فراخوان جایزه معماری آسیا (2A Asia Architecture Award (2AAA

مجموعه: رویدادها ، تاریخ انتشار: ۲۵ / ۰۳ / ۱۳۹۴ ، شناسه: ۶۳۹ ، بازدید:۴۲۸۵

ستاوین , فراخوان جایزه معماری آسیا

 

جایزه معماری آسیا رویدادی سالانه خواهد بود که باهمکاری بدنه‌های دانشگاهی، فرهنگی و حرفه‌ای معتبر آسیایی، به بازشناسی و معرفی دستاوردهای قاره‌ی آسیا در حوزه‌ی نظری و عملی معماری و شهرسازی خواهد پرداخت.

مجله‌ی ۲A (Architecture and Art) Magazine از امسال (سال ۲۰۱۵)، در کنار رسالت خبری ـ رسانه‌ای خود، فعالیت جدیدی را در دنیای اتفاقات معماری، طرح‌ریزی و معرفی کرده است. این برنامه که با عنوان (جایزه معماری آسیا‌ی مجله‌ی ۲A) و با نام اختصاری ۲AAA اعلام شده، یک رویداد سالانه خواهد بود که باهمکاری بدنه‌های دانشگاهی، فرهنگی و حرفه‌ای معتبر آسیایی، به بازشناسی و معرفی دستاوردهای قاره‌ی آسیا در حوزه‌ی نظری و عملی معماری و شهرسازی خواهد پرداخت. مقرر است که هرسال موضوعی مرتبط با معماری آسیا برای این جایزه تعریف و اعلام شود. 

دوره‌ی نخست: ۲AAA ۲۰۱۵ ـ استامبول 
موضوع:

نخستین دوره‌ی جایزه ۲AAA را، با همکاری دانشگاه فنی استامبول، ITU ، و پشتیبانی فرهنگی نهادهای معتبری چون کمیسیون ملی یونسکو، سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری ایران، دانشگاه Bilgi استامبول و Total Design Gallery, Dubai برگزار خواهد نمود. این دوره بر چگونگی پاسخ‌گویی معماران، شهرسازان، طراحان منظر و ... به چالش‌های معاصر در حوزه‌ی معماری و شهرسازی در آسیا تمرکز داشته و موضوع آن "ظهور معماری معاصر درآسیا" تعریف شده است.

طبعاً بخشی از این چالش‌ها مقیاس و الفبایی جهانی دارند، اما بخش دیگر خاستگاه و ماهیتی منطقه‌ای و محلی داشته و ناشی از تنوع و پیچیدگی‌های فرهنگی، اجتماعی، شرایط خاص اقتصادی و ویژگی‌های بوم‌شناختی و محیطی درکشورهای آسیایی هستند. بی‌تردید یکی از بزرگ‌ترین این چالش‌ها این است که چگونه غنای فرهنگی، تاریخی و هویت بومی‌ای که در طی قرون در شخصیت کالبدی بناهای معماری، شهرها و سکونتگاه‌ها، در تمدن‌های مختلف آسیایی شکل گرفته و تداوم داشته است، می‌تواند در جریانات معاصر معماری و شهرسازی در این تمدن‌ها (کشورها)‌، بازنمود داشته و زنده و سیال جریان داشته باشد. ۲AAA بخصوص درصدد است که شناسنده و بازتاب‌دهنده‌ی تجربه‌ی معماران در نحوه‌ی پاسخ‌گویی به این چالش اصلی باشد. 

جایزه‌ی امسال به‌صورت دومرحله‌ای برگزار خواهد شد. ارسال کار در هر دو بخش بدون هزینه است. در مرحله‌ی نخست، ثبت‌نام و ارسال مدارک جهت شرکت در مسابقه، کاملاً به‌صورت آنلاین است. مهلت ثبت‌نام و ارسال پروژه در مرحله‌ی نخست از ۱۵ جون تا ۱۵ جولای ۲۰۱۵ اعلام شده است (۲۵ خرداد تا ۲۴ تیرماه ۱۳۹۴).

برگزیدگان مرحله‌ی نخست، توسط هیات داوران اعلام و جهت شرکت در دور دوم مسابقه دعوت خواهند شد. در مرحله‌ی دوم مسابقه، شرکت‌کنندگان باید مدارک مورد درخواست را به‌صورت چاپ و صفحه‌بندی شده به آدرس دبیرخانه‌ی جشنواره در دانشگاه ITU استامبول ارسال نمایند. مطابق اعلام دبیرخانه‌، جزئیات مربوط به مرحله‌ی دوم در زمان مقتضی اعلام خواهد شد.

