بالکریشنا دوشی، معمار سرشناس و ۹۴ ساله هندی مدال طلای سلطنتی ریبا ۲۰۲۲ را دریافت کرد. به گزارش گروه معماری هنرآنلاین ، نشان طلای سلطنتی معماری هر سال از طرف موسسه سلطنتی معماران بریتانیا (RIBA) برای به رسمیت شناختن مشارکت قابل توجه بینالمللی به فرد یا گروهی اعطا میشود که مستقیم یا غیرمستقیم در پیشرفت معماری تاثیر داشتهاند. این جایزه برای مجموعه کارهای برجسته یک فرد در زندگی حرفهای او نه صرفا برای یک بنا اعطا میشود و شرکتکنندگان از تمام ملیتها واجد شرایط دریافت این جایزه هستند.
بالکریشنا دوشی، برنده پریتکیز معماری ۲۰۱۸، مدال طلای سلطنتی موسسه سلطنتی معماران بریتانیا را در سال ۲۰۲۲ دریافت کرد. دوشی برای بیش از شش دهه فعالیت حرفهای و بیش از ۱۰۰ پروژه ساختهشده که تاثیر مهمی در معماری و توسعه آن در هند داشته به این نشان دست یافت.
او با احترام برای زندگی و فرهنگ شرقی و با الهام از معماران غربی، فلسفه و بیانی متمایز از معماری را ایجاد کرد. استراتژیهای برنامهریزی شهری و پروژههای مسکن اجتماعی برای او شهرت بینالمللی به ارمغان آورد که با کار آکادمیک او بهعنوان استاد مدعو در دانشگاههای مختلف در سراسر جهان بیشتر تقویت شد. کارهای او شامل برنامهها و مقیاسهای مختلفی از جمله ساختمانهای اداری و فرهنگی، امکانات آموزشی، توسعه مسکن و ساختمانهای مسکونی است. برخی از این پروژه ها عبارتند از پردیس مدرسه جامع شریاس، دانشکده معماری احمدآباد، موسسه مدیریت هند در بنگلور و مسکن ارزان قیمت آریانا.
تالار یادبود تاگور در احمدآباد هند نمونهای از معماریهای دوشی است
بالکریشنا ویتالداس دوشی متولد ۱۹۲۷ در پونا است. دوشی علاوه بر جایزه آقاخان، در سال ۲۰۱۸ برنده جایزه پریتزکر شد و نام خود را به عنوان اولین معمار هندی برنده این جایزه ثبت کرد. در سال ۱۹۵۶، دوشی دفتر مشاوران وستوشپلیا را به همراه دو معمار دیگر تأسیس کرد. امروزه، این مرکز دارای شصت کارمند است و بر اساس ارزشهایی مانند گفتگو و مشارکت فعالانه عمل میکند.
تذکر : استفاده از مطالب وب سایت ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است . کلیه حقوق، محتوا و طراحی سایت متعلق به وب سایت ستاوین میباشد. در غیر این صورت مراتب از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهد شد .
دوستان و همراهان عزیز ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) ، با نظرات و پیشنهادات سازنده خود ما را در ارائه هر چه بهتر مطالب و اهداف مان، که همانا ارتقا جایگاه و فرهنگ معماری می باشد ، یاری کنید . منتظر دیدگاه های شما عزیزان هستیم . . .
منبع: هنرآنلاین , کد خبر: 168079
ترجمه شده توسط تحریریه ستاوین - (علیرضا اورعی)