معرفی همایش :
شهر بزرگترين نماد تمدن بشري است که بشر آن را براي امنيت و آسايش خود بنا نموده است. شهر تنها يک سکونتگاه نيست، بلکه آبادي است که روح اجتماع در آن دميده شده است و از آن هويت مي گيرد. هويت شهري، هويت جمعي است که با تبلور عيني در فيزيک و محتواي شهر معنادار مي شود و به واسطه ايجاد تداعي خاطرات عمومي در شهروندان، و تعلق خاطر شهرنشينان را به سوي شهروند شدن هدايت ميکند. پس هر چند که هويت شهر خود معلول فرهنگ شهروندان آن است؛ ليکن فرآيند شهروندسازي را تحت تأثير قرار داده و مي تواند باعث تدوين معيارهايي مرتبط با مشارکت و قضاوت نزد ناظران و ساکنان گردد.
از آنجايي که «هويت» و «فرهنگ» مجموعه اي از صفات و مشخصاتي هستند که باعث «تشخص» يک فرد يا اجتماع از افراد و جوامع ديگر ميشود؛ شهر نيز به تبعيت از اين معيارها، شخصيت يافته و مستقل مي گردد. مقوله فرهنگ و هويت به طور عام و هويت شهري به طور خاص از جمله مقولاتي هستند که به جهت نقشي که در شناخت افراد، اشيا، اجتماعات و مکان ها دارد، حائز اهميت فراوان است. علي رغم اهميت اين موضوع در دوران اخير بحران فرهنگ و هويت شهري به صورت نگران کننده اي احساس مي گردد. شهرها و فضاهاي شهري در گذشته از استقلال، شخصيت، فرهنگ و هويت ويژه اي برخوردار بوده اند؛ در حالي که آنچه از اغلب شهرهاي کنوني در ذهن عموم شکل مي گيرد جز مجموعه اي از ساختمان هاي بلند، خيابان ها، ادارات و پارک ها نيست که در نتيجه آن، تعلق خاطر به اين فضاها به مرور کمتر و کمتر مي شود. در واقع بايد گفت در دوره معاصر و به خصوص در سال هاي اخير ساختن براي ساختن و نه ساختن براي زيستن مجالي را براي توجه به مقولاتي مهم و عميق همچون هويت در شهرسازي و معماري باقي نگذاشته است. مديران و طراحان شهري به جديت با تدوين قوانين سعي بر اعمال نظر خود را بر کالبد مصنوع شهر داشته و از سوي ديگر شهروندان نيز که تابع فرهنگ و عناصر فرهنگي جامعه خويشند، اصرار بر هدايت کالبد شهر بر اساس فهم خويش از هويت شهري دارند. اين مساله مشکلات عديده اي در فرايند شکل گيري کالبد شهرها ايجاد نموده است و عملا خلاهاي بزرگي در وضع موجود با آرمان شهر پديد آورده است. از طرفي به علت عدم آموزش هاي لازم و تقليدهاي بدون انديشه از مظاهر غربي و الگوهاي مدرن، شهرهاي زيادي بر خلاف فرهنگ و هويت اصيل شهر ايراني، در حال شکل گيري و گسترش اند. در اين ميان فضاهاي شهري و به ويژه فضاهاي شهري تاريخي به سبب نقشي که در شکل دادن تصوير ذهني و نقشه شناختي از شهرها در هويت بخشي به شهرها از جايگاه ويژه اي برخوردارند.
لذا این همايش، درنظر دارد با معرفي توان علمي و كاربردي براي ارتقا سطح كيفي فرهنگ و هویت شهري و نیز گردشگری در ايران گام برداشته وبا شناسايي نگرش ها، تجربيات نوين و تحليل ابعاد نظري و كاربردي مفاهیم مذکور، به تحليل آموزش و پژوهش آن در ايران بپردازد. برقراري ارتباط بيشتر بين نهادهاي علمي و اجرايي كشور در جهت تحقق ارتقاء فرهنگ و هویت شهری نيز از جمله اهداف اين همايش می باشد.
محورهای کنفرانس ACOB 2015
فرهنگ و هویت شهری
معماری و هویت شهری
معماری، شهرسازی و فرهنگ
مدرنیته و هویت شهری
گردشگری و فرهنگ
گردشگری و برنامه ریزی توسعه پایدار
فرهنگ،شهر مناسب و گردشگری معلولین
محور آزاد (فرهنگ و اقتصاد با عزم ملی و مدیریت جهادی)
حسابداری و توسعه اقتصادی
بحران آب و الودگی محیط زیست
مدیریت جهادی در تولید و کسب و کار
تاریخ برگزاری همایش :29 اردیبهشت 1394
آخرین مهلت ارسال چکیده مقالات :94/02/05
آخرین مهلت ارسال اصل مقالات :94/02/05
آخرین مهلت ثبت نام در همایش :94/02/05
مشهد، جاده طرقبه (بلوار معلم)، نبش معلم 4، موسسه آموزش عالی بینالود
تلفن : 5-34230561-051 داخلی 116
تلفن همراه : 09153141209
فکس :05134230563
ایمیل: info@Acob.ir
تذکر : استفاده از مطالب وب سایت ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است . کلیه حقوق، محتوا و طراحی سایت متعلق به وب سایت ستاوین میباشد. در غیر این صورت مراتب از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهد شد .
دوستان و همراهان عزیز ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) ، با نظرات و پیشنهادات سازنده خود ما را در ارائه هر چه بهتر مطالب و اهداف مان، که همانا ارتقا جایگاه و فرهنگ معماری می باشد ، یاری کنید . منتظر دیدگاه های شما عزیزان هستیم . . .
گردآوری شده توسط تحریریه ستاوین