برنامه‌ی امسال با یک رویداد دوروزه در دانشگاه ITU شهر استامبول ترکیه در نیمه‌ی اکتبر ۲۰۱۵ (۲۳ و ۲۴ مهرماه ۱۳۹۴) تکمیل خواهد شد. این اتفاق دوروزه درواقع برشی از تنوع فرهنگی، هویتی، ایده‌ها و تجارب در معماری و شهرسازی آسیا و فضایی برای مباحث تخصصی در خصوص موضوع جایزه خواهد بود. برنامه شامل بخش‌های زیر است:

۱ ـ کنفرانس یک‌روزه با عنوان: "معماری آسیا در مسیر گذار" ۳ ـ ۱۵ اکتبر ۲۰۱۵ (۲۳ مهرماه ۱۳۹۴)
۲ ـ مراسم اهدای جوایز و نمایشگاه آثار برگزیده ـ ۱۶ اکتبر ۲۰۱۵ (۲۴ مهرماه ۱۳۹۴) 
اطلاعات کامل مربوط به برنامه‌ی کنفرانس را می‌توانید در قسمت Conference وب‌سایت مسابقه دنبال کنید. 

شرایط و مقررات ارسال کار

ـ شرکت در این مسابقه برای تمام متخصصین حوزه‌ی معماری (معمار، شهرسازی طراح منظر، و ...)، به‌صورت انفرادی، گروهی و حقوقی (دفتر معماری، مشاور و ...) آزاد است. کارفرما و مجری یک پروژه نیز می‌تواند به نمایندگی از طراح یا گروه طراحی پروژه، در مسابقه شرکت کند.
ـ محل پروژه باید در آسیا باشد. 
ـ پروژه باید تکمیل شده و در حال بهره‌برداری باشد و تاریخ تکمیل آن بعد از ژانویه ۲۰۰۱ (دی‌ماه ۱۳۷۹) باشد.
ـ پروژه باید فارغ از زیربنا، به‌تناسب موضوع و عملکرد (کاربری)، در یکی از طبقه‌بندی‌های موضوعی تعریف‌شده برای مسابقه شرکت داده شود. این طبقه‌بندی‌های موضوعی عبارت‌اند از:

- مسکونی (شامل ویلا، مجتمع‌های مسکونی و ...) 
- اداری ـ تجاری (شامل مجتمع‌های اداری، تجاری، فروشگاه‌ها، کارخانه‌ها و کارگاه‌های تولید) 
- عمومی (شامل ورزشی ـ تفریحی، آموزشی، گردشگری، فرهنگی، مذهبی، حمل‌ونقل، مدنی)
- پروژه‌های شهرسازی، روستایی، مشارکت مردمی، منظر و فضاهای عمومی شهری (‌نظیر خیابان، میدان‌ها و ...)
- پروژه‌های مرمت، احیا، نوسازی، بازسازی (تاریخی و جدید)
- طراحی داخلی

طرح‌های ساخته نشده / پروژه‌های آینده‌ای که مشخصات و شرایط زیر را داشته باشند، فارغ از موضوع (‌نوع کاربری) و زیربنا می‌توانند در گروه مجزایی با عنوان "طرح‌های پیشرو" شرکت کنند.

موقعیت پروژه آسیا باشد و مکان و بستر طرح واجد ویژگی‌ها و شاخصه‌های غنی بوم‌شناختی، فرهنگی، تاریخی یا کالبدی باشد.
موضوع آن پاسخگویی به یک چالش یا مسئله‌ی طراحی برخاسته از مکان طرح باشد.
مبانی غنی و دقیق مطالعاتی و تحقیقی جهت پاسخگویی به مسئله داشته باشد.
دیدگاه و رویکردی ابتکاری و برخاسته و وابسته به مکان طرح داشته باشد.

جهت ارسال کار، در ابتدا باید با ایجاد نام کاربری، در وب‌سایت  این رویداد به نشانی http://asiaarch2a.com/index.aspx  ثبت‌نام کنید. 
ـ هیچ محدودیتی در تعداد کار ارسالی از سمت یک شرکت‌کننده (یک نام کاربری) تعریف نشده است.
ـ شرکت دادن یک پروژه در دو گروه مختلف مجاز نیست.
ـ پروژه‌ها می‌بایست در گروه کاربری مرتبط خود ارسال شوند.
ـ مدارکی که برای شرکت در مسابقه به‌صورت آنلاین ارسال می‌شوند، قابل‌تغییر و اصلاح نیستند. اما شرکت‌کنندگان می‌توانند وضعیت مدارک ارسالی خود را (در حال
بررسی / مردود / تأییدشده) در صفحه‌ی کاربری خود مشاهده کنند. در صورت ناقص بودن مدارک ارسال‌شده، وضعیت مردود در مقابل کد ارسال درج خواهد شد. 
ـ تمام مدارک باید به زبان انگلیسی ارائه شود. 
جزییات مربوط به نحوه ثبت‌نام و مدارک مورد درخواست پروژه، در وب‌سایت و در صفحه How to Enter قابل‌مشاهده است.

