شما عزیزان هستیم . . .
منبع: هنرآنلاین
گردآوری شده توسط تحریریه ستاوین - (لقمان کسمایی)