صنعت ساختمان به وضوح به عنوان یکی از مهمترین صنایع دست اندرکار رشد و توسعه اقتصادی یک کشور به شمار می آید. تمایل بیشتر نسل جدید به زندگی در محیط های شهری و به تبع آن گسترش محدوده شهرها و نیاز به احداث ساختمان های جدید با کاربری اداری، آموزشی، صنعتی، مسکونی و ... خواه نا خواه موجبات توسعه صنعت ساختمان را فراهم می سازد. با این حال شیوه های سنتی طراحی و ساخت، گاه می تواند به طور مستقیم یا غیر مستقیم سبب آلودگی های زیست محیطی گردیده، یا مصرف بالای انرژی را به همراه داشته باشد و یا منجر به هدر رفتن انرژی یا استفاده ناکارآمد از آن گردد. تحقق توسعه پایدار به عنوان یکی از اساسیترین ملزومات زندگی بشر در عصر حاضر، به معنای توسعهای است که احتیاجات نسل حاضر را بدون لطمه زدن به توانایی نسلهای آتی در تامین نیازهای خود برآورده سازد. در این میان، به نظر میرسد که توسعه پایدار محیط زیست مصنوع بشر، کاهش آلودگیهای زیست محیطی، ذخیره منابع طبیعی و به ویژه صرفه جویی در مصرف منابع تجدید ناپذیر انرژی، ارتباط تنگاتنگی با صنعت ساختمان را دارا میباشد. یكی از مسائلی كه در حال حاضر گریبان گیر جامعه جهانی است، بحران آلودگیهای ناشی از پسماندها می باشد. سالیانه در اروپا بیش از 1/6 میلیارد تن ضایعات تولید میگردد كه 22 میلیون تن آن از زبالههای خطرناك به شمار می آید.
قریب 25% حجم ضایعات تولیدی به طور مستقیم به صنعت ساختمان مربوط می شود. به گونه ای که اتحادیه اروپا طراحی و ساخت با اتخاذ شیوه های مناسب جهت تولید پسماند كمتر، استفاده از پسماند مصالح بعنوان منبعی برای تولید مصالح جدید و استفاده از مصالح پسماند در نقاط قابل استفاده بنا، را به دست اندرکاران صنعت ساختمان توصیه می کند. بهطور كلی اهداف طراحی پایدار در چارچوب توسعه پایدار، بر حفاظت همزمان از محیط طبیعی و محیط مصنوع بشر تاكید دارد. این امر با اولویت بخشیدن به بازیافت ساختمانها، اماكن، زیرساختارها و شبكه معابر موجود از طریق منطبق نمودن آنها با شرایط و نیازهای جدید و به طور توامان داشتن دغدغه همیشگی حفاظت از منابع طبیعی، منظر طبیعی زمین و حیات وحش و همچنین اتخاذ شیوه ای مناسب جهت كاستن از میزان مصرف انرژی امکان پذیر است. طراحی اقلیمی هماهنگ با محیط زیست انسانی، تقویت ساختارهای همبستگی اجتماعی همچون تعهد و مسئولیت پذیری، تقویت بنیانهای اجتماعی و خانوادگی, احیای محیط زیست همگانی, ایجاد انتظام ساختاری در فضای شهری برای ادراک زیباشناختی و خوانایی شهری, استانداردسازی و بهبود بهره گیری از فضاهای شهری, افزایش رضایت شهروندی و یکپارچگی بخشی به ساختار بصری محیط و منظر شهری برخی الزامات توسعه پایدار در یک شهر است. با توجه به جنبه های مختلف دستیابی به توسعه پایدار، درگیری هر چه بیشتر جامعه دانشگاهی با این مقوله به منظور دستیابی به شیوه های نوین در توسعه پایدار امری ضروری به نظر می رسد.
لذا با توجه به اهمیت موضوع، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فومن و شفت بر آن است تا با برگزاری اولین کنفرانس ملی عمران و معماری با رویکرد توسعه پایدار با هدف ارتقای سطح علمی دانشجویان عمران و معماری آگاهی آنان از نتایج تحقیقات و مطالعات انجام شده در ایران و جهان، تقویت روحیه اعتماد به نفش در قشر دانشجو جهت ارائه مطالعات و تحقیقات در مجامع معتبر علمی و تشویق و ترغیب دانشجویان به انجام تحقیقات علمی به عنوان عامل پویایی سیستم آموزشی دانشگاه ها و ایجاد گروه های فعال دانشجویی و کسب تجربه در کار گروهی و تیمی گامی هر چند کوچک در غنای دانش فرزندان این سرزمین بردارد.
- جایگاه مناسبات فرهنگی و مشارکت اجتماعی در شکل گیری توسعه پایدار
- دستیابی به الگوهای ساخت و ساز پایدار با بكارگيري مواد و مصالح نوین
- ارتقای کیفی روشهای طراحی و ساختمان سازی با رویکرد توسعه پایدار
- فناوري های نوين و صنعتی سازی ساختمان در توسعه پایدار شهری
- آموزشهای نوین و بکارگیری اصول پایداری تکنولوژیکی و اکولوژیکی
- اصول و معیارهای طراحی پایدار در تجارب ارزشمند ایران و جهان
- مدیریت بر چالشهای پیش رو در شکل گیری و رونق توسعه پایدار
- گردشگری، پایداری و احیای عرصه های عمومی و خصوصی
- منطقه گرایی و شاخص های زیست محیطی در توسعه پایدار
- ساختمانهای هوشمند و کاربرد انرژی های نو در توسعه پایدار
- مدیریت پسماندها و به کارگیری مواد بازیافتی در ساختمان
- بهسازی لرزه ای ساختارهای شهری با رویکرد توسعه پایدار
- مقاوم سازی ساختارهای شهری با رویکرد توسعه پایدار
- نوآوری در تحلیل و طراحی معماری و سازه های پایدار
- شهرهای جدید، توسعه شهری همساز با توسعه پایدار
- نقش دانش بومی و مهارت های کاربردی در توسعه پایدار
- توسعه پایدار منظر شهری با محوریت بافت های تاریخی
- احیای بافتهای فرسوده و توسعه پایدار منظر شهری
- میراث طبیعی ـ فرهنگی و توسعه پایدار
کمیته ها :
آخرین مهلت ثبت نام و ارسال مقالات : چهارشنبه 3 تیر ماه 1394
تاریخ اعلام نتایج داوری مقالات : چهارشنبه 10 تیر ماه 1394
مهلت ارسال نسخه نهایی مقالات : شنبه 20 تیرماه 1394
تاریخ برگزاری همایش : پنج شنبه 15 مرداد 1394
آدرس وب سایت دانشگاه : www.fshiau.ac.ir
تلفن دبیرخانه همایش : 0133472075
تذکر : استفاده از مطالب وب سایت ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است . کلیه حقوق، محتوا و طراحی سایت متعلق به وب سایت ستاوین میباشد. در غیر این صورت مراتب از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهد شد .
دوستان و همراهان عزیز ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) ، با نظرات و پیشنهادات سازنده خود ما را در ارائه هر چه بهتر مطالب و اهداف مان، که همانا ارتقا جایگاه و فرهنگ معماری می باشد ، یاری کنید . منتظر دیدگاه های شما عزیزان هستیم . . .
گردآوری شده توسط تحریریه ستاوین