اولین مسابقه ملی دانشجویی طوس
ساماندهی پل کشف رود در محدوده تاریخی طوس
** برگزار کننده:
اداره طرح ها و مطالعات فنی و شهری شهرداری مشهد
از آنجا که نام توس و فردوسی ارزش خود را در طول تاریخ ثابت کردهاست، برگزاریِ مسابقه ای با هدف نمایان شدن هر چه بیشتر محدوده ی تاریخی توس در جامعه ی نخبه و دانشگاهی تصمیمی جدی است که شهرداری مشهد با حمایت شورای اسلامی شهر و مساعدت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، متولی آن شده است. با اعلام فراخوان ملی از تمامی دانشجویان معماری و شهرسازی دعوت می شود که در مسابقۀ ساماندهی پل کَشَف رود شرکت نمایند. لازم به توضیح است که شرکت در این مسابقه رایگان و دانشجویان می توانند به صورت انفرادی و گروهی در مسابقه شرکت کنند.
** نام مسابقه:
مسابقه ی ملی دانشجویی توس با موضوع ساماندهی پل کشف رود
** نوع مسابقه:
«مسابقه ساماندهی در مقیاس ملّی دانشگاهی» است. بر اساس آیین نامه ی جامع برگزاری مسابقات طراحی معماری و شهرسازی شورای عالی انقلاب فرهنگی، این مسابقه از لحاظ محتوا، مسابقۀ طراحی تفصیلی به شمار می رود: مسابقه ای که برای دست یافتن به طرح مقدماتی درموضوعی معین انجام گیرد، و نتیجۀ آن، علاوه بر ایده طرح، مبین عناصر طرح، روابط آنها با یکدیگر و با محیط و زمین باشد، به نحوی که بر اساس آن بتوان طرح را به تمامیت دریافت و نقشه های جزئیات اجرایی را بر مبنای آن تهیه کرد. حدود این طرح ها از نوع طرح هایی است که از فعالیت های قسمت دوم از مرحلۀ اول خدمات مهندسان مشاور معمار و شهرساز، مطابق ضوابط سازمان مدیریت و برنامه ریزی، حاصل می گردد.
مسابقه از لحاظ نوع و دامنۀ شرکت کنندگان محدود است: مسابقۀ محدود، مسابقه ای است که دامنۀ شرکت کنندگان آن به گروهی، خاص ازاهل فن (مثلاً از نظر محل اقامت، تجربه یا تخصص ویژه، و یا تعداد شرکت کنندگان) محدود باشد. در این مسابقه کلیه ی دانشجویان معماری و شهرسازی سطح کشور می توانند شرکت کنند. مسابقه از لحاظ مراحل و نحوه داوری مسابقۀ یک مرحله ای است: مسابقه ای است که داوری آن در یک مرحله صورت گیرد.
** روند مسابقه :
تعریف اولیه طرح:
برگزاری مسابقه ای با یاد “حکیم ابوالقاسم فردوسی” جهت روح و زندگی بخشیدن به آرامگاهش عنوان می شود، که علی رغم کم لطفی های گذشته، اکنون اوضاع نابی را پشتِ سر میگذارد؛ از ثبتِ ملی شدن تا امید به ثبتِ جهانی داشتن. مسابقات معماری، راه حل های هنری-فرهنگیِ زیادی را برای استفاده مشاوران و طراحان محدوده ی تاریخی توس به همراه می آورد و دیدن و پرورشِ تمامِ ایده ها درنهایت، آرامگاهی با امکاناتِ کم نظیر خلق خواهدکرد. طرح اولیه ی مسابقه ی پل کشف رود توسط اداره کل طرح ها و مطالعات فنی و شهری شهرداری مشهد در جلسه ی مصوب به تاریخ ۱۳۹۸/۱۰/۴ با حضور اعضای محترم شهرداری و جامعه ی دانشگاهی مطرح شد.
تبیین هدف، علت، و ضرورت برگزاری مسابقه:
تعامل بین جامعۀ دانشگاهی و روند پیشرفت ساماندهی مجموعۀ تاریخی توس، که در نهایت با هدف ارتباط اساتید و دانشجویان نخبه با ساماندهی بافت تاریخی توس و به ویژه پل کشف رود برگزار می شود. همچنین استفاده از طرح برتر در ساماندهی پل، توسط مشاور طراحی که برای پل انتخاب می شود.
اعلام عمومی نتایج مسابقه:
در تاریخ ۱۳۹۹/۶/۲۷ نتایج به صورت عمومی طی مراسم اختتامیه اعلام خواهدشد. لازم به ذکر است که اعلام عمومی نتایج نهایی و اعطای جوایز به طرح های برگزیده (نفرات اول تا سوم) با حضور اعضای شهرداری، شورای شهر مشهد، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان رضوی و اعضای هیات علمی دانشکده های معماری و شهرسازی سطح کشور، داوران، و دانشجویان معماری و شهرسازی سطح کشو در محل تالار شورای شهر مشهد خواهد بود.
