در این پست با شبکه هنر و معماری ستاوین همراه باشید تا نگاهی به فرودگاه داکسینگ ( Daxing ) , بزرگترین فرودگاه جهان در شهر پکنِ چین , در مرز بین پکن و لانگفانگ چین , در 29 مایلی جنوب میدان Tiananmen ، 16 مایلی غرب مرکز شهر Langfang و 40 مایلی جنوب از فرودگاه بین المللی قدیمی پکن واقع شده است و پیش بینی شده است تا سال ۲۰۲۵ چهار ترمینال آن به بهرهبرداری کامل برسد، که میتواند ۷۲ میلیون مسافر را در سال پوشش دهد , داشته باشیم ... ( مهر ماه 1398 شمسی ) این پروژه این هفته به بهرهبرداری میرسد . البته برای اینکه استفاده از این فرودگاه با ظرفیت کامل صورت پذیرد ، به حدود دو سال زمان نیاز است . نام این فرودگاهِ بینالمللیِ شهرِ پکن «داکسینگ»(Daxing) است که با نام مستعار ستاره دریایی نیز شناخته میشود. ظرفیت فرودگاه داکسینگ حدود 100 میلیون مسافر در سال پیشبینی میشود. باوجود اینکه این فرودگاه بزرگترین فرودگاه جهان محسوب میشود، ولی بهگونهای طراحیشده است که مسافران برای رسیدن به هر گیت بیش از 8 دقیقه پیادهروی نکنند . ( منبع متن : لست سکند )
ژوئن 2019 کار ساخت و ساز این فرودگاه به اتمام رسید و بازرسیهای نهایی تا 15 سپتامبر 2019 انجام شد. این افتتاح در زمانی مناسب برای بزرگداشت هفتادمین سالگرد جمهوری خلق چین (۱ اکتبر) انجام شد. فرودگاه بین المللی داکسینگ پکن در تاریخ 26 سپتامبر 2019 با اولین پرواز تجاری در ساعت 10:12 (UTC + 8) به طور رسمی افتتاح شد. این مرکز به عنوان قطبی برای شرکت های هواپیمایی اتحاد SkyTeam و برخی از اعضای Oneworld خدمت خواهد کرد. پس از گذشت نزدیک به پنج سال از ساخت فرودگاه داکسینگ، این سازه 63 میلیارد دلاری که در یک زمین 18 مایل مربعی ساخته شده. مدتی زمان لازم است تا فرودگاه به ظرفیت کامل خود برسد، ولی انتظار میرود پس از رسیدن به ظرفیت کامل بهعنوان بزرگترین فرودگاه جهان شناخته شود.
فرودگاه داکسینگ که حدود 700 هزار مترمربع مساحت دارد توسط معمار شهیر عراقی – بریتانیایی، زاها حدید (Zaha Hadid) طراحی شده است. شکل آن شبیه به یک ستاره دریایی است. این طراحی خلاقانه و زیبا جابجایی مسافران را در بزرگترین فرودگاه جهان، انعطافپذیر و آسان میکند. در فرودگاه داکسینگ، فاصلهی قسمت بازرسی با گیت نسبت به خیلی از فرودگاههای دیگر جهان نزدیکتر خواهد بود. همچنین رباتهایی برای خدمترسانی به مشتری در نظر گرفته شده است که ضمن گشت زنی در فرودگاه به صورت لحظه به لحظه اطلاعات پروازها و وضعیت آبوهوا را به مسافران ارائه میدهند. ( منبع متن : لست سکند )
سیر دسترسی ریلی این فرودگاه در کمتر از 20 دقیقه مسافران را از فرودگاه داکسینگ بهوسیله قطارهای پرسرعت به مرکز شهر منتقل میکند. پیشبینی میشود این فرودگاه تا بهار سال 2020 به بیش از 112 مقصد در سراسر جهان پرواز داشته باشد. با توجه به اینکه چین برای بسیاری از مسافران سراسر جهان بهعنوان مقصدی محبوب شناخته میشود، معمولا مسافرت به این کشور کمی دشواری به همراه دارد، ولی با طراحی این فرودگاه تلاش میشود مسافرت به چین تا حدودی آسانتر شود.
مساحت این فرودگاه با احتساب باندها ۱۸ کیلومتر مربع بوده و در ساخت آن ۵۷ هزار تن فولاد استفاده شده است. فرودگاه داکسینگ، فرایندی طولانی از طراحی و ساختوساز را پیمود تا به روز افتتاح برسد. پروژهی ساختوساز با بودجهای بالغبر ۱۱٫۵ میلیارد دلار از سال ۲۰۱۴ آغاز شد و در روزهای اوج کاری، بیش از ۴۰ هزار کارگر در آن مشغول به کار بودند. فرودگاه داکسینگ که توسط زاها حدید و شریک چینی وی طراحی شده، از معماری پیشگامانهای برخوردار است. این فرودگاه به ترمینالی میبالد که وسعتی بهاندازهی ۹۷ زمین فوتبال دارد. همچنین، قرار است خدمات مربوط به اطلاعرسانی دربارهی اخبار فرودگاه و پروازها در این فرودگاه به مشتریان، توسط رباتها انجام شود.
هدف از ساخت فرودگاه که بهخاطر شکل پنج پر آن که به سالن اصلی متصل شدهاند، به نام «ستارهی دریایی» معروف است، کاهش مسیر پیادهروی مسافران است که مدتها بود از بزرگی و پهناوری قطبهای فرودگاه عظیم شکایت میکردند. مسئولان فرودگاه وعده دادهاند که بین بازرسیهای امنیتی و دورترین گیت، بیشتر از ۶۰۰ متر (حدود هشت دقیقه پیادهروی) فاصله نباشد.
طراحی داخلی مدرن و براق فرودگاه که تاحدی مدیون ۸ هزار پنجرهی سقفی خاصی است که اجازهی تابش نور خورشید به درون سازه را میدهد، از زیبایی چشمگیری برخوردار است. مرکز خرید فرودگاه با بهرهگیری از آخرین فناوریهای مدرن و با رستورانها و فروشگاههای بسیار آمادهی خدماترسانی به مسافران است. ( منبع : وب سایت کجارو )
فرودگاه داکسینگ , Daxing , فرودگاه , Zaha Hadid Architects و ADP Ingenierie , پکن , داکسینگ , Zaha Hadid , طراحی زاها حدید , حدید , زاها , شبکه هنر و معماری ستاوین , پروژه های روز دنیا , طراحی معماری , سایت معماری , airport , جمهوری خلق چین , فرودگاه داکسینگ , طراحی داخلی , خبر معماری , مسافران , مسافرت , ستاره دریایی
تذکر : استفاده از مطالب وب سایت ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است . کلیه حقوق، محتوا و طراحی سایت متعلق به وب سایت ستاوین میباشد. در غیر این صورت مراتب از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهد شد .
دوستان و همراهان عزیز ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) ، با نظرات و پیشنهادات سازنده خود ما را در ارائه هر چه بهتر مطالب و اهداف مان، که همانا ارتقا جایگاه و فرهنگ معماری می باشد ، یاری کنید . منتظر دیدگاه های شما عزیزان هستیم . . .
منبع: شبکه هنر و معماری ستاوین
ترجمه شده توسط تحریریه ستاوین