آغاز بینال ونیز از ۲۱ اردیبهشت , ایران پیام‌آور صلح و ستایش زندگی است

مجموعه: رویدادها ، تاریخ انتشار: ۱۰ / ۰۲ / ۱۳۹۸ ، شناسه: ۳۱۱۲ ، بازدید:۱۶۳۷

به گزارش خبرگزاری ایسنا , پنجاه و هشتمین بینال هنر ونیز، بیست‌ویکم اریبهشت ماه آغاز به کار می‌کند و ایران با سه هنرمند در این رویداد جهانی حاضر است. هادی مظفری، مدیرکل هنرهای تجسمی می‌گوید: پاویون جمهوری اسلامی ایران در پنجاه و هشتمین دوسالانه هنر ونیز، پیام‌آور صلح و ستایش زندگی است.

به گزارش ایسنا، هادی مظفری، مدیرکل هنرهای تجسمی که با حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان کمیسیونر ایران در بینال ونیز منصوب شده است، با اعلام این مطلب که عنوان غرفه جمهوری اسلامی ایران در این دوره «از بودن و سرودن» نام دارد، گفت: «پنجاه و هشتمین بینال هنر ونیز، ۲۱ اردیبهشت ماه مصادف با ۱۱ می ۲۰۱۹ در Fondaco Marcello شهر ونیز ایتالیا با عنوان «باشد که در زمانه‌ی جذابی زندگی کنی» به طور رسمی گشایش می‌یابد. «از بودن و سرودن» نام غرفه و نمایشگاه جمهوری اسلامی ایران در این دوره است که از صلح خواهد گفت و ترسیم جهانی بهتر برای زندگی.»

مظفری با ذکر این نکته که عنوان غرفه جمهوری اسلامی ایران بر اساس شعری از دکتر «محمدرضا شفیعی کدکنی» که نشان از رویش و امید به آینده دارد، انتخاب شده است، اضافه کرد: «بر اساس عنوان نمایشگاه بین‌المللی ونیز (باشد که در زمانه‌ی جذابی زندگی کنی)، نمایشگاه «از بودن و سرودن» ایران ستایشی است بر زندگی و لحظات ارزشمند زیسته شدن در اکنون و همچنین آینده. این نمایشگاه پیام‌آور صلحی است از سمت جامعه و فرهنگ درخشان ایرانی که رسانه‌های دنیا کمتر به آن پرداخته‌اند.»

هادی مظفری درباره گفته «راف روگوف»، کیوریتور بینال بین‌المللی ونیز، در نشست مطبوعاتی نمایشگاه که پنجاه و هشتمین بینال ونیز را در ضدیت با دیدگاه دونالد ترامپ از جهان معرفی کرد، گفت: «حضور ایران در این دوره به خصوص، بسیار حائز اهمیت است. گرچه جهان سیاسی با تمام قدرت، فشارهایش را بر ایران اعمال می‌کند و سعی در تنگ کردن هر چه بیشتر عرصه دارد، اما چشمه جوشان فرهنگ و هنر ایران همچنان قدرتمند به فعالیت و آفرینش ادامه می‌دهد.»

مظفری ادامه داد: «در این دوره، هنرمندان بر اساس یک فرآیند دقیق انتخاب شدند و آثار سه هنرمند که با زبان و نشانه‌های جهانی در گفت‌وگوست و به دنیای هنر معاصر جهان نزدیک تر است به ونیز خواهد رفت. هنرمندان بر اساس آرای هیأت انتخاب، متشکل از «حسن سلطانی» رئیس دانشگاه هنر، «محسن سلیمانی» مدرس دانشگاه، «فرح اصولی» هنرمند، «امیر سقراطی» پژوهشگر، منتقد و هنرمند، «احسان آقایی» رئیس موزه هنرهای معاصر تهران، «علی بختیاری» به عنوان کارشناس هنری و اینجانب به عنوان کمیسیونر نمایشگاه، انتخاب شدند. معیارهای اصلی انتخاب هنرمندان، تابعیت و سکونت در ایران و توجه به استان‌ها و حضور نماینده بانوان هنرمند در این رویداد بوده است.

وی از هیأت انتخاب و کارشناسانی که تا کنون برای انتخاب هنرمندان، نظرات و مشورت داده‌اند قدردانی کرد.

او اظهار کرد: در ابتدا ۳۰ کارشناس هنری، مدرس دانشگاه، کیوریتور برجسته کشور انتخاب و از آنها خواسته شد، سه هنرمند را با اولویت و امتیاز به شورا معرفی کنند و در نهایت بر اساس امتیازهای هر هنرمند، طرح، ایده و زبان جهانی آثاری که بالاترین امتیازها را به دست آوردند، انتخاب شدند. این سه هنرمند در رشته‌های مختلف با ستایش شکوه بودن و زمان، هویت و خاطره، واقعیت و رؤیا، هنر ایران را به نمایش خواهند گذاشت.

کمیسیونر ایران در بینال ونیز گفت: برخلاف تصور رایج جامعه بین‌المللی هنر، درباره‌ی هنر ایرانی که عموماً بر پایه‌ی عناصر و نقش‌مایه‌های محلی است، این‌بار هر یک از این هنرمندان با روش خاص خود وجوه جهانی و معاصر هنر ایرانی را عرضه خواهند کرد.

مظفری اضافه کرد: محل پاویون ایران در شهر ونیز توسط مؤسسه توسعه هنرهای معاصر به عنوان برگزارکننده نمایشگاه ایران پس از چندین ماه بررسی و کارشناسی انتخاب شد و با توجه به امکانات موجود در یکی از بهترین نقاط شهر ونیز و نزدیک به میدان مشهور «سن مارکو» غرفه ایران دایر می‌شود که با توجه به موقعیت مناسب پاویون کشورمان در این دوره بخش بزرگ‌تری از هنرمندان و مخاطبان این بینال از غرفه ایران دیدار و با هنر ایران آشنا خواهند شد.

