در این پست با شبکه هنر و معماری ستاوین همراه باشید تا نگاهی به مدرسه راجستان ( Rajasthan ) , در هند که در واقع یک دبیرستان با سه بخش فضای باز , محصور و نیمه سرپوشیده با احجام متغییر است . اقلیم این منطقه دارای آب و هوایی با درجه حرارت بالای 35 درجه سانتیگراد , در بیشتر طول سال می باشد . جهت گیری جانمایی فضاها جهت بهره بیشتر از نور خورشید به سمت شمال می باشد .
مدرسه ابتدایی , اداری , سالن چندمنظوره , بخش جنوبی را اشغال کرده است و منطقه ای وسیع در بخش شمالی به کلاس های دبیرستان و کتابخانه اختصاص داده شده است .حیاط نیمه محصور دارای چند مسیر و زاویه می باشد و دو بخش از مدرسه را به واسطه فضای تعاملی بازی به هم متصل می کند . این ناحیه کانونی به واسطه قاب های ذوزنقه ای شکل و صفحات متخلخل ؛ به طور پیوسته الگوی سایه و نور خورشید را در درون خود تغییر می دهد . این لایه ها , اجازه میدهد تا ارتباط بیشتری بین فضاهای باز و بخش آموزش ایجاد گردد .
به گفته طراحان , ساختار طرح , جهت کاهش نیاز پروژه به انرژی می باشد ؛ الباقی نیاز به انرژی الکتریکی در این پروژه , توسط یک کارخانه سیمان در همان نزدیکی تامین می گردد . کل آب مصرفی در این پروژه مجدد به چرخه استفاده باز می گردد . آرایش فضاها به صورت ارگانیک و غیر رسمی بوده و بر اساس نیاز های مختلف متفاوت است . با ستاوین همراه باشید ...
تذکر : استفاده از مطالب وب سایت ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است . کلیه حقوق، محتوا و طراحی سایت متعلق به وب سایت ستاوین میباشد. در غیر این صورت مراتب از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهد شد .
دوستان و همراهان عزیز ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) ، با نظرات و پیشنهادات سازنده خود ما را در ارائه هر چه بهتر مطالب و اهداف مان، که همانا ارتقا جایگاه و فرهنگ معماری می باشد ، یاری کنید . منتظر دیدگاه های شما عزیزان هستیم . . .
منبع: Archdaily
ترجمه شده توسط تحریریه ستاوین