صندوق مالی حمایت از موزه‌ها ایجاد شود , درخواست رییس ایکوم از وزیر میراث فرهنگی

مجموعه: رویدادها ، تاریخ انتشار: ۱۹ / ۰۱ / ۱۳۹۹ ، شناسه: ۳۷۶۶ ، بازدید:۷۵۳

رییس ایکوم ایران از وزیر میراث فرهنگی خواست تا برای حمایت از موزه‌های خصوصی و کوچک، دستور بخشودگی یا تعویق در پرداخت‌های این موزه‌ها را صادر و صندوقی ایجاد شود تا بتوان از این موزه‌ها در بحران کرونا حمایت کرد. به گزارش هنرآنلاین، بعد از نخستین درخواست رییس کمیته ملی موزه‌های ایران (ایکوم) از وزیر میراث فرهنگی در یازدهم اسفند سال گذشته و برای تعطیلی موقت موزه‌های زیر نظر این وزارتخانه در زمان شیوع کرونا و استفاده بهتر از این تعطیلی به منظور بازنگری کیفی فضاهای موزه‌ای، سید احمد محیط طباطبایی در دومین درخواست خود از وزیر میراث فرهنگی در این مدت زمان، خواست از موزه های خصوصی حمایت کند.

سید احمد محیط طباطبایی، با اشاره به شیوع اپیدمی کرونا در دنیا و تعطیلی موزه‌ها و مراکز دیدنی و تاریخی به ایسنا گفت: در این شرایط نیاز است تا به موزه‌های کوچک و خصوصی که قطعا بعد از قطع زنجیره کرونا و بهبود وضعیت کشور با مشکلات مالی مواجه می‌شوند، کمک کنیم.

او با بیان این‌که موزه‌های ایران نیز مانند دیگر کشورهای جهان برای قطع انتقال زنجیره‌ ویروس کرونا با دیگر فضاهای تاریخی در دنیا همراه و تعطیل شدند، به همکاری‌هایی که تاکنون ایکوم ایران با نهادهای مختلف مانند معاونت میراث فرهنگی و موزه‌های دولتی مانند موزه ارتباطات داشته، اشاره کرد و گفت: تلاش کردیم تا موزه‌ها را به صورت زنده و در شبکه‌های مجازی به خانه‌ مردم ببریم و موزه‌ها نیز هر چند مجازی به فعالیت خود ادامه دهند.

وی با این وجود تاکید کرد: اما در نهایت نباید فراموش کرد که موزه‌ها مدت زیادی است که تعطیل هستند، شاید در بخش دولتی و عمومی، دستگاه‌های دولتی به عنوان کمک به بخشی از کادر خود از موزه‌ها و موزه‌داران خود حمایت می‌کنند، ولی این مشکل آن‌چنان خود را نشان نمی‌دهد که موزه‌های خصوصی با بحران مهمی از نظر اقتصادی مواجه شده یا می‌شوند.

 

صندوق مالی , موزه‌ , رییس ایکوم , وزیر میراث فرهنگی , موزه‌های خصوصی , بحران کرونا , رییس کمیته ملی موزه‌های ایران , ایکوم

 

او بروز این وضعیت را علت درخواست خود از وزیر میراث فرهنگی دانست و ادامه داد: با توجه به این شرایط  از وزیر میراث فرهنگی درخواست می‌کنم در رابطه با موزه‌های خصوصی به مسایل مربوط به عوارض، اجاره و مالیات این موزه‌ها وارد شده و با دستوری به دستگاه‌ها، پرداخت این اقساط را برای آن‌ها به تعویق بیندازد یا بخشودگی شامل حال‌شان شود.

وی همچنین پیشنهادِ ایجادِ یک صندوق مالی برای حمایت از این موزه‌داران را مطرح کرد تا با استفاده از منابع مالی نهادها و موسسات موزه‌ای که از امکانات بیشتری برخوردارند، فضای تشریک مساعی برای موزه‌داران ایجاد شود و از موزه‌دارانی که موزه‌های‌شان دچار معضل شده، حمایت شود.

محیط طباطبایی با تاکید بر این‌که تنها منبع ارتزاق برخی از موزه‌ها، به خصوص موزه‌های خصوصی، گردشگری است، آن‌ها را اکنون دچار بحران دانست و ادامه داد: در سال‌های گذشته، گاهی اوقات از درآمد مازاد تخت جمشید به موزه‌های کوچک و خصوصی داده می‌شد، اما در این شرایط باید حمایت از این موزه‌ها را به روش دیگری انجام داد.

چهاردهم فروردین نیز ایکوم (جهانی)، نماینده موزه‌ها در سطح بین‌المللی، از سیاست‌گذاران و تصمیم گیرندگان کشورها درخواست کرد تا با اختصاص بودجه‌ای حمایتی برای نجات موزه‌ها، کمک کنند آن‌ها ماموریت‌شان را در رساندن خدمات مهم و حیاتی برای نسل‌های آینده ادامه دهند و با تخصیص بودجه‌ امدادی به موزه‌ها در زمان شیوع کرونا از آن‌ها حمایت کنند.

 

تذکر : استفاده از مطالب وب سایت ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است . کلیه حقوق، محتوا و طراحی سایت متعلق به وب سایت ستاوین می‌باشد. در غیر این صورت مراتب از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهد شد .

دوستان و همراهان عزیز ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) ، با نظرات و پیشنهادات سازنده خود ما را در ارائه هر چه بهتر مطالب و اهداف مان، که همانا ارتقا جایگاه و فرهنگ معماری می باشد ، یاری کنید . منتظر دیدگاه های شما عزیزان هستیم . . .

منبع: هنرآنلاین

آیا تمایل دارید نام ، برند و محصولات شما برای مخاطبین ما نمایش داده شود؟ ( اینجا کلیک کنید )

ترجمه شده توسط تحریریه ستاوین

تبلیغات

شبکه هنر و معماری ستاوین

استفاده از محتوای سایت با ذکر منبع و درج لینک بلامانع است . کلیه حقوق مادی و معنوی , محتوا و طراحی متعلق به شبکه هنر و معماری ستاوین می باشد .