نگاه کردن به پایین و تماشای حرکات جهان چیزی بیشتر از لذتی شیرین برای اکثر انسانهاست.بودن در ارتفاع و داشتن دید پرنده به محیط اطراف،قطعا تاثیری پایدار بر حافظه آدمی خواهد داشت.شیفتگی انسان برای بودن در ارتفاع به دوره تاریخی آمریکای شمالی می رسد.کنجکاوی بشر برای اینکه ببیند،دنیا از بالا چگونه به نظر می رسد،سبب شد مردم عرشه های مشاهده را ایجاد کنند و این وسواس سبب به سرعت به وجود آمدن این عرشه ها در آسمان خراشها گردید.
عرشه های مشاهده ،به دلیل استقبال زیاد بازدیدکنندگان، به عنوان بخشی جدایی ناپذیر از آسمان خراش ها تبدیل شده اند.امروز با شما هستیم تا 10 مورد از بلندترین عرشه های مشاهده دست ساخته بشریت را با هم مرور کنیم.
1.برج ایفل:
برج ایفل واقع در پاریس با 6 میلیون بازدید کننده سالانه دارای عرشه مشاهده ای با ارتفاع 906 فوت (277 متر) از زمین می باشد.
2.برج جده:
این برج 2092 فوتی (638 متر) در عربستان سعودی و توسط شرکت اقتصادی جده و توسعه املاک پادشاهی ساخته شده است.این برج اولین ساختمان یک کیلومتری جهان است،که حدود 180 متر از برج خلیفه دبی هم بلندتر می باشد.به عنوان بلندترین برج جهان در حال حاضر،عرشه مشاهده آن برای یکبار ارزش امتحان کردن را دارد.
3.برج شانگهای:
برج شانگهای دومین ساختمان مرتفع در جهان و بلندترین ساختمان در چین است که در مدت زمان شش سال ساخته شده و عرشه مشاهده آن دارای ارتفاع 623 متر از زمین می باشد.این عرشه در طبقه 119 قرار گرفته است.مرکز مالی جهانی شانگهای (که به عنوان دهمین ساختمان مرتفع جهان شناخته می شود) نزدیک به 494 متر ارتفاع داشته و در نزدیکی این برج واقع شده است.
4.بنای یابود واشنگتن:
این برج که بلندترین ساختمان سنگی جهان است و به منظور یادبود جورج واشنگتن ساخته شده ،دارای عرشه مشاهده ای به ارتفاع 152 متر می باشد.
5.ساختمان امپایراستیت:
ویژگی قابل توجه این ساختمان شناخته شده در ایالات متحده این است که شما می توانید شاهد 4 خط دولت :کانکتیکات، نیوجرسی، ماساچوست و پنسیلوانیا باشید. این ساختمان ،از سال 1931 تا 1973، عنوان بلندترین ساختمان جهان را داشت و اکنون نیز یکی از مشهورترین آسمانخراشهای قرن بیستم با 431 متر ارتفاع است. عرشه مشاهده این برج، در طبقه 86 قرار دارد و همچنان یکی از مکانهای پر بازدید در آمریکا است.
6.برج Canton :
برج کانتون ،به عنوان دومین برج بلند جهان ،نقش برجسته ای در مراسم افتتاحیه بازی های آسیایی که در سال 2010 برگزار شد، داشت.این برج ،که ساخت آن پنج سال طول کشید،همچنان به عنوان برج گوانگژو شناخته می شود.ارتفاع آن 600 متر و عرشه مشاهده آن 488 متر طول دارد.تا قبل از ساخته شدن برج خلیفه ،این ساختمان عنوان مرتفع ترین ساختمان جهان را داشت.
7.برج جهانی Lotte:
این برج که در سئول کره جنوبی واقع شده ،با ارتفاع 1821 فوت(555متر)،به عنوان پنجمین آسمان خراش دنیا شناخته می شود.دارای123 طبقه است و در ماه آوریل 2017 برای عموم بازگشایی شد. عرشه ی مشاهده در طبقه 118 قرار گرفته و دید پرنده ای از شهر را به نمایش می گذارد.
8.برجهای دوقلوی پتروناس:
برج های دوقلوی پتروناس با 452 متر ارتفاع در کوالالامپور مالزی قرار دارند و یکی ازدلایل محبوبیت آنها ،وجود پلی است که برج ها را بهم متصل کرده و اجازه حرکت آزادانه از یک ساختمان به دیگری را می دهد.پل کاملا توسط ساختار فلزی و شیشه ای احاطه شده است.عرشه مشاهده این ساختمان، در طبقه 86 و در ارتفاع حدود 370 متری قرار دارد.
9.تایپه 101 در تایپه:
برج 509 متری تایپه با الهام از گل لوتوس و به عنوان یکی از اولین آسمان خراشها با ارتفاع بیش از نیم کیلومتر در سال 2004 افتتاح گردید.معماری این ساختمان ترکیبی از پست مدرن و طراحی سنتی است.عرشه مشاهده آن در طبقه 91 قرار گرفته و در روزهایی که هوا مساعد است ،امکان بازدید برای عموم فراهم است.در ارتفاع 391 کیلومتری، عرشه مشاهده به شما یک منظره پانوراما از شهر و فراتر از آن در یک روز روشن می دهد.
10.برج خلیفه دبی:
گفته می شود این برج با 828 متر ارتفاع و 163 طبقه، بلندترین ساختمان مرتفع جهان است.عرشه مشاهده آن اخیرا به طبقه 148 و به ارتفاع 555.7 منتقل شده و قبلا در طبقه 125 قرار داشته است.همچنین گفته می شود که بلندترین رستوران جهان که دارای رکورد جهانی گینس است ،نیز در این آسمان خراش واقع شده است. ارتفاع عرشه مشاهده این برج ، تقریبا معادل 10 برج پیزا بر روی هم است.
تذکر : استفاده از مطالب وب سایت ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است . کلیه حقوق، محتوا و طراحی سایت متعلق به وب سایت ستاوین میباشد. در غیر این صورت مراتب از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهد شد .
دوستان و همراهان عزیز ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) ، با نظرات و پیشنهادات سازنده خود ما را در ارائه هر چه بهتر مطالب و اهداف مان، که همانا ارتقا جایگاه و فرهنگ معماری می باشد ، یاری کنید . منتظر دیدگاه های شما عزیزان هستیم . . .
منبع: تحریریه ستاوین
ترجمه شده توسط تحریریه ستاوین - (الهه تقی زاده)