نشست : سی و یکمین نشست چهارشنبه های تهران
موضوع : عودلاجان
میزبان :
رضا فیضی
با حضور :
سید احمد محیط طباطبایی
پویا احمدی
مهدی باقری
نمایش فیلم :
مستند در جستجوی خانه خورشید
فیلمی از حمام نواب
زمان : چهارشنبه 25 دی ، ساعت ۱۸ تا ۲۰:۳۰
مکان : باغ کتاب , راهروی سروستان
* از عموم علاقهمندان، پژوهشگران، متخصصان و دانشجویان موضوعات مرتبط با تاریخ و فرهنگ شهر تهران برای حضور در این نشست دعوت به عمل میآید.
عودلاجان؛ محلهای کهن از دل تاریخ تهران
سی و یکمین برنامه «چهارشنبههای تهران» به بررسی و تحلیل تاریخ و معماری محله عودلاجان اختصاص دارد. به گزارش روابط عمومی باغ کتاب تهران، سی و یکمین نشست از سری برنامههای «چهارشنبههای تهران» چهارشنبه 24 دی ماه، به بررسی تاریخ و معماری محله عودلاجان تهران میپردازد. این برنامه به میزبانی رضا فیضی، معمار و پژوهشگر از ساعت 18 تا 20:30 در راهرو سروستان باغ کتاب تهران برگزار خواهد شد.
در برنامه این هفته احمد محیط طباطبایی کارشناس میراث فرهنگی با موضوع کلان محله عودلاجان در قلب تاریخ تهران سخنرانی خواهد کرد. در بخش بعدی برنامه پویا احمدی، معمار درباره فراموششدن محله عودلاجان صحبت خواهد کرد. مهدی باقری، کارگردان بهعنوان سخنران پایانی برنامه با محوریت خیابان ناصرخسرو و نقش آن در تهران قدیم سخنرانی خواهد کرد. همچنین دو مستند کوتاه درباره این محله با عنوان «در جستوجوی خانه خورشید» و «حمام نواب» نمایش داده خواهد شد.
عودلاجان یا اودلاجان از کهنترین محلههای تهران که پیشینهی آن به 400 سال قبل برمیگردد. این بیش از 150 هکتار وسعت داشته و جمعیت بیش از 21 هزار نفر در آن سکونت دارند. عودلاجان از سمت شمال به خیابان امیرکبیر، از غرب به خیابان ناصرخسرو، از شرق به خیابان سیروس و از جنوب به 15 خرداد محدودشده است و سه محلهی معروف پامنار، ناصرخسرو و امامزاده یحیی را در برمیگیرد. عودلاجان از محلههای اعیاننشین دوره قاجار محسوب میشد و بسیاری از افراد سرشناس حکومتی در آن زندگی میکردد.
«چهارشنبههای تهران» در حالی سی و یکمین برنامه خود را برگزار میکند که در برنامههای گذشته با حضور کارشناسان و علاقهمندان به تاریخ و معماری شهر تهران به محلهها، میدانها و معبرهای مهم تاریخی و فرهنگی این شهر پرداخته است. این برنامه در راهروی سروستان باغ کتاب تهران برگزار خواهد شد و شرکت در این برنامه برای عموم آزاد و رایگان است.
تذکر : استفاده از مطالب وب سایت ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است . کلیه حقوق، محتوا و طراحی سایت متعلق به وب سایت ستاوین میباشد. در غیر این صورت مراتب از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهد شد .
دوستان و همراهان عزیز ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) ، با نظرات و پیشنهادات سازنده خود ما را در ارائه هر چه بهتر مطالب و اهداف مان، که همانا ارتقا جایگاه و فرهنگ معماری می باشد ، یاری کنید . منتظر دیدگاه های شما عزیزان هستیم . . .
ترجمه شده توسط تحریریه ستاوین