محصول مسابقه:
شرکت کنندگان در مسابقه باید طرح های خود را به صورت زیر تا تاریخ ۱۳۹۹/۶/۱۵ به دبیرخانه مسابقه ارسال کنند (آپلود آثار از طریق سایت انجام می شود | در حال حاضر بخش بارگذاری آثار در سایت مسابقه غیر فعال میباشد) :
• دو عدد شیت در ابعاد ۱۰۰ در ۷۰ (سانتی متر) شامل مدارک دوبعدی و سه بعدی، به طوری که طرح کاملاً درک شود (ارائه دستی یا رایانه ای) به همراه فایل pdf که به منظور توضیح ایده و شکل جاری شدن ایده در طرح (کانسپت) تهیه شده باشد. مدارک مسابقه شامل موارد زیر می شوند:
• پلان پل به صورت خوانا (همراه با اندازه گذاری و مبلمان در مقیاس ۱/۱۰۰)
• سایت پلان / دو نما / دو برش/ پرسپکتیو حداقل ۳ عدد
• حجم هر شیت حداقل ۲۵ مگابیت و حداکثر ۵۰ مگابیت باید باشد.
• شرکت کننده ها ملزم هستند برای پلی که طراحی و ساماندهی می کنند نامی انتخاب کنند و در شیت ها ذکر کنند. (پل …. ؟)
دانشجویان مقطع کارشناسی ملزم هستند یک مدیر و راهنما را هنگام ثبت نام به عنوان مشاور طرح معرفی کنند؛ مشاور، فارغ التحصیل (فارغ التحصیل کارشناسی، کارشناسی ارشد یا دکتری کلیه گرایشهای معماری و شهرسازی می توانند باشند.)، دانشجوی ارشد یا دکتری معماری و یا استاد معماری-شهرسازی می تواند باشد که از ایشان نیز تقدیر می شود. نام دانشگاه و یا موسسه ای که دانشجو تحصیل می کند نیز باید قید شود.
هیئت داوری: (به ترتیب الفبا)
• دکتر ایرج اعتصام
• دکتر محمدرضا حافظی
• دکتر سید امیر منصوری
کمیته علمی:
مرجان اکبری
فرشاد تاتاری
مزدا نوبری
کمیته راهبردی: (به ترتیب الفبا)
سید مسعود ریاضی
محمد رضا کلایی
ابوالفضل مکرمی فر
ساسان نورین مقدم
محمد جعفر یاحقی
مدیریت مسابقه:
دبیر مسابقه: دکتر مهسا رضازاده
مشاور مسابقه: مهندس علیرضا اورعی زارع
ناظر مسابقه: دکتر صابر سلطانی
جوایز:
نفر اول: ۱۱ میلیون تومان به علاوه لوح یادبود مسابقه توس
نفر دوم: ۷ میلیون تومان به علاوه لوح یادبود مسابقه توس
نفر سوم: ۴ میلیون تومان به علاوه لوح یادبود مسابقه توس
• به همراه جوایزی برای طرح های برتر
• لوح یادبود برای طرح های برتر
گاهشمار مسابقه:
پایان دریافت طرحها: ۱۳۹۹/۶/۱۵
شروع روند داوری آثار: ۱۳۹۹/۶/۱۶
مراسم اختتامیه: ۱۳۹۹/۶/۲۷
برگزاری رویداد گروهی و نمایشگاه آثار در محل آرامگاه طوس: ۱۳۹۹/۶/۲۸ (به همراه تور رایگان به شهرتاریخی توس)
رسیدگی به اعتراضات: در تاریخ ۱۳۹۹/۶/۳۱به تمامی اعتراضات رسیدگی خواهد شد.
* در تاریخ ۲۸ شهریور ماه ۱۳۹۹ رویدادی در محل آرامگاه فردوسی برگزار می شود که تمامی شرکت کنندگان در این مسابقه، می توانند به رایگان در آن حضور یابند. این رویداد با نمایشگاه و تورِ رایگان همراه خواهد بود. لازم به ذکر است که در این رویداد دانشجویان می توانند به همراه اساتید خود شرکت کنند.
دریافت مدارک مورنیاز مسابقه:
• آیین نامه و فراخوان / اسناد و مستندات
• لینک ثبت نام
دبیرخانه مسابقه:
دبیرخانه مسابقه در طول مدت مسابقه: میدان راهنمایی، جنب بانک شهر: اداره ی کل طرح ها و مطالعات شهری مشهد
تلفن: ۳۷۶۵۴۵۵۰ – فکس: ۳۱۲۹۱۲۱۲
سایت دبیرخانه: www.nahad.mashhad.ir و آیدی تلگرام: telegram.me/timebridge (پاسخگویی به سولات دانشجویان در طول مدت مسابقه)
سایت مسابقه : tooscomp.ir
جهت اطلاعات بیشتر و ثبت نام کلیک نمایید ...
تذکر : استفاده از مطالب وب سایت ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است . کلیه حقوق، محتوا و طراحی سایت متعلق به وب سایت ستاوین میباشد. در غیر این صورت مراتب از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهد شد .
دوستان و همراهان عزیز ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) ، با نظرات و پیشنهادات سازنده خود ما را در ارائه هر چه بهتر مطالب و اهداف مان، که همانا ارتقا جایگاه و فرهنگ معماری می باشد ، یاری کنید . منتظر دیدگاه های شما عزیزان هستیم . . .
منبع: دبیرخانه اولین مسابقه ملی دانشجویی طوس
ترجمه شده توسط تحریریه ستاوین