"سیستم سنجش کیفیت فضای معماری" توسط دانشجوی دکتری معماری دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید رجایی تهران ساخته شد.
این سیستم دستاورد یکساله پژوهش در دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید رجایی بوده که در راستای رساله دکترای معماری مهندس "علی صادقی حبیب آباد" و با راهنمایی؛ دکتر جمال الدین مهدی نژاد دانشیار معماری و رئیس دانشکده مهندسی معماری و شهرسازی و دکتر حمیدرضا عظمتی استاد تمام معماری و رئیس دانشگاه شهید رجایی تهران ارائه و ساخته شده است.
همچنین بر اساس بررسی ۶ ماهه این سیستم؛ در مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی (وزارت راه و شهرسازی) از نظر نوآوری، به تازگی در سطح دنیا، گام ابتکاری و قابلیت کاربرد صنعتی مورد تائید این سازمان قرار گرفته است.
صادقی حبیب آباد در مورد اختراع این سیستم گفت: سیستم سنجش کیفیت فضای معماری سیستمی است که اکثر کیفیات محیطی و شاخصهها را در چارچوب منطقی از پیش تعریفشده و مناسب با وضعیت آسایش کاربران ساختمان شناسایی، سنجش و پیشنهاد میکند.
او افزود: فرآیند این سیستم به صورت هوشمندانه عمل کرده و همواره در ارتباط مستقیم و تعامل با یکدیگرند و در نهایت تأمین و کمککننده نیاز کاربر و معمار در رسیدن به هدف اصلی فضای ساختمان یعنی "آسایش زندگی" هستند. این سیستم از آن جهت حائز اهمیت است که امروزه ویژگیهای فضایی در معماری داخلی برای آسایش زندگی مورد توجه است. هرچقدر کیفیت فضا مطلوبتر باشد، آسایش محیطی بیشتر خواهد شد. این سیستم قادر است عناصر مؤثر بر آسایش محیطی را سنجش و پیشنهاد نماید.
در توضیح این دستگاه آمده است: پردازنده اصلی سیستم طراحیشده برد رسپبری پای ورژن ۳ با پردازنده چهار هستهای کرتکس است. سیستمعامل مورد استفاده ما در این برد با توجه به سیستمعاملهای موجود و ارائهشده برای این برد "Raspbian" است که ما همراه این برد از یک حافظه میکرو اس دی ۱۶ گیگابایت کلاس ۱۰ استفاده کردهایم.رزبین سیستمعاملی بر پایهی لینوکس دبیان (Debian) بوده و توسط بنیاد خیریه رزبری پای ارائه شده است. این سیستمعامل بهترین سیستمعامل مخصوص رزبری پای بوده و دارای سرعت بالا و باگهای ناچیز است. رزبین از دسکتاپ سبک و کمحجم "Xfce" استفاده میکند و حجم این سیستمعامل حدود ۴ گیگابایت است. برد طراحیشده تمامی اطلاعت دریافتی از سنسورها را توسط یک نمایشگر ۳.۵ اینچی توسط یک واسط گرافیکی در اختیار کاربر قرار میدهد.
تذکر : استفاده از مطالب وب سایت ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است . کلیه حقوق، محتوا و طراحی سایت متعلق به وب سایت ستاوین میباشد. در غیر این صورت مراتب از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهد شد .
دوستان و همراهان عزیز ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) ، با نظرات و پیشنهادات سازنده خود ما را در ارائه هر چه بهتر مطالب و اهداف مان، که همانا ارتقا جایگاه و فرهنگ معماری می باشد ، یاری کنید . منتظر دیدگاه های شما عزیزان هستیم . . .
منبع: هنر آنلاین
گردآوری شده توسط تحریریه ستاوین - (لقمان کسمایی)