معیارهای داوری :

ارزش‌گذاری و قضاوت در مورد پروژه‌ها در چهار حوزه‌ی زیر صورت خواهد گرفت:

ـ دستاورد طراحی
ـ ابتکارات و دستاوردهای فنی پروژه (در زمینه‌ی سازه، تأسیسات و ...) و نیز در نوع و شیوه‌ی کاربرد مصالح 
ـ بازنمود هویت مکانی، بوم‌شناختی و فرهنگی، یا به‌عبارت‌دیگر بازنمود حس مکان در ابعاد ذکرشده با رویکرد نیل به پایداری محیطی
ـ نحوه‌ی مواجهه با موضوع از منظر مسئولیت‌های اجتماعی پروژه و نحوه‌ی ارتباط و اتصال آن به جامعه، بافت شهری‌.
ـ مدیریت اقتصادی پروژه و نحوه‌ی اثرگذاری آن بر روی پروژه

جوایز :

برندگان نهایی مسابقه (برندگان دور دوم) در مراسم روز ۲۴ مهرماه ۱۳۹۴ معرفی خواهند شد.
در همین روز (۲۴ مهرماه) نمایشگاهی از همه‌ی آثاری که به دور دوم مسابقه راه یافته‌اند، در دانشگاه ITU برگزار خواهد شد.
از هر گروه، دو شرکت‌کننده به‌عنوان برگزیده اول و دوم معرفی و به ترتیب نشان طلا و نقره‌ی جایزه را دریافت خواهند کرد.
در صورت تشخیص و صلاحدید هیات داوران، برای گروه‌های مختلف، برگزیدگان مراتب بعدی نیز اعلام خواهد شد. این برگزیدگان مفتخر به دریافت تقدیرنامه و لوح یادبود جایزه خواهند شد.
یک نماینده از همه‌ی گروه‌های راه‌یافته به دور دوم مسابقه، می‌تواند بدون پرداخت هزینه‌ی بلیت برنامه، در مراسم دوروزه ۲۳ و ۲۴ مهرماه (کنفرانس، مراسم اهدای جوایز به برگزیدگان نهایی و نمایشگاه آثار برگزیده) شرکت کند.

تمام پروژه‌های راه‌یافته به مرحله‌ی دوم مسابقه، در ویژه‌نامه‌ی مجله‌ی در خصوص جایزه، به چاپ خواهند رسید. پروژه‌های برگزیده نهایی با تفصیلات بیشتری به چاپ خواهند رسید.

پس از پایان برنامه، گزارش مفصلی از نحوه‌ی داوری دور دوم، نمایشگاه آثار؛ کنفرانس و مراسم اهدای جوایز؛ به همراه فهرستی از تمام گروه‌ها و آثار شرکت داده شده در مسابقه، در وب‌سایت جایزه منتشر خواهد شد.

جهت اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید . . . 

منبع : هنر آنلاین

تذکر : استفاده از مطالب وب سایت ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است . کلیه حقوق، محتوا و طراحی سایت متعلق به وب سایت ستاوین می‌باشد. در غیر این صورت مراتب از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهد شد .

دوستان و همراهان عزیز ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) ، با نظرات و پیشنهادات سازنده خود ما را در ارائه هر چه بهتر مطالب و اهداف مان، که همانا ارتقا جایگاه و فرهنگ معماری می باشد ، یاری کنید . منتظر دیدگاه های شما عزیزان هستیم . . .

آیا تمایل دارید نام ، برند و محصولات شما برای مخاطبین ما نمایش داده شود؟ ( اینجا کلیک کنید )

گردآوری شده توسط تحریریه ستاوین

تبلیغات

شبکه هنر و معماری ستاوین

استفاده از محتوای سایت با ذکر منبع و درج لینک بلامانع است . کلیه حقوق مادی و معنوی , محتوا و طراحی متعلق به شبکه هنر و معماری ستاوین می باشد .