دیاگرام : سرور طریقی
در این محتوا با شبکه هنر و معماری ستاوین همراه باشید تا نگاهی به ساختمان اداری ساپرا امین ، اثر استودیو طراحی بیتا برنا ، تهران داشته باشیم ... ساعت چنده ؟ کی میرم خونه ؟ شاید همه ما حداقل یکبار چنین جملاتی را در محل کارمان شنیده باشیم ، یا به ذهنمان آمده باشد . همه ما ممکن است ، تجربه دفاتری با میزهای روبه دیوار یا پارتیشن با کادرهای بسته و نورهای بد و فضاهای خشک اداری را تجربه کرده باشیم. اگر محل کار آنقدر جذاب و خوشایند باشه که دیگر چنین جملاتی نشنویم و یا به ذهنمان خطور نکند چطور؟ بهتر است بپذیریم که توجه به طبیعت در واقع توجه به هستی و هویت خود ماست، اما انسان دور افتاده از حقیقت ، طبیعت را جدا از خویش میپندارد.
هدف اصلی ما در این پروژه با توجه به بستر
صنعتی که در آن واقع شده آوردن طبیعت زیر پوسته معماری و ایجاد فضای سیال و باز بود که از لحاظ بصری برای کارکنان شرکت فضای دلنشینی را ایجاد کند.
در طراحی میزها از فرمهای ارگانیک و سیال برکههای آب الهام گرفته شد که با توجه به ماهیت مجموعه، یعنی دفتر بازرگانی، با فرمی پویا و خطوط نرم، فضای مناسبی را برای فعالیتهای گروهی بوجود آورد. بگونه ای که بخش های مرتبط، به دور بخشی از فرم منحنی جمع و این دایره ها با اتصالاتی که یادآور همان بدنه اصلی شرکت است به هم متصل شده اند. وجود فضای سبز نیز همانطور که می دانید تاثیر بسزایی در روحیه و شادابی و در نتیجه راندمان افراد دارد. استفاده از درختان در وسط میزها که حس صلح و آرامش را در کنار مفهوم برکه به وجود می آورند و نورهای خورشیدی جهت نگهداری از گیاهان برایشان پیش بینی شده است و فضاهایی مجزا با همین رویکرد نیز برای مسئولان هر بخش پیش بینی شده است.
با توجه با این مطلب که مجموعه داخل سولههای صنعتی و پیشساخته قرارداشت ، سعی بر آن شد که اشاره ای به هویت اصلی بستر داشته باشیم و آن را با اجرای نمایان تاسیسات از کانال های تاسیساتی که از ورق های استیل براق ساخته شده بودند زیر سقف پروژه به رنگ سفید که نور را برای فضای کار بیشتر می کند نشان دادیم. دیوارهای سالن اصلی هم به رنگ سفید کار شد که هم فضا را بازتر نشان دهد و هم تمرکز اصلی به مرکز فضا و چیدمان مفهومی وسط جلب شود. چراغهای بالای میز وسط هم کاملاً اختصاصی طراحی و اجرا شد تا به خوبی با خطوط میزها هماهنگ باشند. نکته مهم درباره چراغها، نحوه جانمایی چراغ ها نسبت به میز و کارمندان بود بطوری که با نشستن خطوط به سمت داخل، چراغها را دقیقاً در فاصله بین چشم و رایانه قرار دادیم که ازهر گونه سایه اندازی بر روی صفحه ی نمایش جلوگیری شود. در طبقه همکف نیز میز پذیرش با استفاده از سنگ طبیعی که به شکل کوپ سنگی طراحی و ساخته شد و همچنین برای پوشش دیوار پشت میز پذیرش نیز از بافت طبیعی سنگ استفاده شده است.
صحبتم را با این جمله از هایدگر به پایان می رسانم؛ انسان بدون طبیعت اطرافش هیچ حقیقت و وجودیتی نمیتوانست داشته باشد.
تذکر : استفاده از مطالب وب سایت ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است . کلیه حقوق، محتوا و طراحی سایت متعلق به وب سایت ستاوین میباشد. در غیر این صورت مراتب از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهد شد .
دوستان و همراهان عزیز ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) ، با نظرات و پیشنهادات سازنده خود ما را در ارائه هر چه بهتر مطالب و اهداف مان، که همانا ارتقا جایگاه و فرهنگ معماری می باشد ، یاری کنید . منتظر دیدگاه های شما عزیزان هستیم . . .
ترجمه شده توسط تحریریه ستاوین - (علیرضا اورعی)