یک استارتاپ آمریکایی تحت حمایت بیل گیتس با استفاده از هوش مصنوعی ردیفی از آینهها را به گونهای تنظیم کرده است که انرژی خورشیدی را به گرمای شدید ۱ هزار درجه فارنهایتی تبدیل میکنند، با استفاده از این دمای بالا میتوان شیوه ساخت فولاد و شیشه را متحول کرد. این شرکت که هلیوژن (Heliogen) نام دارد، از هوش مصنوعی برای به کار انداختن ردیفی از آینهها با قابلیت بازتاب و متمرکز کردن نور خورشید و ایجاد نوعی از اجاق خورشیدی استفاده کرده است.
گزارش ها حاکی از آن است که این سیستم میتواند حرارتی برابر با هزار درجه فارنهایت - معادل ربع دمای سطح خورشید- را ایجاد کند.
این فناوری با استفاده از بینایی کامپیوتری و الگوریتم آشکارسازی لبهها به طور خودکار چندین آینه را به گونهای تنظیم میکند تا برروی یک نقطه متمرکز شوند. نتیجه این کار دستیابی به حرارتی است که به گفته شرکت سازنده آنقدر بالاست که میتوان از آن برای تولید سوخت پاک هیدروژن برای استفاده به عنوان منبع انرژی در هواپیماها و کامیونها استفاده کرد. این نخستین بار است که گرمایی با این شدت توسط یک سیستم خورشیدی تولید میشود و آن طور که هلیوژن میگوید، میتوان از آن به عنوان روشی سازگار با محیط زیست برای ساخت مصالحی چون سیمان، شیشه و فولاد استفاده کرد. این روش جدید نه تنها با محیط زیست سازگار است بلکه به سوختهای فسیلی نیازی ندارد و مقرون به صرفه نیز هست.
به گزارش آژانس بینالمللی انرژی، تقریبا ۷ درصد از دی اکسید کربنی که به جو زمین آزاد میشود حاصل از تولید سیمان است، بنابراین، این سیستم جدید بر میزان انتشار این گاز در سطح جهان تاثیر قابل ملاحظهای خواهد گذاشت. هلیوژن با اتکا به سرمایهگذاری مهرههای شناخته شدهای چون بیل گیتس، تقریبا برای ارائه فناوری خود و معرفی نخستین مشتریهای آن آماده است.
به گفته بیل گراس بنیانگذار و مدیرعامل این استارتاپ، «اگر به یک کمپانی سیمان بگوییم به شما گرمای پاکی میدهیم که هیچ کربن دی اکسیدی در فرآیند ایجاد آن آزاد نمیشود و همزمان هزینههایتان را هم کاهش میدهیم، دیگر جایی برای فکر کردن باقی نمیماند.»
تذکر : استفاده از مطالب وب سایت ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است . کلیه حقوق، محتوا و طراحی سایت متعلق به وب سایت ستاوین میباشد. در غیر این صورت مراتب از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهد شد .
دوستان و همراهان عزیز ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) ، با نظرات و پیشنهادات سازنده خود ما را در ارائه هر چه بهتر مطالب و اهداف مان، که همانا ارتقا جایگاه و فرهنگ معماری می باشد ، یاری کنید . منتظر دیدگاه های شما عزیزان هستیم . . .
ترجمه شده توسط تحریریه ستاوین