پرهزینه‌ترین استادیوم المپیک همچنان در صدر اخبار رسانه‌های ژاپن

مجموعه: رویدادها ، تاریخ انتشار: ۰۸ / ۰۵ / ۱۳۹۴ ، شناسه: ۷۸۸ ، بازدید:۳۹۱۴

 دولت ژاپن در حالی استادیوم پروژه بحث‌برانگیز استادیوم ملی را متوقف کرده که آمادگی برای میزبانی این کشور از رقابت‌های المپیک ۲۰۲۰ همچنان برای ژاپنی‌ها نگران‌کننده است.
 

درحالی‌که چندی پیش شینزو آبه نخست‌وزیر ژاپن از توقف ساخت استادیوم ملی ژاپن و بازنگری در طراحی مجدد آن به دلیل افزایش سرسام‌آور هزینه‌ها خبر داده بود، اما نگرانی‌ها در خصوص میزبانی این کشور از رقابت‌های المپیک موجب شده تا وضعیت این بنا همچنان موضوع اصلی گفتگوها و تیتر روزنامه‌ها باشد.

بنا بر گزارش گاردین، تصمیم مقامات دولتی ژاپن برای توقف این پروژه، در پی افزایش هزینه ساخت به ۲.۱ میلیارد دلار یعنی تقریباً دو برابر پیش‌بینی‌های اولیه صورت گرفته است. این افزایش هزینه‌ها اعتراضات مردمی را نیز به دنبال داشته که معتقدند اختصاص بودجه‌ای به این میزان، آن‌هم در شرایطی که ژاپن عواقب فاجعه سال ۲۰۱۱ را تحمل می‌کند، هیچ توجیه منطقی ندارد.

پرهزینه‌ترین استادیوم المپیک همچنان در صدر اخبار رسانه‌های ژاپن

در شرایطی که پروژه استادیوم ملی توکیو هم‌اکنون برای بازنگری متوقف شده و صحبت از طرح جایگزین برای این مجموعه در میان است، تادائو آندو، معمار ژاپنی که مسئولیت انتخاب و هدایت این طرح را بر عهده دارد، اخیراً در یک کنفرانس خبری قول داده تا راهی برای کاهش هزینه‌های بعدی ارائه کند.

پرهزینه‌ترین استادیوم المپیک همچنان در صدر اخبار رسانه‌های ژاپن

با این حال و بر اساس گزارش رویترز، یوشیهیرو کیزاوا، مقامی رسمی در سازمان استادیوم با اعلام این‌که دولت هنوز درخواستی برای تغییر طرح این پروژه نداده است، رشد هزینه‌های ساخت‌وساز و کارگران، همراه با افزایش مالیات بر فروش در ژاپن را عامل این افزایش هزینه‌ها عنوان کرده است.

زاها حدید معمار مشهور عراقی بریتانیایی که طراحی این پروژه را بر عهده داشته نیز در پاسخ به انتقادها، بالا بودن هزینه‌های ساخت‌وساز در ژاپن، همچنین زلزله‌خیز بودن این کشور و لزوم رعایت استانداردهای ایمنی پیشرفته در پروژه‌های معماری را عامل اصلی این افزایش هزینه عنوان کرده است.

پرهزینه‌ترین استادیوم المپیک همچنان در صدر اخبار رسانه‌های ژاپن

گفته می‌شود این پروژه تا این مرحله ۲۵۲ بیلیون ین معادل ۲ میلیارد دلار هزینه دربر داشته و این در حالی است که برآورد اولیه چیزی حدود ۱۶۳ بیلیون ین بوده است.

بر این اساس؛ طرح مورداشاره که جایگزین استادیوم تخریب‌شده میزبان المپیک ۱۹۶۴ توکیو بوده، با فاصله زیادی گران‌ترین استادیوم المپیک تاریخ دوران معاصر محسوب می‌شود. استادیوم المپیک ۲۰۱۲ لندن ۷۰۰ میلیون دلار هزینه داشته است.

پرهزینه‌ترین استادیوم المپیک همچنان در صدر اخبار رسانه‌های ژاپن

این مناقشه در حالی روی می‌دهد که تأثیر مستقیم آن بر فعالیت گروه معماری زاها حدید که اکثر قریب به‌اتفاق فضاهای ورزشی برای مسابقات بین‌المللی ازجمله المپیک لندن، المپیک توکیو و جام جهانی قطر را طی سال‌های اخیر بر عهده داشته، احتمالی دور از انتظار نخواهد بود.

تذکر : استفاده از مطالب وب سایت ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است . کلیه حقوق، محتوا و طراحی سایت متعلق به وب سایت ستاوین می‌باشد. در غیر این صورت مراتب از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهد شد .

دوستان و همراهان عزیز ستاوین ( شبکه هنر و معماری ستاوین ) ، با نظرات و پیشنهادات سازنده خود ما را در ارائه هر چه بهتر مطالب و اهداف مان، که همانا ارتقا جایگاه و فرهنگ معماری می باشد ، یاری کنید . منتظر دیدگاه های شما عزیزان هستیم . . .

منبع: سرویس معماری هنرآنلاین

آیا تمایل دارید نام ، برند و محصولات شما برای مخاطبین ما نمایش داده شود؟ ( اینجا کلیک کنید )

گردآوری شده توسط تحریریه ستاوین

تبلیغات

شبکه هنر و معماری ستاوین

استفاده از محتوای سایت با ذکر منبع و درج لینک بلامانع است . کلیه حقوق مادی و معنوی , محتوا و طراحی متعلق به شبکه هنر و معماری ستاوین می باشد .