در این پست با ستاوین همراه باشید تا نگاهی به Dubai Frame , پروژه ای خاص و اما دارای حاشیه های فراوان در میان اساتید طراح معمار , منظر شهری و ... داشته باشیم ... این پروژه منحصربفرد با ارتفاع 150 متر و در مجاورت پارک Zabeel دبی واقع شده است و به گفته طراح , بخشی از معماری منظر دبی به شمار می رود.
قاب عکس یا دبی فریم , ساختمانی با روکش طلا می باشد , که به بزرگ ترین قاب عکس دنیا معروف شده است و نمادی از دبی قدیم و دبی جدید می باشد و مردم از نقاط مختلف دنیا از آن بازدید می کنند. اما سناریویی در پس طراحی و ساخت این برج زیبا است که می گوید , طرح ساخت این برج از معمار مکزیکی به نام فرناندو دونیس در رقابتی در سال 1998 سرقت شده است .
پیشینه این اختلاف نظر به سال 1998 باز میگردد؛ هنگامی که طرح “ فرناندو دانیس” در رقابت بینالمللی برای طراحی برجی در دوبی برنده شناخته شد , اما این طراح و شهرداری دوبی در نهایت برای عقد قرارداد ساخت به توافق نرسیدند . فضای داخلی این پروژه به گونه ای طراحی شده که بازدیدکنندگان می توانند به پل کنسول 93 متری این قاب رفته و تمام مناظر این شهر را به صورت 360 درجه مشاهده کنند.
منظر شمال نمادهای قدیمی دبی را نشان میدهد ، از جمله دیره ، ام هوریر و کرامه ؛ در حالی که منظر جنوب مراکز خرید مدرن ، جادههای آسمان خراش های اتوبان شیخ زاید و برج خلیفه را نشان میدهد . عملیات ساخت این بنا از سال 2014 آغاز شد و هزینه ساخت آن حدود 43.5 میلیون دلار تخمین زده شده است که هدف از طراحی این پروژه تقویت تعامل مردم با تاریخ و آینده شهر عنوان شده است.
◆ The frame measures 150 metres high and 93 metres wide.
◆ The two towers are connected by a 100-square-metre bridge, which has a 25-square-metre glass panel in the middle offering a great 360 degree view.
◆ It was designed by award-winning architect Fernando Donis, who also designed Dubai’s Porsche Design Towers, and the Dubai Renaissance Tower.
◆ Exterior design of Dubai Frame was inspired from the logo of Expo 2020.
◆ There is a museum on the ground floor that will showcase Dubai’s transformation from fishing village to metropolis.
◆ It is predicted the frame will become a major tourist destination in the city, like the Burj Khalifa and the Burj Al Arab.
◆ The project is worth Dhs160 million
تذکر : استفاده از مطالب وب سایت ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است . کلیه حقوق، محتوا و طراحی سایت متعلق به وب سایت ستاوین میباشد. در غیر این صورت مراتب از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهد شد .
دوستان و همراهان عزیز ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) ، با نظرات و پیشنهادات سازنده خود ما را در ارائه هر چه بهتر مطالب و اهداف مان، که همانا ارتقا جایگاه و فرهنگ معماری می باشد ، یاری کنید . منتظر دیدگاه های شما عزیزان هستیم . . .
منبع: هنر و معماری ستاوین , Archdaily
ترجمه شده توسط تحریریه ستاوین - (علیرضا اورعی)