دانشگاه ETH زوریخ روش جدیدی برای ساخت پلههای بتنی سبک و قابل استفاده مجدد ارائه نموده است:
محققان دانشگاه فناوری ETH زوریخ با همکاری تیم معماری ROK، یک راهکار ساخت صرفهجویانه از نظر مصالح وهمینطور قابل بازیافت را در پلکان مارپیچی بتنی به نام «کادنزا» به نمایش گذاشتهاند.
پله بتنی کادنزا جدیدترین دستاورد ساختمان NEST است، که آزمایشگاهی برای بررسی تکنیکهای ساخت نوآورانه بوده و ETH زوریخ آن را با دیگر مؤسسات پژوهشی در شهر دوبندورف سوئیس به اشتراک میگذارد.
پله کادنزا در جدیدترین بخش ساختمان به نام «STEP2» نصب شده و شامل 16 پله بتنی پیشساخته همسان است که به شکل مارپیچ قرار گرفتهاند.تمام پلهها از یک قالب 3D پرینت شده ساخته شدهاند که به مساله هدررفت مصالح در قالبهای یکبار مصرف بتنی پاسخ میدهد و بهصورت اتصالات خشک در جای خود قرار گرفتهاند. این بدان معناست که پلهها میتوانند بدون تخریب، جدا شده و در ساختمان دیگری دوباره استفاده شوند.
همچنین، مقدار بتن مصرفی به حداقل لازم کاهش یافته که این امر به ظاهر خاص و باریک این پلکان با فرمهای اسکلتی مانند، کمک کرده است.
بنژامین دیلنبرگر، رئیس بخش فناوریهای ساختمانی دیجیتال ETH زوریخ، اشاره کرده که این پلکان نمادی از مزایای ابزارهای دیجیتال در معماری و مهندسی است و این راهحل قابل استفاده در پروژههای مختلف ساختمانی است.
پلهها فقط 20 میلیمتر ضخامت دارند و از نظر ساختاری برای کاهش چشمگیر وزن بهینهسازی شدهاند. این روش تولید به دلیل استفاده از یک مجموعه قالب 3D پرینت شده، ضایعات کمی ایجاد میکند. قالبها از پلاستیک تقویتشده با الیاف کربن ،پرینت سهبعدی میشوند.
این روش امکان استفاده مجدد از قالبها برای تولید چندین پله را فراهم میکند و تولید انبوه طرحهای سفارشی را ممکن میسازد.این پلکان از بتن بسیار مقاوم با الیاف فولادی ساخته شده و هر پله 45 کیلوگرم وزن دارد که 60 درصد کمتر از پلههای بتنی معمولی است.
سیستم مونتاژ پلهها شامل اتصالات درونی و کابلهای فولادی است که از میان پلهها عبور میکنند و با استفاده از حرارت فشرده میشوند.این سیستم قابل جداسازی است و پلهها میتوانند دوباره مونتاژ شوند.
ساختمان NEST به عنوان آزمایشگاه نوآوریهای ساخت و ساز فعالیت دارد و توسط مؤسسات تحقیقاتی سوئیس Empa و Eawag اداره میشود.
تذکر : استفاده از مطالب وب سایت ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است . کلیه حقوق، محتوا و طراحی سایت متعلق به وب سایت ستاوین میباشد. در غیر این صورت مراتب از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهد شد .
دوستان و همراهان عزیز ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) ، با نظرات و پیشنهادات سازنده خود ما را در ارائه هر چه بهتر مطالب و اهداف مان، که همانا ارتقا جایگاه و فرهنگ معماری می باشد ، یاری کنید . منتظر دیدگاه های شما عزیزان هستیم . . .
منبع: dezeen
ترجمه شده توسط تحریریه ستاوین - (الهه تقی زاده)