درگذشت فرهاد احمدی معمار فضاهای فرهنگی و هنری

مجموعه: رویدادها ، تاریخ انتشار: ۱۳ / ۰۶ / ۱۳۹۹ ، شناسه: ۴۰۱۱ ، بازدید:۱۳۳۹

فرهاد احمدی ، پس از مدت‌ها مبارزه با سرطان در سن ۷۰ سالگی دارفانی را وداع گفت تا یکی از مهمترین معماران فضاهای فرهنگی کشور در چهار دهه گذشته رخت از جهان ما بربندد.

سرویس معماری هنرآنلاین: زنده‌یاد فرهاد احمدی، مهندس معمار و عضو هیات علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی پس از ماه‌ها مبارزه با بیماری سرطان صبح سه‌شنبه ۱۱ شهریور ماه در سن ۷۰ سالگی درگذشت.

مرحوم احمدی سال ۱۳۲۹ در شهر آبادان متولد شد. او فارغ‌‌التحصیل رشته مهندسی معماری و شهرسازی از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران در سال ۱۳۵۶ شمسی بود. احمدی از جمله معماران معاصر ایران به شمار می‌‌آمد که طرح‌های خود را با گرایش آکادمیک و مبتنی بر اصول نظری تبیین شده‌ای طراحی می‌کرد و با تاکید بر زمین‌مداری و پیوند محیط با فضا، معماری خاصی را پدید آورده‌ بود.

او در طی دو دهه گذشته در کنار آموزش معماری و مسئولیت‌های دیگر خود، حدود سی طرح ارائه کرده ‌است، که اغلب آن‌‌ها در حد ملی بوده‌اند و مضمون فرهنگی داشته‌‌اند. فرهاد احمدی از سال ۱۳۶۰ شمسی عضو هیئت علمی دانشکده معماری و شهرسازی شهید بهشتی بود.

توجه به مسئله هویت، نگاه به گذشته و آموختن از طریق مطالعه معماری تاریخی ایران از رویکردهای اساسی فرهاد احمدی در معماری و به گمان او راه حل اصلی برای وضعیت امروز معماری ایران بود.

 

فرهاد احمدی , طرح‌های بین‌المللی داخلی , بین‌المللی , معمار ایرانی , نمایشگاه سن ‌آنجل در مکزیکوسیتی , نمایشگاه بین‌المللی اکسپو ۱۹۸۵ , طراحی غرفه ایران در نمایشگاه بین‌المللی اکسپو , طراحی غرفه ایران , نمایشگاه بین‌المللی اکسپو , همایش معماری و طراحی شهری , کاندید جایزه آقاخان , رشته مهندسی معماری و شهرسازی , دانشکده هنرهای زیبا

 

فرهاد احمدی (متولد ۲۲ دی ۱۳۲۹ – درگذشتهٔ ۱۰ شهریور ۱۳۹۹)[۲] فارغ‌التحصیل رشته مهندسی معماری و شهرسازی از دانشکده هنرهای زیبای، دانشگاه تهران در سال ۱۳۵۶ بود. شروع کار وی پس از انقلاب اسلامی با ساخت مجموعه مسکونی و خدماتی در مناطق محروم استان خراسان؛ و بعد از وقوع جنگ ایران و عراق نیز در باز سازی مناطق جنگی بود . ( ویکی پدیا )

او از جمله معماران معاصر ایران بود که طرح‌های خود را با گرایش آکادمیک و مبتنی بر اصول نظری تبیین شده‌ای طراحی می‌کرد و با تأکید بر زمین‌مداری و پیوند محیط با فضا، معماری خاصی را پدیدآورد. کلاً، فرهاد احمدی در طی دو دههٔ گذشته در کنار آموزش معماری و مسئولیت‌های دیگر حدود سی طرح ارائه کرده بود، که اغلب آن‌ها در حد ملّی بودند و مضمون فرهنگی داشته‌اند.

