بررسی ضوابط معماری از منظر دین

مجموعه: رویدادها ، تاریخ انتشار: ۲۸ / ۰۱ / ۱۳۹۴ ، شناسه: ۴۲۸ ، بازدید:۳۲۸۴

سلسله جلسات فقه اسلامی ومعماری ایرانی به همت مرکز معماری حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، بنیاد معماری انقلاب اسلامی وگروه تحقیقات علوم ومعارف اسلامی احتجاج برگزار می شود.

ضوابط معماری از منظر دین

به گزارش واحد خبر بنیاد معماری انقلاب اسلامی، امیر محمد خانی رئیس بنیاد معماری انقلاب اسلامی و مدیر مرکز معماری حوزه هنری با اشاره به هدف برگزاری این گارگاه گفت؛ در کشور ما بسیار تلاش شده است که از آیات وروایات در مسیر تدوین ضوابط ومقررات اقداماتی صورت گیرد که در این مسیر بنیاد معماری انقلاب اسلامی با ایجاد مرکز فقه اسلامی سعی می کند در راستای معرفی وتدوین اصول اساسی وتاثیر گذار دین مبین اسلام وارتباط آن با سبک زندگی ومعماری فعالیتی را آغاز کند به همین جهت کارگاهی جهت بحث وبررسی ونحوه ارتباط معماران با آیات وروایات برگزار خواهد شد.

وی در ادامه در پاسخ به عملیاتی شدن این برنامه ونقش وزارت علوم در آن  گفت؛ در این برنامه با کمک معمارانی که وارد این کارگاه می شوند موضوع اقتباس ضوابط معماری از منظر دین مورد بررسی قرار می گیرد وسپس نتایج تحقیقات به صورت مکتوب جمع آوری خواهد شد  وی ادامه داد؛ هدف اصلی مرکز فقه معماری، تولید محتوا در مورد ویژگی های معماری از منظر دین اسلام است که آموزش معماری وشهرسازی بسیار به این موضوع نیازمند است، در این برنامه سعی می شود به مسئله معماری از منظر دین نگریسته شود و با تولید محتوا به نتیجه رسد.که در این مسیر آموزش یکی از ارکان مهم است حال وزارت علوم از این فرصت استفاده کند یا نه تصمیم با آنها است.

محمد خانی با اشاره به نحو ارتباط معماری و فقه اسلامی در این برنامه گفت؛ در این برنامه 30 موضوع مرتبط با معماری تهیه شده است که از فقه اسلامی با توجه به آیات وروایات استخراج شده است که در کارگروه های تخصصی سعی می شود با توجه به این کلید واژه ها ضوابط از آن استخراج شود، حال در این مسیر سوالی که شاید در ذهن بسیاری به وجود آید آن است که تا چه حد می توان به روایات استناد داشت؟که باید در پاسخ گفت در این مرکز روایات با کمک حوزه های علمیه جستجو واستخراج می شود ودر مرحله دوم با کمک علم رجال روایات مورد بررسی وسندیت آنها تایید می شود ودر مرحله سوم  کارگروه هایی که افراد آنها در همین کلاس ها آموزش دیده اند  با توجه به علم معماری تبدیل به ضوابط مشخصی خواهد شد، بنابراین در این مسیر جستجوی آیات وروایات،توثیق روایات، تدوین ضوابط ودرنهایت استخراج ضوابط، معماری ایرانی مورد توجه قرار می گیرد که با حضور معماران علاقه مند به فقه اسلامی به نتیجه خواهد رسید.

 گفتنی است در این کارگاه علامه شیخ علی ریاحی نبی مدیر مرکز فقه ومعماری ومدرس دانشکده معماری سوره ، موضوع معماری در آینه آیات وروایات را مورد بررسی قرار خواهد داد.

شرکت کنندگان می توانند تا پایان فروردین 94 با ثبت نام در لینک زیر  در این کارگاه شرکت وگواهی دریافت کنند.

منبع خبر : http://irac.ir/register.php

تذکر : استفاده از مطالب وب سایت ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است . کلیه حقوق، محتوا و طراحی سایت متعلق به وب سایت ستاوین می‌باشد. در غیر این صورت مراتب از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهد شد .

دوستان و همراهان عزیز ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) ، با نظرات و پیشنهادات سازنده خود ما را در ارائه هر چه بهتر مطالب و اهداف مان، که همانا ارتقا جایگاه و فرهنگ معماری می باشد ، یاری کنید . منتظر دیدگاه های شما عزیزان هستیم . . .

آیا تمایل دارید نام ، برند و محصولات شما برای مخاطبین ما نمایش داده شود؟ ( اینجا کلیک کنید )

گردآوری شده توسط تحریریه ستاوین

تبلیغات

شبکه هنر و معماری ستاوین

استفاده از محتوای سایت با ذکر منبع و درج لینک بلامانع است . کلیه حقوق مادی و معنوی , محتوا و طراحی متعلق به شبکه هنر و معماری ستاوین می باشد .