احیای معماری پاسارگاد با مدل سه‌بعدی

مجموعه: رویدادها ، تاریخ انتشار: ۰۵ / ۰۷ / ۱۳۹۹ ، شناسه: ۴۰۲۷ ، بازدید:۹۶۷

مدیر پایگاه میراث جهانی پاسارگاد اعلام کرد: مستندسازی و تهیه مدل سه‌بعدی آثار معماری این مجموعه در گستره‌ای به وسعت ۱۹۰ کیلومتر مربع در حال انجام است. به‌ گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط‌ عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس، افشین ابراهیمی اظهار کرد: به‌منظور مطالعه و معرفی هرچه ‌بهتر آثار شناسایی‌شده در مجموعه میراث جهانی پاسارگاد که بقایای معماری پراکنده شامل آرامگاه کوروش، کاروانسرای مظفری، کاخ اختصاصی، کاخ بار عام، کاخ دروازه، برج سنگی، تل تخت، آبراهه‌های باغ‌شاهی، کوشک‌های الف و ب و سکوهای عبادتگاهی محوطه مقدس و نیز تأسیسات سد هخامنشی بستان‌خانی در ۳۰ کیلومتری شمال شرقی پاسارگاد را دربرمی‌گیرد، طرح مستندسازی و تهیه مدل سه‌بعدی آثار معماری مجموعه در قالب قرارداد مشاوره‌ای با بخش خصوصی در گستره‌ای به وسعت تقریبی ۱۹۰ هکتار در حال انجام است.

او ادامه داد: روش به کار گرفته در این طرح که از کیفیت فنی بالایی برخوردار است، از نیمه مردادماه ۹۹ آغاز شده و تا پایان مهرماه این سال به طول می‌انجامد.

مدیر پایگاه میراث جهانی پاسارگاد افزود: در این روش، اجزای معماری با استفاده از دوربین‌های عکاسی حرفه‌ای و پهپاد، گرفته می‌شود و سپس با بهره‌گیری از فناوری‌های دیجیتالی تکنیک فتوگرامتری هوایی و برد کوتاه، پردازش‌ و مدل سه‌بعدی آثار تهیه می‌شود.

 

احیای معماری پاسارگاد با مدل سه‌بعدی , معماری پاسارگاد , معماری , پاسارگاد , مدل سه‌بعدی , کالبد معماری , جاذبه‌های توریستی ایران , آرامگاه کوروش , اثر باستانی , یونسکو

 

ابراهیمی بیان کرد: برخورداری از قابلیت حرکت چرخشی ۳۶۰ درجه، این امکان را به وجود می‌آورد که علاوه بر کالبد معماری، جزئیات موجود در کتیبه‌ها و نقوش برجسته کاخ‌ها  به‌خوبی و دقت مورد پایش و مطالعه قرار گیرد و از دیگر ویژگی‌های این شیوه مستندسازی، قابلیت تهیه نقشه و عکس‌های تخت از مدل‌های سه‌بعدی و به حداقل رساندن مراجعه‌ها و  بازرسی‌ها است.

مجموعه میراث جهانی پاسارگاد مجموعه‌ای از سازه‌های باستانی برجای‌مانده از دوران هخامنشی است که در شهرستان پاسارگاد در استان فارس جای گرفته‌است. این بنای تاریخی یکی از مهمترین جاذبه‌های توریستی ایران است. آرامگاه کوروش سالم‌ترین و مهمترین اثر باستانی این مجموعه است.

مجموعه پاسارگاد در تاریخ شانزدهم تیرماه سال ۱۳۸۳ به عنوان پنجمین اثر ایران در فهرست آثار جهانی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) با شماره ۱۱۰۶ به ثبت رسید.

 

تذکر : استفاده از مطالب وب سایت ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است . کلیه حقوق، محتوا و طراحی سایت متعلق به وب سایت ستاوین می‌باشد. در غیر این صورت مراتب از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهد شد .

دوستان و همراهان عزیز ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) ، با نظرات و پیشنهادات سازنده خود ما را در ارائه هر چه بهتر مطالب و اهداف مان، که همانا ارتقا جایگاه و فرهنگ معماری می باشد ، یاری کنید . منتظر دیدگاه های شما عزیزان هستیم . . .

منبع: هنر آنلاین کد خبر: 153096

آیا تمایل دارید نام ، برند و محصولات شما برای مخاطبین ما نمایش داده شود؟ ( اینجا کلیک کنید )

ترجمه شده توسط تحریریه ستاوین

تبلیغات

شبکه هنر و معماری ستاوین

استفاده از محتوای سایت با ذکر منبع و درج لینک بلامانع است . کلیه حقوق مادی و معنوی , محتوا و طراحی متعلق به شبکه هنر و معماری ستاوین می باشد .