تاسیس بزرگ‌ترین موزه تعزیه شمال‌غرب کشور در اردبیل

مجموعه: رویدادها ، تاریخ انتشار: ۱۵ / ۰۷ / ۱۳۹۹ ، شناسه: ۴۰۴۲ ، بازدید:۱۰۱۱

تاسیس بزرگ‌ترین موزه تعزیه شمال‌غرب کشور در اردبیل

خاستگاه تعزیه در معماری حسینیه مجتهد اردبیلی

بزرگ‌ترین موزه تعزیه شمال‌غرب کشور امسال در حسینیه مجتهد اردبیلی به بهره‌برداری می‌رسد. به‌ گزارش هنرآنلاین به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل، نادر فلاحی گفت:‌ براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، بزرگ‌ترین موزه تعزیه شمال‌غرب کشور امسال در حسینیه مجتهد اردبیلی به بهره‌برداری می‌رسد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اردبیل روز گذشته در بازدید از عملیات مرمت حسینیه مجتهد اردبیلی اظهار کرد: این حسینیه که یکی از بناهای متعلق به دوره قاجار بوده و در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است، به موزه تعزیه تبدیل می‌شود.

 

بزرگ‌ترین موزه تعزیه , شمال‌غرب کشور , اردبیل , خاستگاه تعزیه , معماری , حسینیه مجتهد اردبیلی , موزه تعزیه , مجتهد اردبیلی , هنرآنلاین , روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی , صنایع‌دستی اردبیل , دوره قاجار , ستاوین , معماری ایران

 

او از انجام اقدامات مرمتی در این بنا خبر داد و گفت: در حال حاضر کارهای مرمتی زیر نظر اداره‌کل استان در حسینیه مجتهد اردبیلی در حال انجام است که پس از اتمام، شاهد راه‌اندازی موزه تعزیه استان در این بنا خواهیم بود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اردبیل از بهره‌‌برداری این موزه پس از تکمیل مرمت آن تا پایان سال‌جاری خبر داد و افزود: هدف‌گذاری شده تا این موزه به‌عنوان بزرگ‌ترین موزه شمال‌غرب کشور به بهره‌برداری برسد.

او با بیان اینکه حسینیه مجتهد اردبیلی یکی از بنا‌های شاخص تاریخی واقع در شهر اردبیل است که از آن به‌عنوان قدیمی‌ترین حسینیه شمال‌غرب کشور یاد می‌شود، عنوان کرد: این بنا اعجاز معماری استان اردبیل و شمال غرب کشور محسوب می‌شود.

فلاحی با اشاره به برگزاری آیین‌های عزاداری در این حسینیه بیان کرد: با توجه به ارزش فرهنگی این بنا، راه‌اندازی موزه تعزیه، ثمرات مؤثر و مناسبی خواهد داشت و زمینه برای معرفی آیین‌ها و سنن تعزیه را در این بنا فراهم خواهد کرد.

 

بزرگ‌ترین موزه تعزیه , شمال‌غرب کشور , اردبیل , خاستگاه تعزیه , معماری , حسینیه مجتهد اردبیلی , موزه تعزیه , مجتهد اردبیلی , هنرآنلاین , روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی , صنایع‌دستی اردبیل , دوره قاجار , ستاوین , معماری ایران

 

به گزارش هنرآنلاین؛ حسینیه مجتهد دلجو مربوط به دوره قاجار است و در اردبیل و در یکی از محلات قدیمی ششگانه اردبیل به نام کوچه طوی قرار گرفته است. این بنا در زمان مظفرالدین شاه قاجار و توسط آقامیرزا محسن مجتهد واقف و فرزند آقامیرزا عبدا… (از تجار بزرگ شهر) به علت علاقه شدید حاج میرزا به امام حسین (ع) ساخته شده که یکی از بناهای شاخص تاریخی واقع در شهر اردبیل است و از آن به دلیل قدمت تاریخی به عنوان قدیمی‌ترین حسینیه های احداث شده شمال غرب کشور یاد می‌شود.

حسینیه مجتهد از ویژگی‌های منحصر به فردی برخوردار بوده و با تقارن کم‌نظیری احداث شده چنان که از جمله اعجاز معماری استان اردبیل و شمال غرب کشور محسوب می‌شود و در گذشته محل تحولات و حوادث فرهنگی، تاریخی، اجتماعی و سیاسی نیز بوده است.

معماری حسینیه مجتهد به سبک سنتی دوره قاجار و خانه‌های تاریخی اردبیل است. خاستگاه تعزیه در معماری این حسینیه به خوبی دیده می‌شود زیرا صحن مستطیلی با طاق نماهای دوطبقه دور صحن محقق می‌شود و هندسه صحن قابلیت اجرای نمایش‌های مختلف از قبیل شبیه‌خوانی خندق و گودال قتلگاه را فراهم می‌آورد.

ساختمان اصلی بنا در زمینی به ابعاد ۶۰ در ۳۰ متر احداث شده و حیاط آن با ابعاد ۳۰ در ۴۰ متر در بخش‌های شرقی و جنوبی و غربی به وسیله طاق‌نماهای دو طبقه به عرض تقریبی دو متر و طول سه متر محصور شده است. این بنا با سه باب ارسی‌ ۳، ۶ و ۷ ‌دهنه با طرح‌های اسلیمی تزئین شده و مزین به آیات قرآنی بر شیشه‌های رنگی آن است.

 

تذکر : استفاده از مطالب وب سایت ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است . کلیه حقوق، محتوا و طراحی سایت متعلق به وب سایت ستاوین می‌باشد. در غیر این صورت مراتب از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهد شد .

دوستان و همراهان عزیز ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) ، با نظرات و پیشنهادات سازنده خود ما را در ارائه هر چه بهتر مطالب و اهداف مان، که همانا ارتقا جایگاه و فرهنگ معماری می باشد ، یاری کنید . منتظر دیدگاه های شما عزیزان هستیم . . .

منبع: هنر آنلاین , کد خبر: 153637

آیا تمایل دارید نام ، برند و محصولات شما برای مخاطبین ما نمایش داده شود؟ ( اینجا کلیک کنید )

ترجمه شده توسط تحریریه ستاوین

تبلیغات

شبکه هنر و معماری ستاوین

استفاده از محتوای سایت با ذکر منبع و درج لینک بلامانع است . کلیه حقوق مادی و معنوی , محتوا و طراحی متعلق به شبکه هنر و معماری ستاوین می باشد .