در این پست با ستاوین همراه باشید تا نگاهی به نیروگاه Bio Mass ( زیست توده ) , اثر تیم طراحی Matteo Thun & Partners , در آلمان , منطقه Schwendi داشته باشیم ... زیست توده (در اصطلاح انگلیسی Biomass) یک منبع تجدید پذیر انرژی است که از مواد زیستی به دست میآید. به طورکلی زبالههایی که منشأ زیستی داشته باشند و از تکثیر سلولی پدید آمده باشند بیومس نامیده میشوند.
زیست توده شامل زبالههای زیستی قابل سوزاندن هم میشود , بنابراین هنگامی که چوب را میسوزانید , انرژی شیمیایی آن تبدیل به نور و گرما میشود در نتیجه چرخه طبیعی به پایان میرسد , اما امروزه مشخص شده که سوختهای زیستی بدست آمده از پسماندهای جنگلها و محصولهای کشاورزی جهان میتواند سالانه به اندازه 70 میلیارد تن نفت خام انرژی در دسترس بشر قرار دهد که این میزان 10 برابر مصرف سالانه انرژی در جهان است.
همچنین میتوان از این سوختها بیشتر در تولید گرما بهره برد زیرا میتوانند باعث صرفه جویی اقتصادی چشمگیری شوند. بر طبق همین فلسفه این نیروگاه در نزدیکی کارخانه چوب بری واقع شده تا بتواند از مواد زائد و تراشه های چوب به عنوان زیست توده برای تولید برق، حرارت، سوختهای مایع، سوختهای گازی استفاده کند . در حقیقت این نیروگاه به نوبه خود از پس مانده های چوب برای تولید انرژی مورد نیاز این کارخانه چوب بری استفاده میکند .
اما این همه موضوع نیست بلکه این نیروگاه علاوه بر کارخانه انرژی تولید شده اضافی را به بیمارستانی که در مجاورت آن قرار دارد عرضه میکند . و نیروی برق تولید شده میتواند 450 خانه در منطقه را نیز پوشش دهد. حجم کلی این پروژه نیز که از محیط زیست اطراف الهام گرفته است , ترکیب زیبایی از شیشه و فولاد به شکل مکعب میباشد که درون یک حجم استوانه ای ساخته شده از چوب های جنگلی قرار گرفته است. بام هر دو حجم را یک سقف گنبدی پوشش داده است همچنین در طراحی این نیروگاه زیست توده از چهار عنصر اصلی طبیعت نیز الهام گرفته شده به گونه ای که حجم کلی آن در شب مانند شعله های آتش به نظر میرسد.
تذکر : استفاده از مطالب وب سایت ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است . کلیه حقوق، محتوا و طراحی سایت متعلق به وب سایت ستاوین میباشد. در غیر این صورت مراتب از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهد شد .
دوستان و همراهان عزیز ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) ، با نظرات و پیشنهادات سازنده خود ما را در ارائه هر چه بهتر مطالب و اهداف مان، که همانا ارتقا جایگاه و فرهنگ معماری می باشد ، یاری کنید . منتظر دیدگاه های شما عزیزان هستیم . . .
منبع: شبکه هنر و معماری ستاوین , Archdaily
ترجمه شده توسط تحریریه ستاوین