فرهاد احمدی از سال ۱۳۶۰ عضو هیئت علمی دانشکده معماری و شهرسازی شهید بهشتی بود .( ویکی پدیا )

 

** مهم‌ترین طرح‌های بین‌المللی داخلی و بین‌المللی :

از مهم‌ترین طرح‌های بین‌المللی فرهاد احمدی می‌توان به: طراحی غرفه ایران در نمایشگاه بین‌المللی اکسپو ۱۹۸۵ میلادی در Tsukuba واقع در کشور ژاپن (به همراهی دفتر فنی دانشگاه شهید بهشتی)،  طراحی غرفه ایران در نمایشگاه بین‌المللی در دوبی، طراحی غرفه ایران در نمایشگاه سن ‌آنجل در مکزیکوسیتی، طراحی غرفه‌‌های جهانگردی در نمایشگاه های ITB در میلان و برلین، طراحی طرح اولیه برای بازسازی MAISON DE L، IRAN در پاریس، طراحی غرفه ایران در نمایشگاه بین‌المللی اکسپو ۱۹۹۳ میلادی در Daejeon واقع در کره جنوبی، طراحی ساختمان اقامتگاه سفیر ایران در سئول، کره جنوبی، طراحی ساختمان سفارت ایران در سئول، (کاندید جایزه آقاخان و دریافت لوح زرین در اولین همایش معماری و طراحی شهری وزارت مسکن و شهرسازی) و طراحی طرح سفارت ایران در استکهلم اشاره کرد.

مهم‌ترین طرح‌های داخلی فرهاد احمدی نیز ساختمان مرکز فرهنگی دزفول (کاندید جایزه آقاخان ، طرح منتخب برای BIANUAL-ROROS-۱۹۹۸ در نروژ و دریافت لوح زرین در اولین همایش معماری و طراحی شهری وزارت مسکن و شهرسازی)، ساختمان مرکز فرهنگی بین‌المللی اصفهان (کاندید جایزه آقاخان ، طرح منتخب مهندسین اصفهان و دریافت لوح زرین در اولین همایش معماری و طراحی شهری وزارت مسکن و شهرسازی)،  طرح تالار شهرداری و مجموعه خدمات شهری تبریز، طرح مرکز سرگرمی‌‌ها و خانه جوان تهران، شهر کتاب شعبه مرکزی تهران (بازسازی و طراحی داخلی)، ساختمان اداری فرشته واقع در تهران،  طرح مجموعه مسکونی رودکی واقع در شمیران (تهران)، طرح تئاتر تجربی و مرکز خرید صبا واقع در تهران (در حال اجرا)، طرح یادمان شهدای دفاع مقدس، قصر فیروزه واقع در تهران، خانه مسکونی و دفتر کار، الهیه، تهران، (در حال اجرا)، بازطراحی جنوب میدان نقش جهان، طراحی جامع دانشگاه هنر اصفهان و طرح ساختمان‌های دانشکده‌های مربوطه (اصفهان) هستند.

آیین خاکسپاری این هنرمند و مدرس دانشگاه امروز پنجشنبه، ١٣ شهریور ماه  در قطعه هنرمندان بهشت زهرا با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار شد.

تذکر : استفاده از مطالب وب سایت ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است . کلیه حقوق، محتوا و طراحی سایت متعلق به وب سایت ستاوین می‌باشد. در غیر این صورت مراتب از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهد شد .

دوستان و همراهان عزیز ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) ، با نظرات و پیشنهادات سازنده خود ما را در ارائه هر چه بهتر مطالب و اهداف مان، که همانا ارتقا جایگاه و فرهنگ معماری می باشد ، یاری کنید . منتظر دیدگاه های شما عزیزان هستیم . . .

آیا تمایل دارید نام ، برند و محصولات شما برای مخاطبین ما نمایش داده شود؟ ( اینجا کلیک کنید )

ترجمه شده توسط تحریریه ستاوین

تبلیغات

شبکه هنر و معماری ستاوین

استفاده از محتوای سایت با ذکر منبع و درج لینک بلامانع است . کلیه حقوق مادی و معنوی , محتوا و طراحی متعلق به شبکه هنر و معماری ستاوین می باشد .