وی افزود: «از بودن و سرودن» آثاری از رضا لواسانی، سمیرا علیخانزاده و علی میرعظیمی را به نمایش خواهد گذاشت و رضا عابدینی طراح گرافیک این رویداد است.

«رضا لواسانی» متولد ۱۳۴۱ تهران است. او هنرمندی است که در مدیوم‌های گوناگونی فعالیت دارد و چیدمان «زندگی» را به ونیز پنجاه و هشتم می‌آورد. لواسانی ساخت چیدمان «زندگی» را در سال ۱۳۹۱ آغاز و بیش از سه سال روی اجزای مختلف آن کار کرد. او تعمداً خمیر کاغذ را انتخاب کرده که هم آثار ارزشمندی از بزرگان هنر ایران با استفاده از مدیوم پاپیه ماشه آفریده شده و هم به طور عینی و نمادین بر مفهوم بازیافت تاکید دارد. این اثر هنری روایتی شعرگونه است درباره‌ی شکوه و جلال زندگی و همچنین تصویری از گذشت زمان. شیوه‌ی شگفت‌انگیز او در ارائه این اثر هنری، توصیف‌گر باور هنرمند به ارزشمندی زندگی‌ست که با امضای خاص او در زیباشنایی به نمایش درآمده است. «زندگی» بر نمایش‌وارگی مجسمه و چیدمان تاکید دارد.

«سمیرا علیخانزاده» متولد ۱۳۴۶ تهران و فارغ‌التحصیل رشته نقاشی است. علیخانزاده با نگاهی به آینده خاطرات گذشته را یادآور می‌شود بعد از اولین نمایشگاه آثار نقاشی خود، دیگر هیچ‌گاه نقاشی نکرد و توجهش را در تولیدات هنری به سمت «مدیوم جدید» برد، مدیومی که از زمانه‌ی خود بود. عکس‌های خانوادگی را به عنوان ماده‌ی خام کارهایش برگزید و با دست‌بردن در این تصاویر، ایده‌هایی درباره‌ی هویت و خاطرات را واکاوی کرد. با جدا کردن پرتره‌هایش از زمینه در عکس‌های قدیمی و قرار دادن آن‌ها روی توری فلزی، بیننده را به جستجوی روایتی تصویری به جای تنها نگاه کردن به عکس سوق می‌دهد.

«علی میرعظیمی» هنرمند جوان، متولد ۱۳۶۳ در اصفهان زندگی و کار می‌کند. میرعظیمی با گذار و تجربه در مدیوم‌های مختلف مثل سینما، نوشتار، هنرهای تجسمی و … آثار هنری روایت‌گونه، خود را می‌سازد. او با نگاهی به نارسایی‌های زبان و رؤیا، چیدمانی کنشگر آفریده که ایده‌ی اصلی کار او مفهوم خواب و رؤیا، آموزش و مقایسه استعداد یادگیری زبان بین کودک انسان و «فنچ» نابالغ است.

کمیسیونر ایران خاطرنشان کرد: بینال هنر ونیز مهم‌ترین رخداد هنرهای تجسمی در جهان تلقی شده و برخی به آن لقب المپیک هنر داده‌اند. این سازمان که قدیمی‌ترین دوسالانه جهان است، امسال در آستانه ۱۱۶ سالگی، پنجاه و هشتمین دوره خود را برگزار می‌کند در هر دوره‌ی این دوسالانه، کشورهای جهان، مشارکت فعال داشته و غرفه خود را بر مبنای هنر معاصرشان به نمایش می‌گذارند. در کنار مشارکت ملی کشورها، رویدادهایی موازی نیز توسط هنرمندان و بنیادها و گالری‌ها در سطح شهر ونیز برگزار می‌شود.

مظفری در پایان گفت: تا کنون پنجاه و شش دوره بینال ونیز برگزار شده که کشور ایران در هشت دوره آن شرکت داشته است. حضور ایران در این بینال دو دوره پیش از انقلاب اسلامی و شش دوره آن پس از انقلاب اسلامی بوده است. پنجاه و هشتمین بینال ونیز از ۲۱ اردیبهشت ماه مصادف با ۱۱ می ۲۰۱۹ طور رسمی در Fondaco Marcello شهر ونیز ایتالیا گشایش می‌یابد و تا سوم آذر (۲۴ نوامبر) در ونیز برپاست.

تذکر : استفاده از مطالب وب سایت ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است . کلیه حقوق، محتوا و طراحی سایت متعلق به وب سایت ستاوین می‌باشد. در غیر این صورت مراتب از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهد شد .

دوستان و همراهان عزیز ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) ، با نظرات و پیشنهادات سازنده خود ما را در ارائه هر چه بهتر مطالب و اهداف مان، که همانا ارتقا جایگاه و فرهنگ معماری می باشد ، یاری کنید . منتظر دیدگاه های شما عزیزان هستیم . . .

منبع: خبرگزاری ایسنا

آیا تمایل دارید نام ، برند و محصولات شما برای مخاطبین ما نمایش داده شود؟ ( اینجا کلیک کنید )

گردآوری شده توسط تحریریه ستاوین

تبلیغات

شبکه هنر و معماری ستاوین

استفاده از محتوای سایت با ذکر منبع و درج لینک بلامانع است . کلیه حقوق مادی و معنوی , محتوا و طراحی متعلق به شبکه هنر و معماری ستاوین می باشد .